QUANTiC™ inkrementális útmérő rendszer RKLC40-S lineáris és részleges köríves skálával

Jellemzők

  • Üzemi szabad magasság tűréshatára: ±0,3 mm
  • Digitális vagy analóg kimenet közvetlenül az olvasófejből
  • Olvasófej mérete: 35 x 13,5 x 10 mm
  • 50 nm-ig terjedő felbontás
  • 24 m/s maximális sebesség
  • Kiváló szennyeződéstűrés
  • Optikai IN‑TRAC™ referenciajel

Előnyök

  • Keskeny, 6 mm szélességű skála kis helyigényű alkalmazásokhoz
  • Részleges körívek mérésére alkalmas
  • Hordozó felülethez igazodó skála jobb méréstechnikai teljesítménnyel
  • Egyszerűen telepíthető
  • Nincs szükség külön csatlakozóra
  • Professzionális diagnosztikai eszköz
Átlátszó mező az oldalon lévő hirdetőszalagok számára

Mi a QUANTiC?

A QUANTiC útmérősorozat a Renishaw inkrementális nyitott optikai útmérője, amely digitális vagy analóg kimeneti lehetőséggel, jó méréstechnikai jellemzőkkel, nagy sebesség mellett is kiváló teljesítménnyel, valamint egyszerű telepítéssel és beállítással győzi meg a felhasználókat. Diagnosztikai információk nyerhetők az opcionális ADTi‑100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftver segítségével telepítés közben, vagy a helyi diagnosztika és hibakeresés alkalmával. A legszigorúbb mozgásvezérlési követelményeknek való megfelelés érdekében akár 24 m/s sebesség is elérhető. A QUANTiC jeladó felbontása akár 50 nm-es is lehet, számos konfigurációban, az optimalizálást könnyűvé és egyszerűvé téve. A dinamikus jelfeldolgozás jobb jelstabilitást biztosít, hogy az Ön mozgásvezérlő rendszere kiemelkedő teljesítményt nyújthasson.

Mi az RKLC40-S-skála?

Az RKLC40-S egy keskeny, lapos kivitelű, rozsdamentes acél szalagskála, amely 40 µm-es inkrementális osztású, és az ügyfél által választható IN-TRAC referenciajelekkel rendelkezik. Kétféle pontossági szint kapható – a normál ±15 µm/m és a nagy, ±5 µm/m pontosságú –, továbbá 20 méterig terjedő hosszúsággal (külön kérésre > 20 m) rendelhető. Az RKLC40-S igazodik a hordozó felülethez: a skála végei a jobb méréstechnikai teljesítmény érdekében fixen rögzíthetők a hordozó felülethez.

A hajlékony RKLC40-s-skála részleges körívek mérésére is alkalmas, hiszen kis keresztmetszete miatt könnyen rátekerhető a tengelyekre és dobokra, vagy ráhelyezhető egy íves felületre, amelynek sugara legalább 26 mm.

Miért ez az útmérő rendszer az ideális megoldás?

Egyszerűen telepíthető

Az eredetialkatrész-gyártói alkalmazásokban a gépépítési idő kritikus fontosságú, mivel az alkatrészek beépítésekor megtakarított idő rövidebb gyártási átfutási határidőket eredményez, ami növeli a nyereségességet. A QUANTiC útmérő sorozat segítségével ez a követelmény könnyen teljesíthető az inkrementális termékhez képest széles beállítási tűréshatárainak (merőleges tengelyhez képesti szögeltérés tűréshatára: ±0,9°, szabad magasság tűréshatára: ±0,2 mm), valamint az olvasófejbe integrált beállító LED-jeinek köszönhetően. Továbbfejlesztett telepítési tűréshatáraival a gyártás hatékonyabbá válik a gyorsabb telepítés, a csökkent fix költségek és a nagyobb teljesítmény által.

Univerzális digitális és analóg útmérő rendszer

A QUANTiC útmérő az ipari szabványnak megfelelő 1 Vpp analóg kimenettel is elérhető, hogy egyszerűen integrálható legyen az ügyfelek interpolációs elektronikájába, vagy az olvasófejbe épített nagysebességű digitális interpolációval is kapható. A rendelkezésre álló digitális kimeneti konfigurációk segítségével a felhasználó optimalizálhatja a rendszere sebességét és felbontását a mozgásvezérlési követelményektől függően. Továbbá a QUANTiC olvasófej többféle pontosságú lineáris és forgó (szögelfordulás-érzékelő) skálával is működik. Gyorsan és könnyen telepíthető, így különösen alkalmas tömeggyártásra.

Keskeny, erőteljes és sokoldalú skála

Az RKLC erőteljes, 6 mm szélességű és 0,15 mm vastagságú, rozsdamentes acél útmérő szalagskála, mely igazodik a gép hordozófelületéhez. Azaz, ha a skálát fixen rögzítik a gép tengelyéhez, az igazodik a gép hőtágulási együtthatójához és viselkedéséhez. Így minimálisra csökken a skála és a gép felületei közötti differenciális mozgás.

RKLC részleges köríves útmérő skálák

Az RKLC útmérő skálák egyszerűen levághatók a megfelelő méretűre és rögzíthetők az egyszerű, hengeres formájú tárgyakra; semmilyen bonyolult rögzítést vagy szűk tűrésű felületet nem igényelnek.

Opcionális ADTi-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTi-100 professzionális diagnosztikai eszköz

A QUANTiC útmérő rendszer kompatibilis az ADTi‑100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftverrel. Átfogó, valós idejű útmérőadat-visszacsatolást biztosítanak, segítve a komolyabb telepítési és diagnosztikai kihívást jelentő feladatokat. Az intuitív szoftveres kezelőfelület az alábbiakra használható:

  • Távoli kalibrálás
  • Jeloptimalizálás a teljes tengelyhosszon
  • Olvasófej osztásának jelzése
  • Határ- és referenciajelek jelzése
  • Az útmérő pozíciójának kiolvasása (a skálához képest)
  • A sebesség–idő grafikon monitorozása
  • Adatok exportálása és mentése

Műszaki adatok

Mérési szabvány

Keskeny, rozsdamentes acélból készült szalagskála öntapadós hátoldali szalaggal, amellyel közvetlenül rögzíthető a hordozó felülethez

Részleges körívek mérésére alkalmas (részleges körív minimális sugara: 26 mm)

Olvasófej mérete (H x Sz x M)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Skálaosztás

40 μm

Hőtágulási együttható 20 °C-on

Lineáris: A szalag végeit rögzítő leszorítók használatakor a hordozó felület anyagáéval azonos
Részleges köríves: 10,1 ±0,2 µm/m/°C

Pontossági osztály 20 °C-on

40 µm (nagy pontosságú): ±5 µm/m
40 µm: ±15 µm/m

Referenciajel

IN-TRAC referenciajelek közvetlenül az RKLC-S skálába ágyazva

A választott referenciajel azonosítására szolgáló választómágnes(ek)

Végálláskapcsolók

Kettős végállás-határoló

Skála hossza

20 m-ig (> 20 m kérésre)

Skála formája (M x Sz)0,15 mm x 6 mm, ragasztóval együtt

Maximális sebesség

Analóg

Digitális

A részleteket lásd az adatlapon

Max. 20 m/s

Max. 24 m/s

Osztás alatti hiba (SDE)

Analóg

Digitális


Jellemzően < ±120 nm

Jellemzően < ±80 nm

Dinamikus jelvezérlés

Valós idejű jelkondicionálás automatikus erősítésszabályozással (AGC), az automatikus kiegyenlítés-szabályozással (ABC) és automatikus eltolásszabályozással (AOC), hogy bármilyen üzemi körülmények között optimális teljesítményt érhessen el

Inkrementális jelek

Analóg

Digitális


1 Vpp (40 µm)

RS422 (10 μm – 50 nm)

Elektromos csatlakozás

0,2 m, 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m és 3 m kábelhossz D típusú csatlakozóval (9 és 15 tűs) vagy kör alakú in-line csatlakozóval (12 tűs)

0,5 m, 1 m, 3 m kábelhossz 14 pólusú JST csatlakozóval

Tápellátás

Analóg

Digitális

5 V -5%/+10%

Jellemzően 150 mA teljesen kiépítve

Jellemzően 200 mA teljesen kiépítve

Rezgés (üzem közben)

max 100 m/s2 55–2000 Hz-en, 3 tengely

Ütés (üzem közben)

500 m/s2, 11 ms, ½ szinusz, 3 tengely

Üzemi hőmérséklet

0 °C és +70 °C között

Tömítés

IP40

A részleteket lásd az adatlapon.