inVia™ Qontor® konfokális Raman-mikroszkóp

Az új inVia™ Qontor® konfokális Raman mikroszkóp

Az új inVia Qontor a Renishaw vállalat legkorszerűbb Raman-mikroszkópja. A Renishaw legújabb fejlesztésű LiveTrack™ fókuszkövetési technológiájával az inVia Qontor berendezés egyenetlen, görbe vagy érdes felületű mintákat is képes elemezni. A rendszer valós időben állítja az optimális fókuszt az adatgyűjtés és a fehér fényű videó megtekintése közben. Ezzel feleslegessé válik az időigényes manuális fókuszálás, előzetes szkennelés és a minta előkészítése.

Az inVia Qontor konfokális Raman-mikroszkóp csúcstechnológiája lerövidíti a kísérlet teljes időtartamát, és még a legösszetettebb minták elemzését is könnyebbé teszi.

 • Tartsa a mintát fókuszban, miközben manuális vezérléssel vizsgálja
 • Durva, egyenetlen és íves felületek Raman-leképezése
 • A minta nem, vagy csak minimálisan igényel előkészítést
 • Raman kémiai anyagszerkezeti képek megtekintése 3D-ben, a kémiai anyagszerkezet és a topográfia megjelenítésével
 • Nincs szükség a felület időigényes előzetes szkennelésére
 • A fókusz megtartása dinamikus mérések közben, például a minta melegítése/hűtése, illetve különlegesen hosszú mérések során, amikor változnak a környezeti feltételek

Centrus: ultragyors Raman-képalkotás

A korszerű Renishaw-technológiák Qontor rendszeren belüli megvalósítását lehetővé tevő Centrus sokkal több egy egyszerű detektornál. A készüléket a Renishaw tervezte kifejezetten a Raman-spektroszkópiai és -képalkotási feladatokhoz. A Centrus nagy érzékenységű detektorchipjei termoelektromos hűtéssel vannak ellátva a lehető legalacsonyabb zajszint érdekében, ami optimális teljesítményt garantál ultragyors adatgyűjtés mellett (több mint 1800 spektrum s-1).

Megfelelőség

3B1 osztályú lézertermék (Igény szerint 1. osztályú is kapható)

1Az IEC 60825-1:2014 szerint meghatározva

Videó megtekintése

További információk letöltése

 • Brochure: inVia confocal Raman microscope Brochure: inVia confocal Raman microscope [en]

  Renishaw inVia: The world's best selling high-performance Raman microscope

 • Product note: inVia Qontor confocal Raman microscope Product note: inVia Qontor confocal Raman microscope [en]

  The inVia™ Qontor® confocal Raman microscope is a flexible research-grade instrument with unique real-time focus tracking capabilities. The inVia Qontor retains all the functions of Renishaw’s world-renowned inVia Reflex™ microscope and adds a range of usability features, including powerful LiveTrack™ focus tracking technology. Now you can easily study samples with uneven, curved, or rough surfaces.

 • Product note: Centrus detector Product note: Centrus detector [en]

  At the heart of Renishaw’s Raman systems, Centrus is more than just a detector; it is key to the implementation of advanced Renishaw technologies

További információk

Friss hírek

Díjat nyert a Renishaw LiveTrack™ fókuszkövetési technológiája

A Renishaw, a mérnöki technológiák globális szállítója örömmel közli, hogy a Raman-képalkotásban használt LiveTrack valós idejű fókuszkövetési technológiája díjat nyert.