Mérőfej-beállítási technológiák

A Renishaw szerszámgépeken használható kapcsoló típusú tapintó mérőfejeinek konfigurálását segítő technológiák

Opti-Logic™

Az Opti-Logic az adattovábbítás és -fogadás folyamata az új Renishaw Probe Setup okostelefonos alkalmazás és a szerszámgépen használható Renishaw mérőfej között, fényimpulzusok segítségével.

A Probe Setup alkalmazás a mérőfej beállításainak áttekintésére és konfigurálására, illetve egy RMI-Q vagy RMI-QE interfésszel rendelkező rádiós mérőfej párosítására szolgál. Egyszerű menük és animációk vezetik végig a felhasználót az Opti-Logic folyamatán.

A könnyen használható Opti-Logic technika jelentős felhasználói előnyöket biztosít, különösen olyan helyzetekben, amikor egyszerre több mérőfejet kell konfigurálni.

Az Opti-Logicot az új QE sorozatú, szerszámgépeken használható rádiós mérőfejek támogatják.

Trigger Logic™

A Trigger Logic egy módszer a mérőfej egy adott alkalmazáshoz történő konfigurálására. A Trigger Logic úgy aktiválódik, hogy az elemet behelyezi a mérőfejbe, majd a tapintószár egy adott kitéréssorozatot (kapcsolási sorozatot) hajt végre, és az a célja, hogy a felhasználót szisztematikusan végigvezesse a különböző konfigurációs menükön és lehetőségeken.

A Renishaw Probe Setup alkalmazás leegyszerűsíti a folyamatot azáltal, hogy világos, lépésről-lépésre történő, vizuális utasításokkal vezeti végig a felhasználót a Trigger Logic folyamatán.

A Trigger Logic arra is használható, hogy egy rádiós mérőfejet összepárosítson egy RMI-Q/RMI-QE interfésszel, vagy hogy felülvizsgálja az aktuális mérőfej-beállításokat.

ReniKey

A ReniKey szoftvert úgy tervezték, hogy egyszerűsítse az RMI-Q/RMI-QE interfész és egy Renishaw rádiós mérőfej közötti összepárosítás folyamatát.

A ReniKey szoftver kiküszöböli a szerszámgép újraindításának szükségességét, amikor egy rádiós mérőfejet párosítunk a hozzá tartozó interfészhez, és egyszerű megoldást kínál több rádiós mérőfej és egyetlen RMI-Q/RMI-QE interfész összepárosítására.

A ReniKey szoftvert (Renishaw cikkszám: A-5687-5000) a Renishaw helyi viszonteladójától vagy kereskedelmi képviseletétől szerezheti be. Ez az egységes szoftverkészlet speciálisan az egyes vezérlőtípusokhoz kifejlesztett ReniKey makróciklusokat biztosít a népszerű CNC-szerszámgépvezérlők széles skálája számára.