Programozás és szimuláció

A MODUS hatékony programozási funkciók széles skáláját biztosítja kapcsolat nélküli üzemmódban, illetve koordináta-mérőgépen keresztül egy könnyen használható interfész segítségével, amely bevált méréstechnikai gyakorlatok alkalmazásával nyújt értékes segítséget.

A programozás áttekintése

A MODUS programcsomag 3 dimenziós méréstechnikai funkciók széles körét biztosítja egy intuitív felhasználói interfészen keresztül, amely teljesen grafikus formában képes megjeleníteni az egyes mérési rutinokat.

A beépített varázslók segítségével a gyakran használt mérési feladatok könnyen és gyorsan létrehozhatók, így a felhasználó komolyabb programozói ismeretek nélkül is a „legjobb gyakorlatokat” alkalmazhatja.

Főbb jellemzők

  • Kapcsoló típusú tapintó mérés, 3 és 5 tengelyes szkennelés – a MODUS segítségével a Renishaw érzékelők teljes skálája felhasználható, számos mérési üzemmódban. A folyamatos szkennelési útvonalak révén a felületek alaktani jellemzői minden részletre kiterjedően elemezhetők.
  • Meghatározott munkadarabok vizsgálatára szolgáló programok rugalmas létrehozása – a programok létrehozhatók offline (kapcsolat nélküli) módban a CAD adatok alapján, vagy „betanítás” üzemmódban a koordináta-mérőgéphez tartozó joystick használatával.
  • Méréstechnikai szakértelem hosszas tanulás nélkül – a beépített varázslók a legjobb mérési gyakorlatokat tartalmazzák, így gyors programozást és automatikus hiba-helyreállítást tesznek lehetővé.
  • Munkadarab-elrendezések – az egyszerű 3-2-1 elrendezéstől az összetett szabad formájú elrendezésekig, opcionális iterációval és a lehető legjobb illeszkedéssel.
  • Automatikus jellemző-felismerés a mért pontok alapján, valamint címkézett CAD-jellemzők létrehozása valamennyi meghatározott, mért vagy felépített jellemző esetében.
  • Valós idejű grafikus jegyzőkönyvkészítés az eredmények azonnali megjelenítéséhez a képernyőn, automatikus oldalelrendezéssel.
  • Automatikus fejszögszámítás.
  • Egyéni Microsoft® Visual Basic parancsfájlok létrehozása és futtatása a maximális rugalmasság érdekében.
MODUS iteraktív elrendezési pontokKépernyőfelvétel a MODUS felhasználó által konfigurálható interface-ről.

Kapcsolat nélküli programozás és szimuláció

A CMM-en programozással eltöltött idő alatt a gép nem végez méréseket. A MODUS teljes körű, kapcsolat nélküli programozói környezetet biztosít, amelyben a felhasználók programokat hozhatnak létre, és a koordináta-mérőgépen történő futtatás előtt szimuláció segítségével is vizsgálhatják azok működését, ami drasztikusan csökkenti a koordináta-mérőgép állásidejét.

Kapcsolat nélküli programozási funkciók

Programok azonnali létrehozása

A mérési pontok a fájlból közvetlenül egy munkadarab mérési programjába importálhatók, majd gyorsan feldolgozhatók. A pontok elhelyezkedés szerint csoportosíthatók, lefényképezhetők és a legközelebbi CAD-felszínhez orientálhatók, vagy csak egyszerűen megszerkeszthetők a grafikus felhasználói felület segítségével, ami jelentős mértékben csökkenti a programozás idő- és munkaigényét.

REVO 5 tengelyes mérés

A MODUS számos különféle, varázslókkal vezérelhető parancsot tartalmaz, aminek köszönhetően olyan egyedi 5 tengelyes mérések hozhatók létre, mint például a spirális szkennelés, a görbe felületen végzett szkennelés vagy a pásztázó szkennelés.

Teljes körű szimuláció

A munkadarabmodell, a rögzítőkészülék és az adott koordináta-mérőgépre jellemző környezet ismeretével a MODUS valamennyi mérési stratégiát képes szimulálni, ideértve az 5 tengelyes szkennelést is.

Képernyőfelvétel a MODUS tapintási útvonal szimulációjáról.

MODUS képernyőfelvétel lapátsor mérésről

Koordináta-mérőgépes ellenőrzési termékekkel kapcsolatos információk