Mérési kiegészítők

A Renishaw kiegészítők széles körét kínálja Renishaw lézeres mérőrendszere beállításának, beirányzásának és használatának megkönnyítése érdekében.

Nagy hatótávolságú lineáris optikai készlet

Nagy hatótávolságú optikai készlet

Ezek az optikák lehetővé teszik a lineáris méréseket 40 m-t meghaladó tengelyhosszúságon.

A készlet tartalmaz egy nagy saroktükröt és irányzékot (ami megkönnyíti a beirányzást a nagy hatótávolságú mérések esetében), valamint egy periszkópegységet, amely „felfogja” és az optikai rekeszbe irányítja a visszavert lézersugarat.

Cikkszám: A-8003-4270

Kisméretű lineáris optikai készlet

kisméretű lineáris optikai készlet

A kisméretű lineáris optikai rendszer segítségével a Renishaw lézeres rendszer olyan alkalmazásokban is használható, ahol kisméretű és könnyű mérő saroktükörre van szükség, amely minimális hatással van a gép dinamikai teljesítményére, és rugalmasabb felszerelési lehetőségeket kínál.

A készlet egy kicsi és könnyű (a normál egység méretének 10%-át kitevő) saroktükröt és egy különálló, a kibocsátott és visszavert lézersugarak átmérőjét és elkülönülését mérsékelő, külön sugárszűkítő optikát tartalmaz. Maximális hatótávolsága 4 m.

Cikkszám: A-8003-3244

Billenőtükör

Billenőtükör

Lehetővé teszi a gép átlói vagy ferde tengelyei mentén történő beállítást. A billenőtükör beállítási segédeszközként használható ANSI B5.54 szerinti átlós mérésekhez, és szintén hasznos ferdeágyas esztergák mérésekor.

Cikkszám: A-8003-1304

Optikarögzítő készlet

Optikarögzítő készlet

Az optikarögzítő készlet a Renishaw mérőoptikák minden típusához használható. A készlet segítségével rögzíthető a mérőoptika a vizsgálat alatt álló gépre. Igény szerint további kiegészítők is kaphatók.

Cikkszám: A-8003-0447

Univerzális egyenességmérő rekesz

Univerzális (egyenességmérő) rekesz

Speciális rekeszegység a rekeszben lévő visszatérítő nyílás 90°-os elforgatásához. Egyenességmérő optikával történő használat esetén lehetővé teszi a függőleges tengely mentén történő egyenességmérést.

Cikkszám: A-8003-4209

Nagyméretű saroktükör

Nagyméretű saroktükör

A gép függőleges tengelyét érintő egyenességi és merőlegességi mérésekhez használható saroktükörként szolgál.

Cikkszám: A-8003-0604

Egyenességméréshez használható talp

Egyenességméréshez használható talp

Az egyenességmérő saroktükör és az állítható forgótükör (vagy a fix forgótükörrel szerelt lézersugár-terelő) rögzítésére szolgáló talp a függőleges tengely mentén végzett bizonyos mérésekhez. Ez a talp a lineáris és szögoptikák rögzítéséhez is használható.

Cikkszám: A-8003-0576

Fix forgótükör (90°)

Fix forgótükör

Ezt a tükröt általában akkor használják, ha a kívánt mérési tengelyhez korlátozott a hozzáférés, ilyen esetben a lézersugár a tükör segítségével elterelhető.

Cikkszám: A-8003-1325

LS350 lézersugár-irányító optika

LS350 sugárirányító optika

Vízszintes és függőleges síkban is megkönnyíti a lézersugár szögbeállítását. Ez a szabadalmaztatott kiegészítő feleslegessé teszi a finom lézertovábbítást és -elforgatást. Egyetlen lépéssé egyszerűsíti a lézeres rendszer beirányzását. Az LS350 lézersugár-irányító minden konfiguráció esetén meggyorsítja a lineáris, szög- és egyenességmérést.

Cikkszám: A-8003-3072

Állítható forgótükör

Állítható forgótükör

A nagyméretű forgótükörrel együtt a lézersugár-terelő és a fix forgótükör helyett használható a gép függőleges tengelyét érintő egyenességi és merőlegességi mérésekhez.

Cikkszám: A-8003-0560

Irányzék

Beirányzásra szolgáló céloptika

Ez a 22 mm átmérőjű beirányzási segédeszköz lineáris, szöghelyzeti és egyenességmérési optikai készletekkel egyaránt használható. Az optikára csíptetve egyaránt használható az interferométer és a saroktükrök beirányzásához is.

Cikkszám: A-8003-0478

Negyedhullám-lemez

Negyedhullám-lemez

A negyedhullám-lemez a lézerfényt lineárisról körkörösen polarizált fénnyé alakítja. Lehetővé teszi a saroktükrös optika lineáris mérésekhez szükséges síktükörrel történő helyettesítését.

Az alkalmazáshoz erősen tükröződő felület szükséges. Tükrös felületek kérésre kaphatók.

Cikkszám: A-8003-1998

Mágnestalp

Mágnestalp

Az optika vagy az XL lézerfej (ha az XL mágneses adapterrel együtt használják) rögzítésére. A gyors rögzítéshez a talp egy kapcsolóval és egy M8 rögzítő menettel rendelkezik. A készlet 2 talpat tartalmaz.

Cikkszám: A-9908-0780

XL mágnestalp adapter

Állvány adapter

Lehetővé teszi az állvány mágnestalpra vagy más M8 menettel csatlakozó rögzítőelemhez történő rögzítését.

Cikkszám: A-9908-0760

Pan & Tilt adapterkészlet

A Pan & Tilt adapterkészlet tervezésének köszönhetően rugalmas elhelyezést tesz lehetővé a lézeres kalibráló berendezések számára, 0° és 90° közötti döntéssel és tetszőleges elfordítással.

A Pan & Tilt adapter a következőkre használható:

  • az XL-80 lézer felszerelése háromlábú állványra vagy mágnestalpra olyan alkalmazásokhoz, mint a ferdeágyas esztergák.
  • a saroktükör szögben történő elhelyezése a kényelmes lineáris átlós elrendezésű méréshez.

Cikkszám: A-9908-1170

Lineáris, átlós mérési készlet

A lineáris, átlós mérési készlet kényelmes módot kínál XL-80 lézer interferométer-rendszerrel történő lézeres átlós vizsgálatok végzéséhez. A készlet könnyű és gyors beállításra készült, a célra tervezett felfogatással, amelynek rögzítése mágnesesen történik a gépágyra az XL-80 és az optikai kiegészítők rögzítése érdekében. A gépátlókhoz sugárterelő és billenőtükör biztosít rugalmas lézerbeirányzást.

Az XCal-View elemzőszoftver kényelmes adatelemzést biztosít a lézeres átlóvizsgálatokhoz az ISO 230-6 és a B5.54 jelű szabvány szerint. Az alkalmazás a lézeres átlóvizsgálatokból veszi az adatokat, és olyan jegyzőkönyvet készít, mely a fő hibákat tartalmazza és grafikusan jeleníti meg az eredményeket.

Cikkszám: S-8LMS-2124

Termékinformációk