Optikai mérőgépek befogóeszközei

A Renishaw optikai mérőgépekhez kifejlesztett befogóeszközei és akril mérőlapjai háttérvilágítást tesznek lehetővé, és segítségükkel a munkadarab tisztán, egyértelműen látható az optikai mérőrendszerből és a többérzékelős gépekről.

Optikai mérőgépek befogóeszközei

A Renishaw optikai mérésekhez kifejlesztett befogóeszközei kétféle egyedülálló rögzítési megoldást kínálnak speciálisan az Ön optikai mérőrendszeréhez vagy többérzékelős (multiszenzoros) mérőgépéhez:

  • QuickLoad™ sarokelem (QLC)
  • Cserélhető befogóelem-készlet optikai mérőgépekhez (IVF)

Mindkét rendszerhez akril mérőlap tartozik, amely lehetővé teszi a munkadarab háttérből történő megvilágítását, ezáltal az tisztán látható lesz az optikai mérőrendszeren.

Növelje az ellenőrzési folyamat hatékonyságát, reprodukálhatóságát és pontosságát a Renishaw optikai mérőgépekhez kifejlesztett befogóeszközeivel, amelyek segítségével gyorsan és nagy ismétlési pontossággal alakítható ki a megfelelő befogási mód.

QuickLoad™ sarokelem (QLC)

A Renishaw által kínált akril mérőlapok süllyesztett végű acélcsapokat tartalmaznak, amelyek pontosan illeszkednek a QuickLoad™ sarokelemekben lévő mágnesekre. Ezáltal a mérőlapok gyorsan, egyszerűen és jó ismétlési pontossággal helyezhetők a gépre és vehetők le onnan. A munkadarabok a QuickLoad™ sarokelem (QLC) szélein kialakított fogazatnak tolva is a mérőlapra helyezhetők és a Renishaw M4, M6 vagy 1/4-20-os befogóelemekkel rögzíthetők, ami gyors és egyszerű ellenőrzést tesz lehetővé. A munkadarab befogása után a beállítás dokumentálható, hogy később pontosan rekonstruálható legyen.

A QLC rendszer előre összeállított készletek formájában vásárolható meg, amelyek mérőlapot, az adott géphez tervezett QLC egységet és számos különféle befogóelemet tartalmaznak. A QLC egységet úgy tervezték, hogy az optikai mérőgép tárgyasztalának bal alsó sarkába, a tárgyasztal felerősítő furataihoz illeszkedjen. A készlet elemein a legtöbb nagy gyártó optikai mérőrendszereihez találhatók rögzítőfuratok a helyes méret és a megfelelő illeszkedés érdekében.

Cserélhető befogóelem-készlet optikai mérőgépekhez (IVF)

Az optikai mérőgépekhez kifejlesztett cserélhető befogóelem-készlet (IVF) ideális 450 mm x 450 mm-nél nagyobb méretű gépekhez.

Ez a befogóelem-készlet egy keretből és olyan rátétlapokból áll, amelyek úgy alakíthatók ki, hogy az elrendezés a keret területének teljes egészét, felét vagy negyedét használja ki. A keret eloxált alumíniumból készül és speciálisan az Ön optikai mérőgépéhez illeszkedik.

A cserélhető rátétlapok (10 mm vagy 0,5 in furatközéppont-távolságú) M4, M6 vagy 1/4-20-os menetes furatokkal ellátott moduláris, illetve egyedi kivitelben kaphatók. Egyazon keretben az egyedi és moduláris rátétlapok és elemek vegyesen is elhelyezhetők, ami maximális szabadságot biztosít a felhasználó számára.

Minden egyes IVF készletet az Ön konkrét gépéhez tervezett kivitelben szállítunk, így biztosítva a méretek megfelelőségét és a helyes illeszkedést.

QuickLoad sarokelem vagy optikai mérőgépekhez kifejlesztett cserélhető befogóelem-készlet rendelésekor adja meg a gép gyártóját és modellszámát.

Tudta?

A Renishaw saját tervezőcsapata testreszabott befogóeszközök tervezését és gyártását is vállalja. Akár a termelékenységet szeretné növelni több munkadarab egyidejű mérésével, akár a moduláris eszközeinkkel nehezen megvalósítható funkciókat szeretne használni, van ötletünk testre szabott megoldásra optikai mérőgépeinek elrendezéséhez, például egyedi QuickLoad™ sarokelemekkel (QLC) vagy optikai mérőgépekhez kifejlesztett cserélhető befogóelem-készlettel.

Töltse ki az egyedi igénybejelentő űrlapot, vagy vegye fel a velünk a kapcsolatot a „Következő lépések” linkeken keresztül.

Befogókészülékek optikai mérőgépekhez

Befogóelemek

A befogóelemek egyszerűen beállíthatók és gondos tervezésüknek köszönhetően a minimális erővel rögzítik a munkadarabokat, hogy ne okozhassanak kárt vagy sérülést. Az elemek széles választéka révén a befogási mód rugalmasan alakítható, így az ellenőrzés a lehető legszabadabban végezhető.

Számos különböző, előre összeállított befogóelem-készlet kapható angolszász és metrikus méretű menetekkel. Azonban a befogóelemek külön is megvásárolhatók. Vessen egy pillantást webáruházunk kínálatára, vagy forduljon a helyi értékesítési képviselethez.

A Renishaw optikai mérőgépekhez kifejlesztett befogóeszközei előre összeállított készletekben kaphatók, amelyekhez külön további elemek is megvásárolhatók. Az egyes készleteket jellemzően egy QuickLoad™ sarokelem (QLC), egy mérőlap és egy, számos különféle befogóelemből álló készlet alkotja. A rögzítendő munkadarabok típusa határozza meg, hogy milyen készletre van szükség. A Renishaw kínálatában kétféle készlettípus szerepel:

  • Leszorítós befogókészlet
  • Mágneses és leszorítós befogókészlet (az acél munkadarabok rögzítéséhez mágneseket tartalmaz)

További információkért töltse le a Műszaki adatok – Optikai mérőgépek befogóeszközei című dokumentumot, vagy forduljon a területileg illetékes kereskedelmi kirendeltséghez.

Mérőlapok

Kétféle mérőlap közül lehet választani:

  • Többfuratos: nagyobb rugalmasságot biztosít a lehető legtöbb munkadarab egyidejűleg végzett bemérése és ellenőrzése érdekében, miközben a lap közepén nagyobb felület marad szabadon
  • Többablakos: több ablak a kisebb méretű munkadarabok optimális láthatósága érdekében

Letöltések

Az optikai mérőgépek alkalmazási példáinak galériája