Karos szerszámbemérők CNC-gépekhez

Tegye könnyebbé a nagy pontosságú megmunkálást a CNC-gépekhez való karos szerszámbemérőinkkel. Innovatív termékeinket úgy terveztük, hogy a szerszámbemérést magasabb szintre emeljék, és a hatékonyság és pontosság terén új mércét állítanak fel.

Gondos mérnöki munkával kifejlesztett szerszámbemérő karok

A Renishaw karos szerszámbemérők széles választékát kínálja, amelyeket kifejezetten esztergálási és köszörülési alkalmazásokhoz terveztek. Merev és megismételhető platformot biztosítanak a szerszámbeméréshez, a szerszámtörés-érzékeléshez és a munkadarab vizsgálatának pontos elvégzéséhez.

A termékkínálatunk minden egyes darabja a gyártási folyamat adott kihívásaihoz használható. Legyen szó a rugalmasság érdekében használt kézi szerszámbemérő karról, a nagy volumenű gyártáshoz használt automatizált bemérőkarról vagy egyedi alkalmazásokhoz kidolgozott egyedi megoldásokról, mi megtaláljuk az ideális terméket az Ön műveleteinek fejlesztéséhez.

Tegye könnyebbé a minden eddiginél nagyobb pontossággal és megbízhatósággal elvégezhető szerszámbemérést az eszterga- és köszörűgépeken. Fedezze fel portfóliónkat, és találja meg a tökéletes szerszámbemérő kart az Ön gyártási műveleteihez.

Találja meg a tökéletes szerszámbemérő kart az Ön gyártási műveleteihez

HPRA

HPPA

HPMA

HPMA-X

HPGA

Művelet

Kézi
(eltávolítható kar)

Kézi
(lehajtható kar)

Motoros

Motoros

Motoros

Szerszámbemérés

Automatizált

Szerszámtörés-érzékelés

Munkadarab vizsgálata

Mérőfej opciók

RP3

RP3

RP3

RP3

RP3, LP2, MP250

Rendszer ismétlőképessége

5 μm 2σ*
8 μm 2σ**

5 μm 2σ*
8 μm 2σ**

5 μm 2σ*
8 μm 2σ**

8 μm 2σ

3 μm 2σ***

IP-besorolás

IPX8

IPX8

IPX8

IPX8

IPX8

Optimális használat

Több különböző gépen történő használat a nagyfokú rugalmasság érdekében

Igény szerinti használat a gyors és pontos szerszámbeméréshez

A szerszámbemérés és a szerszámtörés-érzékelés automatizálása, lehetővé téve a nagy volumenű és produktív megmunkálást

Extra nagyméretű gépek, amelyek több mérőfejet támogatnak a több szerszám beméréséhez és törésérzékeléséhez

Rendkívül nagy ismételhetőség szélsőségesen nehéz körülmények között, munkadarab-vizsgálati képességgel

* 6 hüvelyk – 15 hüvelyk méretű tokmánykarok
** 18 hüvelyk – 24 hüvelyk méretű tokmánykarok
*** LP2-vel tesztelve. Az MP250 használatával javítható az ismételhetőség.

Kézi szerszámbemérő karok

Tökéletesítse a folyamatszabályozást és növelje a rugalmasságot a HPRA és a HPPA segítségével

HPRA szerszámbemérő kar kézzel

HPRA

A nagy pontosságú eltávolítható kar (HPRA) rugalmas és hatékony szerszámbemérést biztosít több gépen. Úgy tervezték, hogy növelje az eszterga szerszámbemérési képességeit, miközben biztosítja a folyamat közvetlen irányítását.

Nagy pontosságú lehúzó kar (HPPA) kézzel

HPPA

Fokozza a szerszámbemérési teljesítményt a nagy pontosságú lehúzó karral (HPPA). A HPPA az esztergákon történő kézi szerszámbeméréshez készült, és lehetővé teszi a folyamatszabályozást a szerszámbemérési műveletekhez.

Automatizált szerszámbemérő karok

Maximalizálja termelékenységét a HPMA és a HPMA-X segítségével

Nagy pontosságú motoros kar (HPMA)

HPMA

Definiálja újra a megmunkálás hatékonyságát a nagy pontosságú motoros karral (HPMA), egy olyan automatizált szerszámbemérővel, amely felszabadítja gépei termelékenységi potenciálját. A precíz pontossággal, az ismételhetőséggel és a szerszámtörés-érzékeléssel a HPMA megbízható és hatékony megmunkálást biztosít, kezelői beavatkozás nélkül.

Nagy pontosságú motoros kar X (HPMA-X)

HPMA-X

A nagy pontosságú motoros kar X (HPMA-X) az extra nagyméretű gépek automatizálásának fokozása révén a műveletek legszélesebb körét képes vezérelni. Az Ön igényei szerint testre szabható HPMA-X garantálja a pontosságot és az ismételhetőséget, és egy, illetve két mérőfej használatát támogatja.

Speciális szerszámbemérő karok

Nagy pontosságú általános szerszámbemérő kar (HPGA)

HPGA

Fedezze fel a páratlan 3-tengelyes pontosságot a nagy pontosságú általános karral (HPGA), amelyet nehéz környezetekben való használatra terveztek. Köszörűgépekhez és esztergákhoz, gyors és pontos munkadarab vizsgálatot és szerszámbemérést tesz lehetővé. Egyedi tervezéssel készül az Ön specifikációja szerint, és a Renishaw számos mérőfejével kompatibilis.

A szerszámbemérő kar csomag tartalma:

HPPA

Nagy pontosságú kar

A kar megismételhető pontossággal vezeti be a mérőfejet a munkatérbe.

 • Kopásálló mechanizmus a megbízható mozgásért.
 • Robusztus és hosszú élettartamú kinematikus reteszelő mechanizmus.
 • Tartós, még nehéz megmunkálási környezetben is.
TSi 3

Interfész

Robusztus és egyszerűen telepíthető interfész, amely jel- és feszültségtovábbítást végez a kar és a szerszámgép vezérlője között.

 • TSI 2 (és változatai) nem motoros karokkal.
 • TSI 3 (és változatai) motoros karokkal.
 • HSI az MP250-nel kiegészítő interfészként a kiválasztott TSI egység mellett.
Probes for tool setting arms

Mérőfej

Rendkívül jó ismételhetőséget nyújtó Renishaw mérőfej, amelyet úgy terveztek, hogy még nehéz körülmények között is nagy pontosságú precíz méréseket biztosítson.

 • RP3 mérőfej – kifejezetten a HP karokhoz tervezve.
 • Emelje magasabb szintre a folyamatszabályozást az LP2 mérőfejjel (csak a HPGA-val kompatibilis).
 • Robusztus MP250 – köszörülési alkalmazásokhoz és nehéz körülményekhez tervezve (csak a HPGA-val kompatibilis).

Testre szabott pontosság az Ön specifikációja szerint

Egyedi szerszámbemérő karok rajzai

Tisztában vagyunk azzal, hogy a megfelelő eszköz mennyire fontos a munkához. Ha nincs olyan szabványos termékünk, amely megfelelne az Ön igényeinek, egyedi tervezési szolgáltatást kínálunk gépe legjobb teljesítményének érdekében. Képzett mérnökeink együttműködnek Önnel, hogy megtervezzék és legyártsák az Ön alkalmazásának legmegfelelőbb megoldást. Tudjon meg többet a CNC-szerszámgépekhez kínált egyedi megoldásainkról.

A Renishaw-val nemcsak egy terméket kap, hanem hozzáférést a szerszámbemérő termékek terén szerzett több éves, páratlan szakértelmünkhöz.

Töltse le a HP karok alkalmazást

HP karok alkalmazás az okostelefonon

Speciális alkalmazásunk interaktív támogatást nyújt a nagy pontosságú szerszámbemérő karok teljes választékához. Az alkalmazás könnyen követhető animációkkal és minden lépést ismertető útmutatókkal egyszerűbbé teszi a konfigurálási, karbantartási és hibakeresési feladatokat.

Jellemzők és előnyök:

 • Támogatja a HPMA-X, a HPMA, a HPPA és a HPRA nagy pontosságú szerszámbemérő karokat
 • Könnyen követhető animációk és minden lépést ismertető útmutatók
 • Kar- és RP3 konfiguráció, karbantartási és hibakeresési feladatok

Az App Store ikonja A Google Play ikonja


Kínában a Huawei és a Xiaomi rendszerén keresztül is rendelkezésre áll.

Következő lépések

További információkért vagy vásárláshoz a kapcsolatfelvételi űrlap elküldésével felveheti a kapcsolatot a helyi irodával.

Kezdjük el

Gyakran ismételt kérdések

K: Mi az a szerszámbemérő kar és hogyan működik?

A szerszámbemérő kar az esztergálási és köszörülési gépi műveletek során használt precíziós eszköz. A kar merev és megismételhető platformot biztosít a Renishaw mérőfej számára a mérések elvégzéséhez. Ez a mérőfej nagy pontossággal méri a szerszám méreteit, és továbbítja azokat a CNC-gép vezérlőjének. Ez a folyamat minimalizálja az emberi hibákat azáltal, hogy automatikusan alkalmazza a szerszámeltolásokat, optimalizálva a megmunkálási folyamat teljes hatékonyságát és pontosságát.

K: Az én gépemre felszerelhető szerszámbemérő kar?

A karok alapválasztéka hat hüvelyk (150 mm) és 24 hüvelyk (610 mm) közötti tokmányméretekkel, valamint 16 mm és 50 mm közötti szerszámméretekkel rendelkező függőleges és vízszintes esztergák, esztergaközpontok széles köréhez felszerelhetők. Ha az Ön gépe kívül esik ezeken a tartományokon, egyedi tervezésű karokat kínálunk a teljesítmény növelése és a gép teljes potenciáljának kihasználása érdekében.

K: Melyik szerszámbemérő karok a legjobbak a nagy volumenű gyártáshoz?

Minden Renishaw nagy pontosságú kar növeli a szerszámbemérés hatékonyságát és pontosságát. Nagy volumenű, kezelői beavatkozás nélküli megmunkáláshoz azonban a HPMA, HPMA-X és HPGA termékeinket ajánljuk. Ezek a karok automatizálhatók a szerszámbeméréshez és a szerszámtörés-érzékeléshez, biztosítva ezáltal a következetes és megbízható működést.

Letöltések

Támogatásra van szüksége?

Lépjen kapcsolatba velünk, vagy látogasson el a műszaki támogatási könyvtárunkba adatlapokért, telepítési kézikönyvekért, felhasználói útmutatókért és megfelelőségi információkért.

Támogatási könyvtár