OPTiMUM™ gyémánt tapintószárak méréstechnikai alkalmazásokhoz

A méréstechnikai alkalmazásokhoz készült OPTiMUM™ gyémánt tapintószárak támogatják a nagy teljesítményű szkennelést a legkeményebb környezetben is. Használja ki a megnövekedett élettartam és az újrakalibrálási és ellenőrzési állásidő csökkentésének előnyeit.

Miért használja az OPTiMUM gyémántbevonatos tapintószárakat?

Az új OPTiMUM gyémánt tapintószárcsaládot kifejezetten olyan méréstechnikai alkalmazásokban való használatra tervezték, melyekhez kopásálló tapintószár szükséges.

Gyémántbevonatú gömbjeinek legfőbb előnye, hogy azok megőrzik gömb alakjukat, és nem „szednek fel” anyagot, ill. nem kopnak el idő előtt lágy ötvözetek vagy koptató hatású anyagok szkennelésekor.

Számos előnyük van, beleértve a hosszabb élettartamot, továbbá az újrakalibrálás és ellenőrzés miatti üzemkiesés csökkenését.

Kapcsolat

A rendelésre készült gyémántbevonatú tapintószárak többféle menetmérettel és különböző anyagú szárakkal készülhetnek.

Az 1,5 mm és 8 mm közötti méretű gömbökkel együtt dolgozunk Önnel, hogy megoldást találjunk a méréstechnikai problémáira.

Küldje el gyémánt tapintószár iránti igényét

Nézze meg az OPTiMUM gyémánt tapintószárat működés közben


Tudja meg, milyen előnyökkel járhat az OPTiMUM gyémánt tapintószárak használata az Ön számára

A legtöbb ellenőrzési kihívásnál a tapintószár kiválasztása kritikus fontosságú. A használt tapintószár befolyásolja a hozzáférhetőséget a munkadarabhoz, a mérési időt és a tapintófej teljesítményét egyaránt.

Gyémántbevonatú gömbjeinek legfőbb előnye, hogy azok megőrzik gömb alakjukat, és nem „szednek fel” anyagot, ill. nem kopnak el idő előtt koptató hatású anyagok vagy lágy ötvözetek szkennelésekor. Számos előnyük van, beleértve a hosszabb élettartamot, továbbá az újrakalibrálás és ellenőrzés miatti üzemkiesés csökkenését.

A Renishaw a tapintószárak széles választékát kínálja. További információkért kérjük, tekintse meg a precíziós méréstechnikai tapintószárak oldalunkat.

A tapintószár idő előtti kopásának elkerülése

A kemény vagy koptató felületeken végzett szkennelés során a munkadarab és a tapintógömb anyaga egymáshoz érve lecsiszolódásos kopást okozhat.

Ha rubingömböt használ a szkenneléshez, a munkadarab felületéről származó apró törmelékrészecskék finom karcolásokat okozhatnak a tapintószár gömbjén és a munkadarab felületén is.

Az OPTiMUM gyémánt tapintószárakon lévő gömbök rendkívül kopásállóak, és koptató felületeken végzett szkennelést követően megtartják alakjukat.

OPTiMUM™ gyémánt tapintószár szilícium-karbid alkatrészt szkennel
OPTiMUM™ gyémánt tapintószár, amely egy acél hengerbéléssel rendelkező Cosworth V10-es alumínium motorblokkot ellenőriz.

Nincs anyaglerakódás

A puha felületeken, például alumíniumon végzett szkennelés hatására anyaglerakódás keletkezik a tapintószár gömbjén.

Ha rubingömböt használ alumínium szkenneléséhez, akkor a két anyag között kialakuló vonzás miatt anyag kerül át a puhább felületről a keményebbre. Ennek során alumínium rakódik le a rubingömb felületén, ami eltorzítja a gömb alakját, és a tapintószár gyakori cseréjét teszi szükségessé.

Az OPTiMUM gyémánt tapintószárak használatakor a lerakódott anyag legfeljebb csak nagyon kis mennyiségben tapad rá a gömbre, és az is egyszerűen letörölhető onnan.

Az anyagvizsgálattal kapcsolatos ismeretek újragondolása. Mit is tudunk valójában?

A tapintószár végén lévő gömbhöz sokféle anyagot használhatunk, de vajon tudjuk-e, hogy melyik anyag teljesít a legjobban a szkennelés során?

A Renishaw-nál alapvető fontosságú, hogy ügyfeleink a megfelelő tapintószárat használják a szkennelési alkalmazásokban, és ezért olyan fontos számunkra az anyagvizsgálat.

Csapatunk folyamatosan dolgozik; jól ismert, problémás anyagokkal végeznek kísérleteket. Ha problémái vannak egy adott anyag szkennelésével, belső szakértőink segítenek Önnek.

Titán szkenneléskor anyagfelszedéssel vagy kopással kapcsolatos problémái vannak?

Szkennelési próbákat végeztünk Ti64 titánötvözeten, szabványos esztergált felülettel.

Ez egy 5000 méteres folyamatos teszt volt, amelyben rubint, szilícium-nitridet és OPTiMUM gyémánt tapintószárat használtak. Egypontos szkennelés 50 méterenként Z pontméréssel annak megállapítására, hogy van-e anyagfelszedés vagy kopás.

Az eredmények megerősítik, hogy a rubin és az OPTiMUM gyémánt tapintószárak voltak a legjobbak, és az eredmények a koordináta mérőgép elvárt teljesítményspecifikációján belül maradtak. A szilícium-nitrid már a kezdetektől fogva alacsony szintű kopást mutatott, és a teszt során végig ez volt megfigyelhető.

Ilyen vizsgálati körülmények között mind a rubin, mind az OPTiMUM gyémánt tapintószárakat elfogadható szkennelési megoldásként ajánljuk.

Szkennelési vizsgálatok Ti64 titánötvözeten

Problémái vannak az eloxált alumínium szkennelésével?

Szkennelési vizsgálatok eloxált alumíniumon

Az anyagvizsgálattal kapcsolatos ismeretek újragondolása során pásztázó szkennelési vizsgálatokat végeztünk extrudált, megmunkált és AA15 eloxált 6082-es alumíniumötvözeten.

Ez egy 5000 méteres folyamatos teszt volt, amelyben rubint, szilícium-nitridet és OPTiMUM gyémánt tapintószárat használtak. Egypontos szkennelés 50 méterenként Z pontméréssel annak megállapítására, hogy van-e anyagfelszedés vagy kopás.

Mindhárom anyag jól teljesített ezen a távolságon; a szilícium-nitridnél enyhe kopás volt tapasztalható, de bőven a koordináta mérőgép elvárt teljesítményspecifikációján belül volt.

Ilyen vizsgálati körülmények között a rubint, a szilícium-nitridet vagy az OPTiMUM gyémánt tapintócsúcsokat javasoljuk elfogadható szkennelési megoldásként.

Anyagfelszedési problémái vannak a 6082-T6 alumíniummal?

Pásztázó szkennelési vizsgálatokat végeztük 6082-T6 alumíniumon.

Ez egy 15000 méteres folyamatos teszt volt, amelyben rubint, szilícium-nitridet és OPTiMUM gyémánt tapintószárat használtak. Egypontos szkennelés 50 méterenként Z pontméréssel annak megállapítására, hogy van-e anyagfelszedés vagy kopás.

Az OPTiMUM gyémánt tapintócsúcsokkal rendkívüli szkennelési teljesítményt tapasztaltunk, miközben a méréstechnika tekintetében nem történt változás, és anyagfelszedés sem volt tapasztalható.

Ilyen vizsgálati körülmények között az OPTiMUM gyémánt tapintócsúcsot javasoljuk az egyetlen elfogadható szkennelési megoldásként.

Tapintószáras szkennelési vizsgálatok 6082-T6 alumíniumon

Egyedi kivitel

A gyémántbevonatú tapintószárakat rendelésre tervezzük, és többféle menetmérettel és különböző anyagú szárral készítjük. A gömbméretek az Ön egyedi igényeinek megfelelően 1,5 mm és 8 mm közöttiek lehetnek.

Az OPTiMUM gyémánt tapintószárak tervezését és gyártását a Renishaw végig maga végzi, így a kért eszköz gyorsan elkészül, és kiváló minőségű lesz.

A Renishaw a REVO® RSP2 szkennelő mérőfejjel való használatra készült összes OPTiMUM gyémánt tapintószárat tesztelte, így tudja garantálni, hogy a REVO rendszernek a rezonancia ellenőrzéséhez tartozó finombeállítási paraméterei érvényesek legyenek a tapintószárakhoz.

Tanulmány: OPTiMUM gyémánt tapintószárak

Olvassa el az OPTiMUM gyémánt tapintószárak és az iparágban szabványos rubin tapintószárak összehasonlításáról szóló tanulmányunkat, amely bemutatja a szélsőséges szkennelési körülmények közötti kopásbeli különbséget.

Tanulmány letöltése

A kopás összehasonlítása a Renishaw OPTiMUM gyémánt tapintószárak és annak szabványos rubin megfelelője között