Organiser kezelőszoftver

Felhasználóbarát szoftver a gyártóüzem gépkezelői számára programok végrehajtásához és folyamatok egyszerű vezérléséhez.

Organiser gyártóüzemi szoftver

Organiser megy és nem megy értékeléssel

Az Organiser egy gyártóüzemi gépkezelőnek szánt intuitív szoftver interfész, kép alapú programválasztással, programfuttatással és az adatok jegyzőkönyvezésével. Használata minimális képzést igényel, vagy egyáltalán nem igényel képzést. Valamennyi darabhoz készül egy igényre szabható képernyő, így a gépkezelő egy művelettel megkezdheti az idomszeres mérést.

Egyértelmű ikonok jelzik, hogy a rendszer master vagy mérési üzemmódban található és kiemelik az indítógombot más funkciók mellett. A program futása közben kijelzésre kerül a becsült hátralévő idő és a képernyőn egy leállítógomb is helyet kapott. Az idomszeres mérés végén egy Megy vagy Nem megy ablak nyílik meg a tűrésen belüli jellemzők számával együtt.

A Process Monitor által kiadott diagramról leolvashatók a jellemző korábbi mérései, és azonnal láthatók az egyes jellemzők tűréseinek arányai. Az eszköz lehetővé teszi a kalibrálás folyamat kezelését a hőmérséklet, az idő vagy a mért munkadarabok száma szerint. A darab korábbi vizsgálati adatainak megtekintése pedig értékes eszközt biztosít a gyártási folyamatok szabályozásához.

Programválasztás

MODUS Organiser munkadarabprogramok képernyő

Az Organiser több különböző idomszeres mérési programhoz is hozzáférést biztosít, és munkadarabonkénti „termékcsaládokba” csoportosítja őket egy mappastruktúra segítségével. A programválasztás képernyőn egyszerűen navigálhat a programok és mappák között a balról jobbra görgetési funkcióval, majd egyetlen egérkattintással kiválaszthatja a kívánt elemet.

A munkadarabprogramok a munkadarab cikkszáma vagy a munkadarab képe alapján azonosíthatók, illetve vonalkódolvasóval választhatók ki, így a gépkezelő mindig a mérendő munkadarabhoz való programot fogja használni.

Program futtatása

Organiser 35 számláló

A program első futtatása előtt „nullázni” kell az Equator rendszert a mintadarab bemérésével. A gépkezelő felhelyezi a megfelelő rögzítőkészüléket és rögzítőlemezt az ellenőrző készülék állványára, és elhelyezi az etalon darabot (amelyet az Equator rendszer közelében kell tárolni, hogy a gyártóüzem környezeti hőmérsékletén legyen) a rögzítőkészülékben.

Az Organiser elindul etalon üzemmódban, és amikor a kalibrálási rutin lefutott, automatikusan átvált mérés üzemmódba. A rendszer ezután egészen addig folyamatosan méri a gyártott alkatrészeket, amíg újrakalibrálásra nem lesz szükség. Az újrakalibrálás bármikor végrehajtható, illetve a Process Monitor funkció időzítheti azt.