Lapátozások mérése

A lapátozások vizsgálatához kifejlesztett eszközkészlet, amelynek része az APEXBlade, a SurfitBlade és a MODUS méréstechnikai szoftver, áttöri a standard mérési technikák korlátait.

A hagyományos módszerek a lapátozás korlátozott számú keresztmetszetének vizsgálatán alapulnak, és nem is képesek túllépni ezen. A REVO pásztázó szkennelési technológiájával azonban pontosan és gyorsan lemérheti és kiértékelheti a teljes lapátozást.

Ezzel a megoldással végtelen számú metszet vagy teljes felület elemzése is elvégezhető a precíziós tapintásos mérésekből származó adatok alapján.

A lapátozások vizsgálatához kifejlesztett eszközkészlet használatának első lépésében az APEXBlade automatikusan létrehoz egy ütközésmentes pásztázó szkennelési programot a REVO számára, ami ezt követően a koordináta-mérőgépen fog futni a MODUS segítségével.

A pásztázó szkennelés egy precíz „ponthalmazt” generál, amely a lapátszelvény teljes felületét lefedi. A MODUS ponthalmaz-alapú metszetkészítő funkcióját kihasználva bárhol lehetőség van metszetek létrehozására, ahol csak szükséges.

Mivel a rendszer a komplett adatkészletet tárolja, szükség esetén további metszetek is létrehozhatók a mérés megismétlése nélkül.

Ezt követően az adatok kétféle módon elemezhetők:

Lapátozások mérése

Ellenőrzés

Az adatokat a MODUS szegmentálja és összehasonlítja a névleges CAD-modell követelményeivel. Az elemzés eredményeit a MODUS jelentéskészítő mutatja be, amely egy meghatározott PDF-dokumentumot is létrehoz az archiválás céljából.

Műszaki tervezés

Az adatokat a SurfitBlade feldolgozza, és egy teljes NURBS felületet hoz létre, amely azután aerodinamikai és mechanikai feszültségelemzésekhez használható.

 

Termékinformációk