Nagy pontosságú, lézeres szerszámbemérő rendszerek

Az NC4 érintésmentes szerszámbemérők nagy pontosságú és gyors szerszámbemérési és töröttszerszám-észlelési lehetőséget biztosítanak, aminek köszönhetően a folyamatvezérlés minden méretű és típusú szerszámgépen végrehajtható.

A megmunkálás folyamán a méretpontosság több tényezőtől is függ, ilyen például a szerszámméret eltérése, a szerszám ütése és a szerszámtörés is.

A Renishaw NC4 rendszereinek köszönhetően mindezek a változók pontosan szabályozhatók, amivel többféle szerszám gyártási előtolási sebesség mellett mérhető. Ennek nyomán lecsökken a szerszám túlzott kopásának és törésének kockázata, ami különösen a kisebb és törékeny szerszámok esetén fontos tényező.

Válassza ki a használni kívánt alkalmazásnak leginkább megfelelő, érintésmentes szerszámbemérőt

Fix és különálló NC4 rendszerek széles választéka

Fix NC4+ Blue rendszerek

A Renishaw NC4+ Blue rendszerei a szakmában először alkalmaznak kék lézert használó technológiát, és az optikájuk is továbbfejlesztett. Ezek a rendszerek legfeljebb 240 mm-es üzemi hézaggal képesek üzemelni, és teljesen új távlatokat nyitnak az ipari szabványoknak megfelelő szerszámmérés pontossága terén.

Valamennyi rendszer beépített tartozéka a légfúvás, amely a pontos és megbízható szerszámmérést szavatolja.

Különálló NC4 rendszerek

A Renishaw különálló rendszere a fix rendszerekhez hasonló, gépen elvégezhető szerszámmérési és töröttszerszám-észlelési funkciókat biztosítja.

Az alkalmazási területtől függően a rendszerek több különféle konfigurációban is telepíthetők, ezzel meghökkentően rugalmassá téve használhatóságukat.

Akár 5 méteres üzemi térközzel is kaphatók különféle rendszerek.

Egyedi megoldások

A Renishaw testre szabott NC4 rendszereket kínál az egyedi alkalmazásokhoz - beleértve a különböző méreteket, rögzítőrendszereket és kiegészítő integrált mérőrendszereket; például érintéses szerszámbemérőket esztergakésekhez.

NC4+ Blue – Az új szabvány

Az NC4 a bütykön lévő horonycsapok és egyéb, a motor helyes működése szempontjából kiemelten fontos referenciapontok kialakításához használt kis méretű szerszámok töréseinek ellenőrzését teszi lehetővé. A Renishaw rendszer nélkül a gép törött forgácsoló lapkával üzemelt volna, ami katasztrofális következményekkel jár.

Ducati (Olaszország)

Kiváló teljesítményre tervezve

Gépek a Renishaw Miskinnél
NC4+ Blue F115 kis szerszám mérése közben
Külön NC4 rendszer hűtőpermettel
NC4 alkalmazás

Növelje a termelékenységet

Az NC4-gyel történő automatikus szerszámbeállítás biztosítja szerszámgépei számára a saját döntések meghozásához szükséges képességet, lehetővé téve ezzel a kezelői beavatkozás nélküli megmunkálást.

Csökkentse a selejtarányt

Az NC4+ Blue akár 0,03 mm átmérőjű szerszámok észlelésére és mérésére is alkalmas, ismétlési pontossága pedig ±0,5 μm 2σ – ennek köszönhetően már első alkalommal megfelelő munkadarabok állíthatók elő.

Rendkívül rugalmas

Számos rendszeropció és konfiguráció teszi az NC4-et a piacon elérhető legrugalmasabb érintésmentes szerszámbemérési megoldássá.

Egyszerű használat

Az NC4 telepítése, konfigurálása, használata és karbantartása egyszerűen megoldható az okostelefonos és a gépen használható alkalmazások széles választékának köszönhetően.

NC4+ Blue homlokmaró mérése közben

Ultrakompakt kialakítás

A miniatürizált elektronika, valamint a helyigényes zárszerkezet nélküli kompakt védelmi rendszer az NC4+ Blue-t alkalmassá teszi arra, hogy olyan gépekre is felszereljük, melyeken csak korlátozott hely áll rendelkezésre a szerszámbemérő számára.

Könnyű telepítés

Speciális csatlakozójának és sokoldalú rögzítési lehetőségeinek köszönhetően a fix NC4+ Blue rendszerek könnyen és gyorsan telepíthetők, így a már meglévő gépekre is egyszerűen felszerelhetők.

Környezeti hatások elleni védelem

Jól bevált és szabadalmaztatott, környezeti hatások elleni védelmi megoldást alkalmazunk, ennek köszönhetően az NC4 precíziós optikája mindenkor megfelelő védettséget élvez.

A rendszer elemei

NC4+ Blue F115C bal hátsó nézete
NCi-6 felhasználói felület
Levegőszűrő

Érintésmentes szerszámbemérő

Ultrakompakt lézeres szerszámbemérő, gyártási környezetre optimalizálva.

Interfész

Az NCi-6 interfésze az NC4 egységből érkező jeleket dolgozza fel, és azokat a CNC-gépvezérlőhöz továbbítja.

Levegőszűrő

Az NC4 precíziós optikájának védelme érdekében tiszta és száraz levegőt biztosít.

Intuitív szerszámbemérő szoftver

A Renishaw számára kifejezetten fontos, hogy termékei könnyen használhatók legyenek. A makro-ciklusok és a szerszámgép-alkalmazások széles skálája lehetővé teszi a mérési ciklusok gyors és intuitív programozását.

Érintésmentes szerszámbemérő működés közben

Nézze meg, hogyan használják ügyfeleink az NC4 rendszereket gyártási folyamataik javítására, költségeik és az előállítási idő csökkentésére.

A Renishaw termékek nagy népszerűségnek örvendenek a gyártással foglakozó cégek körében. A vállalat többféle iparág számára nyújt szolgáltatásokat, tehát nem pusztán csak termékeket kínál, hanem tudást, tapasztalatot és az iparágban bevált legjobb gyakorlatokat is közvetít. A Renishaw páratlanul precíz műszaki támogatást is nyújt; a cég szakembereiből álló csapat gyorsan megoldja a felmerülő problémákat, ami szinte teljesen egyedülálló.

SuperAlloy Industrial Company Ltd (Tajvan)

További információk