Méréstechnikai befogóeszközök koordináta mérőgépekhez

A koordináta mérőgépeken (CMM) használható méréstechnika befogóeszközeivel gyorsan és nagyszerű ismétlési pontossággal alakítható ki az adott munkadarabokhoz megfelelő befogási mód, ezzel fokozva az ellenőrzési műveletek hatékonyságát, reprodukálhatóságát és pontosságát.


Rögzítse az alkatrészeket a mérés előtt moduláris CMM rögzítőelemek segítségével. Az alkatrészek széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen méretű, alakú vagy anyagú alkatrészt lehessen rögzíteni a CMM mérőasztalára.

Rögzítőelemek CMM-hez

A koordináta mérőgépekhez (CMM) kifejlesztett méréstechnikai befogóeszköz-családot szabványos méretű mérőlapok, továbbá M4, M6, M8 vagy 1/4-20-as menettel ellátott szerelvényekkel felfogatható elemek széles skálája alkotja. Akár repülő-, akár járműipari, elektronikai, ipari vagy gyógyászati célt szolgáló alkatrészek mérését végzi, a Renishaw minden munkadarabhoz teljes körű befogási megoldást kínál, függetlenül annak méretétől, alakjától vagy anyagától.

Vásárlás online

Maximalizálja az ellenőrzés teljesítményét a rugalmasság fenntartása mellett

A nem produktív beállítási idő minimalizálása érdekében – a rögzítés rugalmasságának fenntartása mellett – a munkadarabok még azelőtt a mérőlapra rögzíthetők, hogy a koordináta mérőgépre, az optikai mérőrendszerre vagy az Equator ellenőrző rendszerre kerülnének. A befogott munkadarabot közvetlenül a mérés előtt könnyen fel lehet helyezni az ellenőrzéshez használt berendezésre.

A beállítási idő csökkentésének másik módja a koordináta mérőgép mérési területének több befogott alkatrésszel való kitöltése. A CMM mérőasztalán egyszerre több munkadarabot is lehet mérni, anélkül, hogy a mérési ciklust a további munkadarabok felhelyezéséhez le kellene állítani, majd újra kellene indítani.

Rugalmas, megismételhető és tartós befogási lehetőségek

Befogási lehetőségek széles választéka

Befogási lehetőségek széles választéka

Reprodukálható befogóeszköz

Reprodukálható befogóeszköz

Alkatrészek széles választéka

A moduláris CMM rögzítőelemek szinte bármilyen méretű, alakú vagy anyagú alkatrész rögzítésére használhatók. A mérőlapok és eszközök alapesetben M4, M6, M8 metrikus és 1/4-20 angolszász méretű menetekkel kaphatók.

Az online áruházunkban elérhető befogási megoldások széles választékával az igények változása esetén is könnyen bővíthető a befogóeszközök sora.

Megismételhető beállítások

A korábbival azonos befogási mód alkalmazása fontos tényező az ellenőrzés megismételhetőségének szempontjából, hiszen kiküszöböli a méretingadozást a folyamatból.

Az alfanumerikusan megjelölt mérőlapok és feljelölt befogóelemek segítségével a beállítások pontosan dokumentálhatók és reprodukálhatók.

Befogási lehetőségek széles választéka

Alkatrészek széles választéka

Moduláris és egyedi befogóeszköz hajtókarhoz

Moduláris és egyedi befogóeszköz hajtókarhoz

Gyors összeszerelés

A befogási megoldást kínáló elemek rendkívül gyorsan összeállíthatók, növelve ezzel a mérés hatékonyságát, és megelőzve, hogy a munkadarab ellenőrzése késedelmet szenvedjen. Minden befogóeszköz speciális szerszám nélkül, kézzel húzható meg.

Páratlan kopásállóság

Hőkezelt acéleszközeink és a kemény bevonattal ellátott mérőlapok egyenletes és karcolásálló külső réteget képeznek.

Tudta?

A Renishaw saját tervezőcsapata testreszabott befogóeszközök tervezését és gyártását is vállalja. Akár a termelékenységet szeretné növelni több munkadarab egyidejű mérésével, akár a moduláris eszközeinkkel nehezen megvalósítható funkciókat szeretne használni, minden esetre tudunk egyedi megoldással szolgálni Önnek.

Töltse ki az egyedi igénybejelentő űrlapot.

Egyedi CMM rögzítőelemek több alkatrészhez

Egyedi CMM rögzítőelemek több alkatrészhez

Letöltések

Méréstechnikai befogóeszközök koordináta mérőgépekhez – felhasználási területek galériája