Lapátozások mérése

A REVO 5 tengelyes rendszerek szkennelési képességeit®és a MODUS™ lapátozástervező szoftvert kombináló SurfitBlade™és MODUS méréstechnikai szoftver áttöri a standard lapátozásmérési technikák korlátait.

A hagyományos lapátvizsgálati módszerek csupán néhány keresztmetszetre korlátozódnak. A REVO pásztázó szkennelési technikái és a Renishaw Blade Toolkit szoftvere azonban lehetővé teszi a teljes lapátozás pontos és gyors mérését és kiértékelését.

Ezzel a megoldással végtelen számú metszet vagy teljes felület elemzése is elvégezhető a precíziós tapintásos mérésekből származó adatok alapján.

A lapátozásmérési folyamat elindításához a MODUS lapátozástervező szoftver automatikusan létrehoz egy ütközésmentes pásztázó szkennelési programot a REVO számára. Ez a program ezután a MODUS méréstechnikai szoftverrel futtatható a CMM-en.

A pásztázó szkennelés egy precíz „ponthalmazt” generál, amely a lapátszelvény teljes felületét lefedi. A MODUS ponthalmaz-alapú metszetkészítő funkcióját kihasználva bárhol lehetőség van metszetek létrehozására, ahol csak szükséges.

Mivel a rendszer a teljes adatkészletet tárolja, később szükség szerint további metszetek is létrehozhatók a mérés megismétlése nélkül.

Ezt követően az összegyűjtött adatok kétféle módon dolgozhatók fel:

Lapátozások mérése

Ellenőrzés

Az adatokat a MODUS szegmentálja és összehasonlítja a névleges CAD-modell követelményeivel. Az elemzés eredményeit a MODUS jelentéskészítő mutatja be, amely egy meghatározott PDF-dokumentumot is létrehoz az archiválás céljából.

Műszaki tervezés

Az adatokat a SurfitBlade feldolgozza, és egy teljes NURBS felületet hoz létre, amely azután aerodinamikai és mechanikai feszültségelemzésekhez használható.