Kék lézeres technológia: új mérce a gépbe integrált szerszámmérésben

2019. május 14., kedd

A globálisan tevékenykedő, mérnöki technológiai megoldásokat kínáló Renishaw bemutatja legújabb érintésmentes szerszámbemérési megoldását a 2019-es EMO Hannover kiállításon. Az új NC4+ Blue rendszer a Renishaw által bemutatott számos olyan gyári folyamatszabályozási megoldás egyike, amelyek bizonyítottan segítséget nyújtanak számos iparág gépműhelyei számára a gyártási kapacitások átalakításában.

A 2017-es EMO Hannover kiállításon bemutatott továbbfejlesztett NC4 sorozatú szerszámbeállítók sikerére támaszkodva az NC4+ Blue a Renishaw legújabb fejlesztésű érintésmentes szerszámbemérője, amely ugrásszerű változást hoz a szerszámbemérés pontosságában az ipari szabványoknak bizonyítottan megfelelő szerszámcsere-teljesítménye révén.

Jobb alkatrészpontosság rövidebb ciklusidővel

Az iparágban elsőként megjelenő kék lézeres technológiával (szabadalom függőben) és továbbfejlesztett optikával a Renishaw NC4+ Blue rendszerei lényeges javulást hoznak a szerszámbemérési pontosságban, ezáltal az alkatrészek még pontosabban és hatékonyabban munkálhatók meg.

A hagyományos érintésmentes szerszámbemérőkben megtalálható vörös lézerforrásokkal összehasonlítva a kék lézeres technológiának rövidebb a hullámhossza, amely jobb fényelhajlási hatást és optimalizált lézersugár-geometriát eredményez. Ez rendkívül kicsi szerszámok mérését teszi lehetővé, miközben minimálisra csökkennek a szerszámcserénél fellépő mérési hibák – kritikus szempont nagyszámú forgácsolószerszámmal történő megmunkálásnál.

Az NC4+ Blue rendszerek a Renishaw legújabb érintésmentes szerszámbemérő szoftvercsomagjait is alkalmazzák, amelyek közé tartozik az új kettős mérési mód automatikus optimalizálási technológiával. E tulajdonságok kombinációja gyors és megbízható szerszámmérést biztosít még nedves körülmények között is – ez a felhasználóknak időt és pénzt takarít meg.

Egyszerűsített programozás és jelentéskészítés – készen az Ipar 4.0-ra

Az NC4+ Blue támogatása mostantól már a Renishaw átfogó grafikus felhasználói felületi választékába is beillesztésre került, ami alól az olyan gépbe integrált és mobilalkalmazások, mint a Renishaw Set and Inspect és GoProbe sem jelentenek kivételt. Ezek a konzisztens, könnyen használható programozási platformok tökéletesek az olyan felhasználók számára, akik most ismerkednek a mérőfejek használatával, vagy kevéssé ismerik a gépi kódokat. Ezek a platformok mindemellett a tapasztaltabb felhasználóknak is kezelési előnyöket nyújtanak.

A Renishaw technológiái adatot szolgáltatnak, hogy intelligens döntések születhessenek az Ipar 4.0 területén. A gépbe integrált szerszámmérés lehetővé teszi a gyártók számára, hogy automatizálják és optimalizálják folyamataikat és minimálisra csökkentsék a minőségi problémákat és a CNC-gépek leállásait. A Renishaw gépbe integrált Reporter alkalmazásának legújabb verziójával a felhasználók most megtekinthetik az NC4+ Blue által rögzített szerszámadat-előzményeket, és az eredményeket a kiválasztott szoftver- és vezérlőrendszerekbe exportálhatják.

Ha többet szeretne megtudni az NC4+ Blue érintésmentes szerszámbemérő rendszerről és a megmunkálási műveletek folyamatszabályozásának és -automatizálásának más kiegészítő termékeiről, látogassa meg a Renishaw-t a 2019-es EMO Hannover kiállításon (szeptember 16–21., 6-os csarnok, D48 stand).

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.