Gondos mérnöki munkával kifejlesztett, precíziós tapintószárak

A Renishaw számos alkalmazáshoz biztosít gondos mérnöki munkával kifejlesztett, precíziós tapintószárakat, beleértve a ZEISS és FARO® mérőfejekkel való kompatibilitás biztosítását.

Tapintószárak alkalmazási példái

A Renishaw nagy pontosságú tapintószárak és tapintószár-kiegészítők széles választékát kínálja koordináta mérőgépeken és szerszámgépeken használható mérőrendszereihez, szkennelő mérőfejeihez és Equator™ ellenőrző rendszereihez.

Tapintószárak Renishaw tapintófejekhez

Az eredeti Renishaw tapintószárak széles választékában számos különböző mérési alkalmazáshoz megtalálható az optimális konfiguráció.

A Renishaw tapintószárai CNC-szerszámgépeken készülnek, a legszigorúbb szabványok követelményei szerint. Fokozottan ügyelünk a tájolófelületek maximális merevségére, a tapintószárak tömegét pedig a Renishaw mérőfejeihez optimalizáljuk.

A mérőfej teljesítményét nagyban ronthatja egy rossz gombhűségű tapintószár, a gömb rossz felerősítése, a menetes részek rossz illeszkedése, vagy a hibás konstrukció, amely túlzott kihajlást enged meg mérés közben. Ha igazán konzisztens mérési adatokat szeretne, a legjobban akkor jár, ha a Renishaw eredeti tapintószárainak gazdag kínálatából választ.

Elektromos jármű motorjának állórésze REVO-val

Vásárlás online

Látogasson el webáruházunkba, és válasszon tapintószárat szabványos megoldásaink átfogó választékából.

Vásárlás online

Standard választékunk több mint 500 alkatrészből áll, kérésre egyedi változatok is rendelhetők. További információkért kérjük, tekintse meg a precíziós méréstechnikai tapintószárak oldalunkat.

Rendeljen webáruházunkból online a hét minden napján a nap 24 órájában. Ha nem találja amit keres, küldje el egyedi kérését az egyedi tapintószárra vonatkozó ajánlatkérési űrlap segítségével.

Tapintószárak ZEISS mérőfejekhez

A ZEISS mérőfejekhez kifejlesztett, nagy pontosságú tapintószárak, adapterek és kiegészítők bevezetésével a Renishaw tovább bővítette átfogó tapintószár-kínálatát.

A Renishaw a ZEISS koordináta mérőgépek tapintórendszereinek beszállítójaként kibővítette termékpalettáját, hogy a ZEISS mérőgépek minden felhasználója élvezhesse a Renishaw nagy pontosságú tapintószárai nyújtotta előnyöket.

Az új termékválaszték kompatibilis a ZEISS tapintócsere nélküli analóg tapintórendszereivel, tapintócserélős mérőfejeivel és dinamikus tapintófejeivel.

Zeiss tapintószár-kombináció

Kiegészítők

A Renishaw a több száz elérhető ZEISS tapintószár mellett tartozékok széles kínálatát biztosítja a ZEISS mérőfejekhez is. Ide tartozik a tapintószártartók és hosszabbítók, csuklók, kockák, adapterek, illetve egyéb szerszámok és tartozékok széles választéka.

ZEISS Vast XXT adapterlapok és tapintószárak

Örömmel számolunk be a ZEISS Vast XXT szkennelő modulhoz való tapintószárak és adapterlapok bevezetéséről. A TL1, TL2 és TL3 adapterlapok mellett nagy választékban kaphatók kifejezetten ezekhez az adapterlapokhoz tervezett M3-as tapintószárak is.

Találja meg az Önnek megfelelő ZEISS termékeket

Széles termékpalettát kínálunk az anyagok és a menetméretek, illetve a csillag, tárcsa és más alakú tapintószárak tekintetében, hogy a számos lehetőség közül biztosan megtalálja az Ön alkalmazási igényeinek megfelelő megoldást.

Töltse ki az egyedi ZEISS tapintószárra vonatkozó ajánlatkérési űrlapot, és a tervezőcsapat megkeresi Önt, hogy megoldást találjon az alkalmazásához.

A ZEISS alkalmazási példáinak galériája

Renishaw tapintószárak a FARO® karokhoz

A Renishaw kibővítette átfogó tapintószár-választékát, mely így tartalmazza a FARO karos mérőfejekhez használható tapintószárak termékcsaládját is.

Ezek a tapintószárak kifejezetten a FARO hordozható karos koordináta mérőgépeken való használatra lettek kifejlesztve, és több különböző átmérőben kaphatók. Robusztus kialakításuk és felépítésük az 5-ös osztályú cirkónium gömböknek köszönhető, amelyek nagy törési szilárdsággal bírnak.

A cirkónium egy rendkívül szívós kerámiaanyag, amely majdnem olyan kemény és kopásálló, mint a rubin. Felületi jellemzői miatt ideális az öntöttvas munkadarabok üzemszerű letapogatására.

FARO tapintószár összeszerelése


A gömböket olyan különleges technológiával rögzítettük ütésálló ragasztóval a nagy szilárdságú volfrám-karbid szárhoz, hogy a kötés rendkívüli merevségének köszönhetően gyakorlatilag elpusztíthatatlan.

A FARO karokhoz való Renishaw tapintószárak elérhetők 11/4-20 UN és M6-os menettel is.

Kiegészítők

A Renishaw számos különböző kiegészítőt is kínál. Ezek közé tartozik egy átfogó készlet, hosszabbítók, csavarok és adapterek, valamint méréstechnikai készülékek és méréstechnikai befogóasztalok.

Találja meg az Önnek megfelelő FARO® termékeket

A FARO karokhoz való Renishaw tapintószár-kínálatunk cirkónium-dioxid gömbbel és volfrám-karbid csúccsal rendelkező tapintókat tartalmaz. Ezek különböző menetméretekben és különböző tartozékokkal kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző alkalmazási igényeknek.

Töltse ki az egyedi tapintószárra vonatkozó ajánlatkérési űrlapot, és a tervezőcsapat megkeresi Önt, hogy megoldást találjon az alkalmazásához.

Nagy pontosságú tapintószárak oktatási útmutatója

Fedezze fel brosúránkban a megfelelő típus, anyag, kialakítás és kalibrálás kiválasztására és használatára vonatkozó legfontosabb műszaki információkat.

Töltse le oktatási útmutatónkat

Gyakran ismételt kérdések

Tekintse meg a Renishaw tapintószárakkal kapcsolatos, gyakran ismételt kérdéseket.

Mekkora az elérhető legkisebb átmérőjű tapintószárgömb?

Alapkivitelben 0,3 mm-es, azonban egyedi kivitelben elérhető 0,12 mm-es rubingömb is. Rendelkezünk egy kifejezetten egyedi tapintószárak tervezésével foglalkozó szolgáltatással, ahol szakértőink olyan terméket tudnak kifejleszteni, amely kielégíti az ügyfelek igényeit a pontosság, a munkadarab-vizsgálat, a szállítás és a költségek tekintetében.

Befolyásolja a mérést a hőmérséklet változása?

Igen, már kisebb hőmérséklet-változások is mérési hibákat eredményezhetnek. Ezen hibák minimalizálhatók a tapintószárak és hosszabbítók megfelelő anyagának kiválasztásával. A tapintószárak és a kapcsolódó komponensek kiválasztásakor mindig a mérési alkalmazást kell figyelembe venni. Tudjon meg többet a Nagy pontosságú tapintószárakkal kapcsolatos útmutatónkból.

Miért vannak bizonyos tárcsás tapintószárakban görgők?

Az egyszerű tárcsás tapintószárat elég egy átmérőre kalibrálni, de utána csak X és Y irányban lehet hatékonyan mérni. Ha viszont görgővel egészítik ki, Z irányban is kalibrálható és használható lesz.

Mit jelent az EWL?

A hasznos hossz angol rövidítése. A hasznos hossz a gömb középpontjától a szárnak azon pontjáig mért távolság, ahol a szár a munkadarab „normálisának” mérésekor az alkatrészhez hozzáér.

Mi a különbség az 5-ös és 3-as osztályú tapintószárgömbök között?

A tapintószár gömbjének osztálya egy olyan minősítés, amely a használt gömb pontossági osztályát mutatja. A pontossági osztályok a 48-as osztálytól (a legalacsonyabb pontossági osztály) a 3-as osztályig (a legmagasabb) terjednek. A Renishaw 3-as és 5-ös osztályú gömböket használ.

A Renishaw alapkivitelben 5-ös osztályú (0,13 mikronos) rubingömböt alkalmaz. Azonban, ha nagy pontosságú koordináta mérőgépet használ, előfordulhat, hogy a 3-as osztályú (0,08 mikronos) rubingömbök pontosabb mérést biztosítanak.

Hogyan állapítható meg, hogy a tapintószáron 3-as osztályú rubingömb van?

A Renishaw nagy pontosságú tapintószárai titán-nitrid (arany színű) bevonatos tartóval rendelkeznek. Így a felhasználó könnyen megkülönböztetheti a 3-as osztályú tapintószárat az alapkivitelű 5-ös osztályú tapintószártól.

További olvasmányok

A további információkat és a teljes termékválasztékot lásd a tapintószárakkal és kiegészítőkkel kapcsolatos kiadványunkban.