MODUS™ idomszeres mérési szoftver

A MODUS egy nagy teljesítményű méréstechnikai csomag az Equator rendszerhez, komplex profilok CAD-alapú programozására és idomszeres mérésére.

A MODUS szoftverről

A MODUS az Organiser szoftvertől kap utasításokat DMIS parancsfájlok futtatására, amelyeket azután standard I++ utasításokká fordít és az UCCserver Equator egység felé továbbít. A MODUS programcsomag 3 dimenziós méréstechnikai funkciók széles körét biztosítja egy intuitív felhasználói interfészen keresztül, amely teljesen grafikus formában képes megjeleníteni az egyes mérési rutinokat. Beépített varázslói segítségével a leggyakoribb mérési feladatok könnyen és gyorsan létrehozhatók, így mindig a „legjobb gyakorlat” kerülhet alkalmazásra.

A programozható rendszeren a minden lényeges funkciót tartalmazó MODUS™ programozó szoftver segítségével a mérnökök gyorsan létrehozhatják a mérési útvonalakat bármilyen munkadarabhoz – legyen szó egyszerű vagy összetett, prizmatikus vagy szabad felületű formákkal határolt darabról.

A MODUS használatával egyszerűen programozhatók az Equator rendszeren az ipari szabványok szerint készült SP25 mérőfejjel végzett szkennelő és tapintó mérések. Letapogatás során több ezernyi mérési pontot veszünk fel egy alakzat meghatározásához, amelynek alapján valós formaelemzést hajthatunk végre.

Főbb jellemzők

  • ÜZEMMÓD - képernyő tolómérő rsp3 Teljes körűen támogatja az I++ DME szabványú vezérlőket, beleértve az Equator vezérlőt is
  • Teljes kompatibilitás az Equator idomszeres összehasonlító módszerrel
  • CAD alapú offline programozás, az IGES, STEP, Parasolid® és VDA-FS semleges formátumok támogatásával - a programok futtatható állapotban érkeznek a gépre, semmilyen vagy csak kevés tesztelés szükséges
  • Kiválóan integrálható a CATIA® (v5 és v4), a Siemens® NX™ (korábban Unigraphics®), a Pro/E® és a Solidworks® CAD / CAM megoldásokkal
  • Natív DMIS támogatás
  • Hitelesített matematikai algoritmusok
  • Hatékony szöveges és grafikus jegyzőkönyvezés
  • Az eredményadatok rugalmas átvitele más berendezésekre, ideértve a hitelesített Q-DAS adatokat is

A szabványok elősegítik a programok együttműködését

A DMIS, I++ DME, DML és Microsoft® SQL szerver típusú ipari szabványokon alapuló MODUS a lehető legnagyobb kompatibilitást biztosítja a meglévő programokkal és jegyzőkönyvezési módszerekkel. A jegyzőkönyvezés lehetőségei rendkívül rugalmasak: szöveges jegyzőkönyvek és grafikus kiértékelések egyaránt létrehozhatók, illetve az eredményadatok számos különféle fájlformátumba exportálhatók, így az átfogó SPC elemzés céljából hitelesített Q-DAS formátumba is.

A MODUS szoftver számos jegyzőkönyv-készítési opciót kínál; a hagyományos szöveges jegyzőkönyvek formátuma például széles körűen testre szabható a számos, felhasználó által meghatározható paraméternek köszönhetően. A grafikus kiértékelések készítése révén az eredmények a CAD-modellel összevetve is megjeleníthetők; sok jellemző mérési adatai dobozdiagramon és 3D formadiagramon is ábrázolhatók.