Miért érdemes lézeres útmérőt használnia?

A Renishaw pontosan tudja, hogy egy lézeres útmérőrendszer specifikálása és kiválasztása milyen nehéz. Ezek az oldalak közérthetően bemutatják rendszereink működését, továbbá hogy miért célszerű és milyen előnyökkel jár a használatuk.

Háttér

A Renishaw 1994-től, a HS10 nagy (max. 60 m) hatótávolságú lézeres útmérő rendszer bemutatása óta kínál lézeres visszacsatoló megoldásokat az ipar számára. Ezeket a rendszereket azóta számos különféle célra használják a nagyméretű repülőgépipari, hajóépítési és más speciális célú szerszámgépekben. A HS10 típust 2012-ben a HS20 nagy hatótávolságú lézer váltotta fel. A korábbi típussal kompatibilis HS20 egységben továbbfejlesztett optika és elektronika található a még jobb és megbízhatóbb teljesítményért.

A 2001-ben bemutatott RLE lézeres útmérősorozat rövid (max. 4 m) hatótávolságú visszacsatolást kínál. A RLE egy egyedi és szabadalmaztatott „távoli” lézerforrás és optikai szállal csatlakoztatott fej révén bővített méréstechnikai képességeket, kisebb beszerelési helyigényt, továbbá egyszerűbb telepítést és üzembe helyezést tesz lehetővé. A rendszer többféle konfigurációban kapható a különböző optikai elrendezések és alkalmazások igényei szerint.

A RLE rendszer a DR és CD-SEM mérőberendezések számos világszintű gyártójánál és számos más, kis hatótávolságú alkalmazásban szerzett már magának hírnevet. Tulajdonságai és képességei révén az interferometria korábban ki nem aknázott lehetőségei is kihasználhatók.

Az RLE és a HS20 rendszerhez egyaránt sokféle tartozék kapható (pl. környezeti hatásokat kompenzáló rendszerek, optikák és jelinterfészek), hogy minél több mérési alkalmazás igényeinek megfeleljen.