IPC intelligens folyamatszabályozás

A folyamatszabályozás zárt hurkos visszacsatolással érhető el, amelynek keretében az Equator™ ellenőrző készülék mérési adatait használjuk az eltolások frissítésére, közvetlenül a szerszámgépek vezérlésében.

Valós idejű visszacsatolás

Equator szerszámeltolások - megosztva

Az idomszeres mérés eredményei könnyedén beolvashatók valós időben az IPC segítségével, amely lehetőséget kínál bizonyos modern szerszámgépvezérlőkhöz történő csatlakozásra. Ezzel a megoldással frissíthetők az eltolási értékek, ami valódi automatizált folyamatszabályozást tesz lehetővé. Az Equator ellenőrző készülék által szolgáltatott adatokkal a korrekciós értékek ismételhető és megbízható módon frissíthetők, ellensúlyozva a folyamatok instabilitásának olyan gyakori okait, mint a szerszámkopás vagy a hőhatások miatti paraméter-ingadozás.

Folyamatszabályozási képesség

Az eltolások statisztikailag szabályozhatók a megmunkálási eljárások tökéletesítéséhez, ami jobb minőséget és termelékenységet eredményez. Ehhez a rendszer a jellemzők mérésének összesített átlaga alapján kiszámítja a kompenzációs értékeket és a szórást, amelyek alapján meghatározza a szabályozási határértékeket.

Forgácsolószerszám élettartam-kezelése

Ha egy szerszám kompenzációja meghaladja a (felhasználó által meghatározott) maximális szerszámeltolást, a rendszer a kopási határértékre vonatkozó figyelmeztetés formájában tájékoztatja a szerszámgépet a forgácsolószerszám-csere szükségességéről. A szerszámgép ezután eldöntheti, hogy csereszerszámot használ, vagy leállítja az eljárást a következő ciklus előtt.

Több gép frissítése

Az Equator ellenőrző készülék egynél több gépnek is képes egy adott jellemzőre vonatkozó eltolási frissítési értékeket küldeni, tehát több gép több szerszámát egyszerre frissíteni. Az OP10 és OP20 egységek folyamatai például egyazon idomszeres mérési ciklussal szabályozhatók. A rendszer az összes adatot elmenti, és időbélyegzővel látja el a későbbi elemzéshez.

Főbb jellemzők

  • Minimális emberi beavatkozás
  • A gép állásidejének csökkenése
  • A több darabon mért hibák átlagolása, ami még pontosabb frissítéseket eredményez
  • A szerszámgép közelsége miatt nincs késleltetés
  • Egy a többhöz (Equator rendszer a szerszámgéphez) típusú frissítés lehetősége

Egyszerű méretbeállítás

  1. Használandó méret kiválasztása
  2. Szabályozási határok beállítása
  3. Korrekciós karakterisztika beállítása
  4. Frissítendő gép kiválasztása
  5. Szerszámeltolási információk beállítása