QUANTiC™ inkrementális útmérő rendszer forgójeladókhoz (szögelfordulás-érzékelőkhöz) használható RESM40 gyűrűvel

Jellemzők

  • Üzemi szabad magasság tűréshatára: ±0,2 mm
  • Digitális vagy analóg kimenet közvetlenül az olvasófejből
  • Olvasófej mérete: 35 x 13,5 x 10 mm
  • 50 nm-ig terjedő felbontás
  • Akár 8800 ford./perc fordulatszám
  • Kiváló szennyeződéstűrés
  • Optikai IN‑TRAC™ referenciajel

Előnyök

  • Egyszerűen telepíthető
  • Nincs szükség külön csatlakozóra
  • Kompatibilis az ADTi-100 professzionális diagnosztikai eszközzel a könnyű hibakereséshez, komolyabb kihívást jelentő telepítési munkákhoz és szervizeléshez
  • Lapos kivitelű, nagy belső átmérőjű gyűrű a könnyű beépítés érdekében
Átlátszó mező az oldalon lévő hirdetőszalagok számára

Mi a QUANTiC?

A QUANTiC útmérősorozat a Renishaw inkrementális nyitott optikai útmérője, amely digitális vagy analóg kimeneti lehetőséggel, jó méréstechnikai jellemzőkkel, nagy sebesség mellett is kiváló teljesítménnyel, valamint egyszerű telepítéssel és beállítással győzi meg a felhasználókat. Diagnosztikai információk nyerhetők az opcionális ADTi‑100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftver segítségével telepítés közben, vagy a helyi diagnosztika és hibakeresés alkalmával. A legszigorúbb mozgásvezérlési követelményeknek való megfelelés érdekében akár 24 m/s sebesség is elérhető. A QUANTiC jeladó felbontása akár 50 nm-es is lehet, számos konfigurációban, az optimalizálást könnyűvé és egyszerűvé téve. A dinamikus jelfeldolgozás jobb jelstabilitást biztosít, hogy az Ön mozgásvezérlő rendszere kiemelkedő teljesítményt nyújthasson.

Mi az RESM40 gyűrű?

Az RESM40 egy darabból álló, rozsdamentes acélból készült, közvetlenül a kerületébe mart 40 µm-es osztásközű inkrementális skálával ellátott gyűrű, amelyen az IN-TRAC optikai referenciajel is megtalálható. Két változat kapható, széles mérettartományban (52–550 mm átmérő): Lenyűgöző beépítés utáni pontosságot kínáló „A” metszetű gyűrűk, amelyek kúpos rögzítési rendszere szinte feleslegessé teszi a nagyon kis tűrésű megmunkált alkatrészek alkalmazását és teljesen kiküszöböli az excentricitást, valamint „B” metszetű, kis tehetetlenségű és tömegű keskeny gyűrűk. Az „A” és „B” metszetű gyűrűk egyaránt nagy átmérőjűek a rugalmas beépíthetőség érdekében. Az érintésmentes kivitel kiküszöböli az irányváltási holtjátékot, a tengely elcsavarodását (torzió) és más mechanikai hiszterézishibákat, amelyek a hagyományos tokozott jeladók velejárói.

Miért ez az útmérő rendszer az ideális megoldás?

Egyszerűen telepíthető

Az eredetialkatrész-gyártói alkalmazásokban a gépépítési idő kritikus fontosságú, mivel az alkatrészek beépítésekor megtakarított idő rövidebb gyártási átfutási határidőket eredményez, ami növeli a nyereségességet. A QUANTiC útmérő sorozat segítségével ez a követelmény könnyen teljesíthető az inkrementális termékhez képest széles beállítási tűréshatárainak (merőleges tengelyhez képesti szögeltérés tűréshatára: ±0,9°, szabad magasság tűréshatára: ±0,15 mm), valamint az olvasófejbe integrált beállító LED-jeinek köszönhetően. Megnövelt telepítési tűréshatáraival a gyártás hatékonyabbá válik a gyorsabb telepítés, a csökkent fix költségek és a nagyobb teljesítmény által.

Univerzális digitális és analóg útmérő rendszer

A QUANTiC útmérő az ipari szabványnak megfelelő 1 Vpp analóg kimenettel is elérhető, hogy egyszerűen integrálható legyen az ügyfelek interpolációs elektronikájába, vagy az olvasófejbe épített nagysebességű digitális interpolációval is kapható. A rendelkezésre álló digitális kimeneti konfigurációk segítségével a felhasználó optimalizálhatja a rendszere sebességét és felbontását a mozgásvezérlési követelményektől függően. Továbbá a QUANTiC olvasófej többféle pontosságú lineáris és forgó (szögelfordulás-érzékelő) skálával is működik. Gyorsan és könnyen telepíthető, így különösen alkalmas tömeggyártásra.

Kiváló szennyeződéstűrés

A QUANTiC útmérő rendszer nagy mértékben ellenáll a piszoknak és szennyeződésnek számos korszerű funkciójának köszönhetően. A QUANTiC olvasófejek a Renishaw bevált szűrőoptikájával átlagolják a skála különféle szakaszain leolvasott eredményeket, és hatékonyan kiszűrik az olyan, tévesen szakasznak vélhető jellemzőket, mint például a szennyeződés. A mérési jeleket tovább javítja egy sor elektronikus jelfeldolgozó algoritmus, pl. az automatikus erősítésszabályozás (AGC), automatikus eltolásszabályozás (AOC) és automatikus kiegyenlítés-szabályozás (ABC). A QUANTiC útmérőkben az érzékelő új kialakításának köszönhetően egy harmadik jelszűrő réteg is található, melynek segítségével kiszűrhetők a nem harmonikus jelfrekvenciák, amelyeket a skálán lévő piszok vagy szennyezés idézhet elő. Ezeknek a jelkondicionáló funkcióknak a kombinációja biztosítja az alacsony osztás alatti hibát (SDE) és a szennyezettség miatti jelingadozás minimalizálását.

Opcionális ADTi-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTi-100 professzionális diagnosztikai eszköz

A QUANTiC útmérő rendszer kompatibilis az ADTi‑100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftverrel. Átfogó, valós idejű útmérőadat-visszacsatolást biztosítanak, segítve a komolyabb telepítési és diagnosztikai kihívást jelentő feladatokat. Az intuitív szoftveres kezelőfelület az alábbiakra használható:

  • Távoli kalibrálás
  • Jeloptimalizálás a teljes tengelyhosszon
  • Olvasófej osztásának jelzése
  • Határ- és referenciajelek jelzése
  • Az útmérő pozíciójának kiolvasása (a skálához képest)
  • A sebesség–idő grafikon monitorozása
  • Adatok exportálása és mentése

Műszaki adatok

Mérési szabvány

Egy darabból álló, lapos kivitelű, rozsdamentes acélgyűrű. Normál „A” metszetű, kúpos belső átmérőjű, vagy kis tehetetlenségű „B” metszetű gyűrű kapható

Olvasófej mérete (H x M x Sz)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Skálaosztás

40 μm

Hőtágulási együttható 20 °C-on15,5 ±0,5 µm/m/°C

Gyűrű külső átmérője

52–550 mm. Nagyobb, egyedi méretért forduljon a Renishaw-hoz

Osztásszám

4096–43 200 (gyűrűmérettől függően)

Referenciajel

Egy IN-TRAC referenciajel

Pontosság*

Beosztás pontossága

Rendszer pontossága


±3,97 és ±0,38 szögmásodperc között (gyűrűátmérőtől függően)

±4,6 és ±0,44 szögmásodperc között (gyűrűátmérőtől függően)

Maximális sebesség

Analóg

Digitális

A részleteket lásd az adatlapon

7300 ford./perc (52 mm átmérőjű gyűrű esetén)

8800 ford./perc (52 mm átmérőjű gyűrű esetén)

Osztás alatti hiba (SDE)

Analóg


Digitális


Jellemzően < ±120 nm Ø < 135 mm esetén, jellemzően < ±150 nm Ø > 135 mm esetén

Jellemzően < ±80 nm Ø < 135 mm esetén, jellemzően < ±150 nm Ø > 135 mm esetén

Dinamikus jelvezérlés

Valós idejű jelkondicionálás automatikus erősítésszabályozással (AGC), az automatikus kiegyenlítés-szabályozással (ABC) és automatikus eltolásszabályozással (AOC), hogy bármilyen üzemi körülmények között optimális teljesítményt érhessen el

Inkrementális jelek

Analóg

Digitális


1 Vpp (40 µm)

RS422 (10 μm – 50 nm)

Elektromos csatlakozás

0,2 m, 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m és 3 m kábelhossz D típusú csatlakozóval (9 és 15 tűs) vagy kör alakú in-line csatlakozóval (12 tűs)

0,5 m, 1 m, 3 m kábelhossz 14 pólusú JST csatlakozóval

Tápellátás

Analóg

Digitális

5 V -5%/+10%

Jellemzően 150 mA teljesen kiépítve

Jellemzően 200 mA teljesen kiépítve


Rezgés (üzem közben)

max 100 m/s2 55–2000 Hz-en, 3 tengely

Ütés (üzem közben)

500 m/s2, 11 ms, ½ szinusz, 3 tengely

Üzemi hőmérséklet

0 °C és +70 °C között

Tömítés

IP40

* A rendszer pontossága a beosztási hiba és az SDE összege. A beosztási pontosság az egy olvasófej által mért szögelfordulás és az útmérő beosztás szerinti valódi elforgása közötti különbség. Az alkalmazási körülményekből adódó zavarokat, mint például az excentricitást, nem tartalmazza.

A részleteket lásd az adatlapokon.