QE sorozatú rádiós jelátviteli rendszerek

Új generációs mérőfejrendszerek szerszámgépekhez

A QE sorozatba tartozik egy ultrakompakt RMI-QE rádióinterfész is, amely olyan, a jövőben is biztosan használható kommunikációs protokollal rendelkezik, ami támogatja a szerszámgépekbe szánt Renishaw érzékelők és intelligens eszközök új generációját.

Emellett a piacvezető rádiós jelátvitelű mérőfejek teljes választékának jelentős frissítései jobb akkumulátor-élettartamot, egyszerűsített beállítást és távdiagnosztikát biztosítanak.

A QE sorozat bemutatása

QE sorozatú eszköz szerszámgépben

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

A munkadarab beállítása és ellenőrzése

RMI-QE rádiós interfész

A rádiós szerszámbemérő (RTS) lehetővé teszi a szerszámtörés-érzékelést és a szerszám hosszának és átmérőjének gyors mérését számos különféle szerszám esetében.

Nagy pontosságú (RMP400 és RMP600), standard pontosságú (RMP40, RLP40 és RMP60) és moduláris kapcsoló típusú tapintó mérőfejek széles választéka a munkadarabok automatizált beállításához és ellenőrzéséhez.

Kombinált adó, vevő és interfész egység, amely lehetővé teszi akár négy különálló Renishaw rádiós mérőfej külön történő bekapcsolását és működtetését.

RMI-QE - Egy intelligens interfész a digitális jövőért

A megmunkálási környezetben elhelyezhető RMI-QE egy kombinált adó, vevő és interfész egység, amely a szerszámgép-vezérlőkkel kompatibilis formátumra alakítja át a mérőfej jelinformációit.

Az ultrakompakt kialakítás révén az elődjénél több mint 60%-kal kisebb RMI-Q számos különféle módon és helyre rögzíthető. Frissített kommunikációs protokollja révén a jövő követelményeinek megfelelő módon támogatja a Renishaw érzékelők és okoseszközök új generációját.

Sokoldalú rögzítési lehetőségek

RMI-QE alapra szerelt
Alapra szereléshez való tartókonzol
RMI-QE elölre szerelt, hátsó kábelkivezetésű
Elölre szerelt, hátsó kábelkivezetésű
RMI-QE elölre szerelt, alsó kábelkivezetésű
Elölre szerelt, alsó kábelkivezetésű

RMI-QE utólagos felszereléséhez való tartókonzol
Utólagos felszereléshez való tartókonzol

Az adatátvitel még soha nem volt ilyen megbízható

A QE sorozatú rádiós rendszerek robusztusak és megbízhatóak a nagy jelforgalmú rádiós környezetekben, és az iparágban jól bevált frekvenciaugrásos szórt spektrumú (FHSS) rádióátviteli technológiánk frissített változatát használják. Ez lehetővé teszi mérőfejeink és vevőegységeink számára, hogy csatornáról csatornára ugráljanak, miközben a szinkronizálás megmarad.

Minden egyes mérőfejrendszer egyedi frekvenciaugrási módszert tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy más protokollokkal ellentétben, amelyek kézi beavatkozást igényelnek, rendszereink továbbra is működnek és együtt használhatók más mérőfejekkel, valamint más rádiós jelforrásokkal, például Wi-Fi és Bluetooth® rendszerekkel és mikrohullámú sütőkkel, amint azok a környezetükbe kerülnek.

Az elismert 2,4 GHz-es frekvenciasávban működő QE sorozatú rádiós rendszerek minden főbb piacon megfelelnek a rádiós hírközlési előírásoknak.

Az iparágban egyedülálló akkumulátor-élettartam

© Adobe Images 430034772: A lítium-ion akkumulátor megkezdi az elektromos energia újratöltését, a gyorstöltési technológia koncepciója

A QE sorozatú mérőfejek elektronikai és rádiós jelátviteli korszerűsítései akár 400%-kal is megnövelik az akkumulátor élettartamát, ami az RMI-QE interfésszel együtt használva az iparágban egyedülálló, akár 5 éves akkumulátor-élettartamot biztosít normál használat mellett.

Ez a továbbfejlesztés csökkenti a termék élettartama alatt szükséges akkumulátorok számát, így minimalizálva a környezetre gyakorolt hatást.

Probe Setup alkalmazás

A QE sorozatú mérőfejek Opti-Logic™ technológiával bővültek

Az új Probe Setup alkalmazáson keresztül elérhető Opti-Logic technológia lehetővé teszi a mérőfej beállításainak okostelefonon keresztül történő konfigurálását.

A Probe Setup alkalmazásban megjelenő választható opciókat a rendszer fényimpulzusok segítségével továbbítja a mérőfejhez, ami leegyszerűsíti a konfigurálási folyamatot.

A könnyen használható Opti-Logic technika jelentős felhasználói előnyöket biztosít, különösen olyan helyzetekben, amikor egyszerre több mérőfejet kell konfigurálni.

Az App Store ikonja A Google Play ikonja
Mérőfej-konfigurálás a Probe Setup alkalmazás segítségével

Szoftver, amely egyszerűvé teszi a méréseket

Telepítési kézikönyvekért, használati útmutatókért és megfelelőségi információkért kattintson ide.