Méréstechnikai szoftver az 5 tengelyes méréshez

Hatékony méréstechnikai szoftver

MODUS képernyőfelvétel lapátsor mérésről

A Renishaw méréstechnikai szoftvere hatékony platformot biztosít az 5 tengelyes mérésekhez. A konfigurálható felhasználói interfész lehetővé teszi a natív DMIS programok létrehozását kapcsolat nélküli állapotban, a CAD-ból származó geometriai adatok, beágyazott méretek és tűrésadatok alapján, teljes körű szimulációval és ütközésérzékeléssel. A szoftvernek az egyes jellemzők mérésére, felépítésére és a munkadarabok beállítására szolgáló, hiteles algoritmusok is részei.

A programok kapcsolat nélküli módban is létrehozhatók közvetlenül a CAD-ból, a mérőfej mozgási pályáját a képernyőn ellenőrizve. A CMM környezet, a befogókészülék, továbbá a munkadarab gépen elfoglalt helyzete egyaránt meghatározható, ami az 5 tengelyes mérési programok teljes körű szimulációját és ütközésérzékelését teszi lehetővé. Ez minimálisra csökkenti a koordináta-mérőgép állásidejét, tekintve, hogy a programok azonnal futtatható állapotban érkeznek a géphez, így egyáltalán nincs, vagy csak minimális mértékben van szükség a tesztelésükre.

Időtálló

A MODUS méréstechnikai szoftvercsomag egy időtálló befektetés, amelynek köszönhetően a Renishaw legújabb érzékelő- és vezérlőtechnológiai fejlesztései garantáltan elérhetők lesznek vállalkozása számára. Ennek részét képezik az 5 tengelyes mérési termékcsaládhoz a jövőben bemutatásra kerülő érzékelők is; ez a termékcsalád eddig nem látott mértékben javítja a mérési teljesítményt, továbbá korábban soha nem tapasztalt mérési sebességet és mérési rugalmasságot nyújt anélkül, hogy kényszerű kompromisszumot kellene kötni a mérés sebessége és pontossága között, mint a hagyományos mérési módszerek használata esetén.