Optikai mérőrendszerekhez kifejlesztett méréstechnikai befogóeszközök

A Renishaw optikai mérőgépekhez kifejlesztett befogóeszközei és akril mérőlapjai háttérvilágítást tesznek lehetővé, és segítségükkel a munkadarab tisztán, egyértelműen látható az optikai mérőrendszerből és a többérzékelős gépekről.
A Renishaw optikai mérőgépekhez kifejlesztett befogóeszközei megismételhetőséget és biztonságos rögzítést biztosítanak bármilyen méretű, alakú vagy típusú alkatrész esetén az optikai mérőrendszerrel történő méréshez. Még a legkisebb alkatrészeket is sokféleképpen rögzítheti, miközben az mindvégig jól látható marad.Optikai mérőgépek befogóeszközei a Renishaw webáruházában
QuickLoad™ sarokelem optikai mérőgép befogóeszközhöz való beállítása

Munkadarab rögzítése úgy, hogy az jól látható marad

Ø12 mm x 50 mm alumínium távtartó M4 menettel
Ø12 mm x 10 mm alumínium csap távtartó M4 menettel

Kisméretű és kényes munkadarabok rögzítése

A Renishaw a moduláris méréstechnikai rögzítőelemek széles választékával rendelkezik, amelyeket úgy terveztek, hogy a legkisebb alkatrészeket is megtartsák, lehetővé téve a maximális láthatóságot és a mérőfej hozzáférését anélkül, hogy eltakarná a kritikus jellemzőket.

Az ellenőrzési idő csökkentése

Minimalizálja a rögzítés beállítására való várakozás idejét azáltal, hogy az alkatrészek több mérőlapon találhatók, és másodpercek alatt a gépbe helyezhetők, illetve onnan kivehetők. A mérőlapok gyorsan betölthetők és kivehetők a gyorskioldós mágnesek segítségével.

45°-ban állítható csúsztatható tükör M4-es rögzítőelemekkel való használatra
M6 mikro satus szorító alaplappal

QuickLoad™ sarokelem (QLC)

Akril mérőlapjaink lehetővé teszik az alkatrészek háttérből történő megvilágítását, többablakos lemezeink pedig akadálytalan rálátást biztosítanak az alkatrészekre. A tükrök az alkatrészek oldalán lévő jellemzők megtekintésére használhatók, csökkentve ezzel az átszerelés szükségességét.

Megismételhető beállítások

A korábbival azonos befogási mód alkalmazása fontos tényező az ellenőrzés megismételhetőségének szempontjából, hiszen kiküszöböli a méretingadozást a folyamatból. Az alfanumerikusan megjelölt mérőlapok és feljelölt befogóelemek segítségével a beállítások pontosan dokumentálhatók és reprodukálhatók.

R-CRAV elforgatható és dönthető megfogókészülék

Építsen befogókészletet optikai mérőgéphez

Egy alkatrész optikai mérőgépre rögzítéséhez Quickload sarokelemre, mérőlapra és befogókészletre van szükség. A rögzítendő munkadarabok típusa, az Ön gépe, és az alkalmazás határozza meg, hogy milyen készletre van szükség. A rögzítendő munkadarab jellegétől függően további alkatrészekre is szükség lehet.

OGP QuickLoad sarokelem
M4 többablakos akril mérőlap, 11,7 mm x 250 mm x 250 mm

1. lépés: Válasszon egy QuickLoad sarokelemet

A Quickload sarokelemek többféle formában kaphatók, amelyek mindegyikét úgy tervezték, hogy az optikai mérőgépek adott modelljeihez használhatók legyenek. Úgy tervezték, hogy az optikai mérőgép tárgyasztalának bal alsó sarkába, a tárgyasztal felerősítőfurataihoz illeszkedjen. A készlet elemein a legtöbb nagy gyártó optikai mérőrendszereihez találhatók rögzítőfuratok a helyes méret és a megfelelő illeszkedés érdekében.

A munkadarabok a QuickLoad sarokelem szélein kialakított fogazatnak tolva is a mérőlapra helyezhetők és a Renishaw M4, M6 vagy 1/4-20-as befogóelemekkel rögzíthetők, ami gyors és egyszerű ellenőrzést tesz lehetővé.

2. lépés: Válasszon mérőlapot

A Renishaw akril mérőlapokon süllyesztett acélcsapok találhatók, amelyek pontosan illeszkednek a QuickLoad sarokelemen lévő mágnesekhez. Ez lehetővé teszi a mérőlapok gyors, egyszerű és megismételhető gépbe helyezését és onnan való eltávolítását. Kétféle mérőlap közül lehet választani:

  • Többfuratos: nagyobb rugalmasságot biztosít a lehető legtöbb munkadarab egyidejűleg végzett beállítása és ellenőrzése érdekében, miközben a lap közepén nagyobb felület marad szabadon
  • Többablakos: több ablak a kisebb méretű munkadarabok optimális láthatósága érdekében.
M4-es optikai mérőgépekhez használható rögzítőelem-készlet B
M4-es tolószorító

3. lépés: Válasszon alkatrészkészletet

A Renishaw optikai mérőgépekhez való befogóeszközei előre konfigurált készletekben vásárolhatók meg. A készlet olyan alkatrészekből áll, amelyeket kisméretű, összetett, fém vagy nemfém alkatrészek rögzítésére terveztek.

Az optikai mérőgépekhez használható alkatrészkészletek M4-es menettel kaphatók.

4. lépés: Válasszon további alkatrészeket

Az optikai mérőgépekhez használható további alkatrészek külön megvásárolhatók, és az előre konfigurált komponenskészlettel együtt használhatók. A befogóelemek egyszerűen beállíthatók és gondos tervezésüknek köszönhetően a minimális erővel rögzítik a munkadarabokat, hogy ne okozhassanak kárt vagy sérülést. Az elemek széles választéka révén a befogási mód rugalmasan alakítható, így a mérőfej teljesen akadálytalanul mozoghat az ellenőrzés során.

Fontos elolvasni

  • Technical specifications:  Renishaw metrology fixturing

Műszaki adatok: Renishaw méréstechnikai befogóeszközök

A szükséges rögzítés a mérési módszertől (CMM, Equator™ ellenőrző készülék vagy optikai mérőrendszer használata) és a vizsgálandó alkatrész jellegétől függ. Ez a dokumentum röviden ismerteti az egyes rögzítőelem-típusokat, útmutatást nyújt a rögzítőelemek megépítéséhez, valamint műszaki információkat tartalmaz az egyes rögzítőelemekkel vagy készletekkel kapcsolatban.