Kalibrálási termékek tanúsítása

Kalibrációs tanúsítványok (gyári)

Valamennyi Renishaw-tanúsítvány egyedi, és a tanúsítványszám alapján azonosítható. A tanúsítvány az egyes egységek vizsgálati eredményeinek részleteit tartalmazza táblázatos és grafikus formában (külön a beállítás és – ha szükséges – a javítás előtti és utáni állapotra), továbbá a mérés bizonytalanságáról tájékoztat. Segítségével pontosan megtudhatja, hogy az egység megfelel-e a közzétett műszaki leírásnak, illetve megfelel-e az Ön követelményeinek.

A tanúsítvány a következőket is tartalmazza:

  • A kalibrálási eljárás leírása
  • Nyomon követhetőségi adatok (felhasznált etalonok és a kalibrálás részletei)

A vizsgálat dátumát és a tanúsítvány kinyomtatásának dátumát külön feltüntetjük, az eredményeket pedig a Renishaw erre jogosult munkatársa szignálja, mindezt az ISO 17025 szabvány követelményei szerint.

Fontos megjegyezni, hogy a lézer és az érzékelő külön-külön tanúsított pontossága (valamint az egységek közötti digitális kommunikáció) lehetővé teszi a komponensek cseréjét úgy, hogy közben megmarad a teljes rendszer pontosságának visszakövethetősége. Ez nem lehetséges akkor, ha a „rendszert” egyben kalibrálták.

Megfelelőségi tanúsítvány

Az XM-60 és XK10 megfelelőségi tanúsítványát minden egyes rendszerhez egyedileg állítjuk ki, és az adott rendszert alkotó részegységek sorozatszámaival jelöljük. A dokumentum megnevezi azt a szabványt vagy egyéb előírást, amelyhez képest a rendszert tesztelték, és amelyet az tanúsítvánnyal igazoltan teljesít. A tanúsítvány az alábbi adatokat tartalmazza:

  • a rendszer tesztelésének dátumát
  • azon előírás pontos megnevezését, amelynek a rendszer megfelel
  • a mérés pontatlanságát

A tesztelés dátuma és a tanúsítvány kinyomtatásának napja külön-külön kerül feltüntetésre, és az eredményeket a Renishaw által feljogosított személy aláírja.

Újrakalibrálási tanúsítványok

A gyári kalibrálás csak az XC-80 környezeti hatásokat kompenzáló rendszerek érzékelőinek első használat előtti programozásához szükséges. A szervizközpontokban* végzett egyszerűsített újrakalibrálás eljárást akkor kezdtük alkalmazni, amikor nagy mennyiségű adat összehasonlítása után azt tapasztaltuk, hogy a két eljárás egyforma eredményt szolgáltat. Ennek következtében a kompenzátor (és a különálló érzékelők, amennyiben a vizsgálat ezekre is kiterjed) tanúsítványának tartalma és elrendezése szintén eltér az eredeti (gyári) elemekétől.

* Egyesült Királyság, Németország, Amerikai Egyesült Államok és Kína (Kínai Népköztársaság).