Rekordgyorsaságú gyártásfejlesztés a vákuum öntészet révén az automata gyümölcspréseket gyártó Zumex cégnél

2017. június 28., szerda

Az élelmiszer- és italgyártás olyan ágazat, amelyben a verseny kiélezett, és a vállalatok folyamatosan keresik a költségcsökkentő megoldásokat. A professzionális gyümölcspréseket gyártó Zumex nemrégiben vásárolt egy Renishaw 5/01 PLC vákuumos öntőgépet, amely lehetővé tette gyártási ciklusaik felgyorsítását, illetve a más cégektől igénybe vett szolgáltatások költségeinek csökkentését.

A Zumex csoport a piacvezetők közé tartozik a szállodaipari, vendéglátóipari és kiskereskedelmi célú automatikus gyümölcsprések, illetve az ipari gyümölcsprések tervezése és gyártása terén is. A spanyolországi székhelyű Zumex világszinten több mint 100 országban van jelen, és az utóbbi 30 évben – innovatív vállalati kultúrájának és élenjáró formatervezésének köszönhetően – az iparág éllovasai között tartják számon.

A Zumex által képviselt szemlélet szerves része a folyamatos elkötelezettség a kutatás és fejlesztés iránt. A vállalat a termékek tervezésekor és gyártásakor is folyamatosan igazodik az aktuális piaci igényekhez, hogy ezáltal is elősegíthessék az iparág fejlődését. 2014-ben a Zumex eldöntötte, hogy beszerez egy vákuum öntőgépet, amellyel prototípusokat állíthatnak elő a gyümölcsprések alkatrészeihez, ezért felvették a kapcsolatot a mérnöki megoldások globális szakértőjével, a Renishaw-val.

A Zumex egyedülálló gyümölcsléfacsaró rendszere garantálja a kellemes ízt és a higiéniát, hiszen a gyümölcslé nem érintkezik a héjjal. Elsőként ez a vállalat alkalmazott automata facsarást a professzionális gyümölcspréseinél, a gépeket pedig antibakteriális ezüst-polimerből gyártják, amely gátolja a baktériumok szaporodását.

„Mióta megvásároltuk a vákuum öntőgépet, jelentősen csökkent az alkatrész-prototípusok gyártási ideje a Zumexnél – tudtuk meg José Codinától, a Zumex prototípusgyártással foglalkozó technikusától. Saját vákuumöntési kapacitásaink kiépítése lehetővé teszi, hogy továbbra is az iparág innovatív szereplője lehessünk, és még intenzívebben vethetjük bele magunkat az új termékek tervezésébe és gyártásába, anélkül, hogy külső beszállítókra kellene hagyatkoznunk. Ezáltal ráadásul a költségeinket is csökkenthetjük.

„A Renishaw kimagasló szintű szolgáltatást és támogatást nyújtott számunkra” – folytatta Codina. Helyi leányvállalatuknak, a Renishaw Ibéricának köszönhetően pedig anyanyelvünkön egyeztethetünk velük, és rövid átfutási időkkel számolhatunk. Mind közül azonban a képzés volt az, ami leginkább lenyűgözött. A Renishaw-val együttműködve a globális tudásbázisuk nyújtotta előnyökből részesülhetünk, amelyet a számunkra tartott két, Egyesül Királyságban megtartott képzési alkalom is bizonyított.

„A Renishaw 5/01 PLC-vezérelt vákuum öntőgépnek kisebb a helyigénye a többi Renishaw egységhez képest, így tökéletes választás volt a Zumex számára. A cégnek egy olyan gépre volt szüksége, amelyet kis szériás alkatrészgyártáshoz használhat” – fejtette ki Iñigo Bereterbide, a Renishaw Ibérica additív gyártással foglalkozó termékmenedzsere. „Ha vákuumöntéssel állítunk elő kis számú alkatrészt, fontos, hogy a késztermék már elsőre tökéletes legyen. A Renishaw 5/01 berendezés PLC-vezérlése és automatizálási funkciói révén az öntött munkadarabok egységes minőségben állíthatók elő.”

Bővebb információ: www.renishaw.hu/zumex

 

For further images, videos, company biographies or information on Renishaw and its products, visit our Media Hub.