Nagy pontosságú szerszámbemérő karok

Szerszámbeméréshez és szerszámtörés-érzékeléshez 2 és 3 tengelyes CNC-esztergákon és köszörűgépeken.

Készen áll a szerszámgépe?

Az emberi felügyelet nélküli megmunkálás trendjének erősödésével egyre nagyobb mértékben van szükség automatizált folyamatokra, különösen a szerszámgépek beállítása terén. A Renishaw nagy pontosságú (HP) karjai segítenek megtenni az első lépést az átállás felé. Karjaink egy jól bevált, nagy ismétlőképességű kinematikai rendszeren alapulnak, amely egységes, megismételhető, 5 mikron alatt 2σ bizonytalanságot garantáló ismétlőképességű méréseket biztosít a mérőfejek X/Y tengelyeinél*

A szerszámbeméréstől függően a megfelelő kar típusát kivehető, lehúzható vagy motoros karok közül lehet kiválasztani.

Ha fejjel lefelé fordított karra, hosszabb csőre vagy több mérőfejre van szüksége, a Renishaw nagy pontosságú szerszámbemérő karjai minden igényt kielégítenek. A standard termékkínálat széles skálája mellett a termékeket az Ön igényeihez igazítva testre is szabhatjuk.

  *a kar hosszától függően, ez a standard karokra vonatkozik 15 hüvelykes tokmányig.

  Milyen előnyökkel jár a HP karok használata?

  HP karok alkalmazás

  Növelje a termelékenységet

  A HP karokkal ellátott motorizált szerszámbemérés megadja a gépvezérlőnek az automatizált megmunkáláshoz szükséges információkat, lehetővé téve az emberi felügyelet nélküli gyártást.

  Csökkentse a selejtarányt

  A HP karok a mérőfejet pontosan vezetik be a szerszámgép környezetébe, 5 mikron 2σ ismétlőképességgel, így biztosítva már az első alkalommal a megfelelő alkatrészek gyártását.

  Egyszerű használat

  Az okostelefonos alkalmazásunknak köszönhetően egyszerűen telepítheti, konfigurálhatja, használhatja és karbantarthatja a HP karokat. Elérhető iOS, Android, Baidu, Huawei és Tencent rendszereken.

  Hogyan válassza ki a megfelelő nagy pontosságú kart?

  Standard sorozat

  A következők standard méretekben állnak rendelkezésre, azonban az Ön igényeihez igazodva testre is szabhatók.

  HPRA navigációs gomb

  HPRA

  Nagy pontosságú, eltávolítható kar

  „Bedugható” kar, amely kézzel a szerszámgép munkaterébe helyezhető, és ismétlőképes kinematikai helyzetben rögzíthető. A szerszámbemérés befejezése után a kar eltávolításra kerül.

  HPPA navigációs gomb

  HPPA

  Nagy pontosságú lehúzó kar

  A kézzel működtethető kar innovatív forgócsukló-szerkezete automatikusan egy ismétlőképes kinematikai helyzetben rögzíti a kart anélkül, hogy további beállításra vagy rögzítőeszközre lenne szükség.

  HPMA navigációs gomb

  HPMA

  Nagy pontosságú motoros kar

  Elektromos mozgatású kar. A kar gyors és nagy ismétlőképességű működésbe lépése kezelői beavatkozás nélkül teszi lehetővé a folyamat közbeni szerszámbemérést és szerszámtörés-érzékelést.

  Egyedi sorozat

  Ezek a karok csak az Ön igényeihez igazodó, személyre szabott opcióként állnak rendelkezésre. A karok úgy is kialakíthatók, hogy egynél több mérőfej rögzíthető legyen rájuk, és úgy tervezhetők, hogy bármilyen irányban felszerelhetőek legyenek.

  HPMA-X szerszámbemérő kar

  HPMA-X

  Nagy pontosságú motoros kar

  Elektromos mozgatású kar továbbfejlesztett motorral és hajtóművel, ami lehetővé teszi nagyméretű karok, több mérőfej és összetett telepítések használatát.

  HPGA navigációs gomb

  HPGA

  Nagy pontosságú általános kar

  Nagy ismétlőképességű, robusztus, könnyen adaptálható, 3 tengelyes, motorizált megoldás a szerszámbeméréshez és a munkadarabok ellenőrzéséhez köszörűgépeken és CNC-esztergákon.

  Kar típusaHPRAHPPAHPMA
  Kézi beállításNagy ismétlőképességű kinematikai helyzetben rögzített, eltávolítható karNagy ismétlőképességű kinematikai helyzetben rögzített, lehúzható karNagy ismétlőképességű kinematikai helyzetbe állított, motoros kar
  A szerszámbemérés gyakorisága (naponta)155-nél több
  Automatizált (emberi felügyelet nélküli megmunkálás)N/AN/AIgen

  Következő lépések

  Ha úgy gondolja, hogy a HP szerszámbemérő karok megfelelnek az Ön igényeinek, forduljon a helyi értékesítési képviselőhöz.

  Általános rendszer

  Egy általános HP kar rendszer 3 fő komponensből áll: egy karból, egy mérőfejből és az interfészből.

  A kar precízen megtervezett, hosszú élettartamú kinematikus végütközők segítségével nagy ismétlőképességgel vezeti be a szondát a munkatérbe.

  Az interfész kommunikál a kar és a gépvezérlő között. Utasítások küldése a motoros karok számára, hogy a kar mérési pozícióba kerüljön, és használaton kívül tárolási pozícióba álljon. A mérőfej aktiválódásakor a kapcsolójeleket is továbbítja a gépvezérlőnek.

  A szerszámbemérő interfész (TSI) 2 és változatai a nem motoros karokon használatosak. A TSI 3 és változatai motoros karokon használatosak, a HSI-t pedig speciális alkalmazásoknál használják az MP250 mérőfejjel együtt.

  Az RP3 a HP karok sokféle típusán széles körben használt univerzális mérőfej, amely kinematikai technológián alapul mind a szerszám beméréséhez, mind a munkadarab beállításához. A szerszámgépgyártó által, eredeti tartozékként is beépíthető a kifejezetten erre a célra szolgáló speciális tartókba.

  Univerzális M4-es tapintószár-rögzítésének köszönhetően a Renishaw tapintószárak teljes kínálata használható vele. A mérőfej érintkezői könnyen csatlakoztathatók az interfész vezetékéhez az eredeti tartozékként elérhető készlet segítségével. A rövid készülékház jelentős előnyt nyújt a szerszámbemérési alkalmazásokban, és a Renishaw hagyományos kapcsoló típusú tapintó mérőfejeitől megszokott összes előnyt is garantálja. Az általános kar natívan támogatja az LP2 és MP250 mérőfejeket, valamint az RP3-at.

  További információk

  A Renishaw által biztosított előnyök

  A Renishaw kitűnő hírnévnek örvend, mivel több mint 70 szerviz- és támogató irodánk hálózata révén megbízható támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

  Technikai támogatást, képzést és tanácsadást kaphat, vagy alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat jól felszerelt webáruházunkból.