Hírek és újdonságok

A CARTO gyorsan és könnyen használható. Kezdje el most.

A CARTO letöltése

Tekintse meg az útmutató videóinkat

A Renishaw rendszeres frissítést biztosít a CARTO szoftvercsomaghoz, amelyben időnként új funkciók is elérhetővé válnak.

A legújabb szoftververzióink összefoglalása alább található.

A 4.7 verzió funkciói

Capture: Tengelyen kívüli forgáshibamérés mód

A Capture alkalmazás tengelyen kívüli forgáshibamérés módja egy licencelt opció, amely lehetővé teszi, hogy az XR20 forgótengely-kalibrátor az XL-80 lézerrendszerrel kombinálva egyetlen munkamenetben rögzítse a tengelyen kívüli forgáshibaméréseket.

Fedezze fel a tengelyen kívüli forgáshibamérést

CARTO Capture tengelyen kívüli forgáshibamérés rögzítése

Explore: Csatorna szűrése

Az Explore képes szűrni az XM-60 rendszertesztben lévő hat hibacsatornát, amikor az adatokat .carto fájlba exportálja. A fájl importálása után, szűrés alkalmazása közben, az Explore megjeleníti a kiválasztott csatornákat az exportált fájlban.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók testre szabják az adatok megosztásakor megjelenítendő hibacsatornákat.

CARTO Explore csatornaszűrés

A 4.6 verzió funkciói

Explore: hibavizualizáció

Az Explore mostantól hat szabadságfok grafikus ábráit tartalmazza, hogy hibavizualizációs módban a hiba pozíciójához viszonyítva ábrázolja a hibát.

Capture és Explore: XR20 támogatás

A Bluetooth low energy (BLE) modullal rendelkező új XR20 forgótengely-kalibrátor hozzáadásra került a CARTO-hoz. Az XR20 a CARTO 4.6 vagy újabb verzióját igényli, és nem kompatibilisa RotaryXL szoftverrel.

XR20 forgótengely-kalibrátor

A 4.5 verzió funkciói

Explore: hibavizualizáció

A hibák megértése és a hat szabadságfok közötti kapcsolat nem mindig értelmezhető egyszerűen. Az Explore 3D hibavizualizációs funkciója méretezhető animációt jelenít meg a mért tengelyről. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy jobban megértse mérésüket és könnyen megláthassa minden egyes hiba hatását.


Explore – hibavizualizáció

A 4.4 verzió funkciói

Compensate: szerszámgép hibáinak korrekciója

Immár a Mitsubishi M800 sorozat vezérlői is támogatottak. Térfogati korrekciós fájlokat biztosít a felhasználóknak az adott szerszámgép saját programozási nyelvén. Gépleállási idő minimalizálása, profit maximalizálása, forgácsolási teljesítmény optimalizálása. A Siemens 840D már támogatott.


Compensate volumetrikushiba-korrekció

A 4.3 verzió funkciói

A CARTO immár támogatja a beavatkozás nélküli telepítést

Ez a funkció a beavatkozás nélküli telepítés parancssori opcióinak használatával lehetővé teszi a CARTO szoftver vállalaton belül osztott telepítését. Ezáltal a felhasználók egyszerűen elvégezhetik a CARTO vállalati hálózatukba való integrálását.

CARTO - letöltés feldolgozása

Compensate: szerszámgép hibáinak korrekciója

Immár a Heidenhain iTNC 530 és a Fanuc 30i sorozatú vezérlők is támogatottak. Osztáshiba-korrekciós fájlokat biztosít a felhasználóknak az adott szerszámgép eredeti programozási nyelvén. Gépleállási idő minimalizálása, profit maximalizálása, forgácsolási teljesítmény optimalizálása. A Siemens 840D és a Heidenhain TNC 640 már támogatott.


Compensate osztáshiba-korrekció

A 4.2 verzió funkciói

Capture: nagy távolságú mérések

Korlátlan mérési tartomány az XM-60, illetve XM-600 többtengelyes kalibrátorokhoz. Használjon dinamikus adatillesztési módot a Capture modulban alvizsgálati módszerek meghatározásához, munkadarabprogramok létrehozásához és adatkészletek rögzítéséhez. Az alvizsgálatok adatait az Explore modulban automatikusan összefűzi a szoftver az elemzéshez.

CARTO adatösszefűzés

Explore: a vizsgálandó pont lemérése

A vizsgálandó pontnál való mérés gyakran nem lehetséges. A pont helye ellehetetlenítheti a fizikai mérőeszköz felszerelését, vagy akadályozhatja a lézersugarat. Az Explore modul „adateltolás” funkciójával a vevőegység és a vizsgálandó pont közötti X, Y és Z irányú helyzeteltérések megadhatók a szoftverben. A rögzített adatokat a szoftver újraszámítja, hogy a forrásnál fennálló valós hibák értékét tudja megjeleníteni.

Adateltolás - vizsgálandó pont lemérése

Explore: exportálás CSV-fájlba

Azonnali hozzáférés az adataihoz egy vagy több adatkészlet pontosvesszővel tagolt fájlokba (CSV) történő exportálásával. Ez maximális rugalmasságot nyújt adatkezelési lehetőségeinek kibővítéséhez.

Explore - exportálás CSV-fájlba

Compensate: szerszámgép hibáinak korrekciója

A Heidenhain TNC 640 vezérlés már támogatott. Osztáshiba-korrekciós fájlokat biztosít a felhasználóknak az adott szerszámgép eredeti programozási nyelvén. Gépleállási idő minimalizálása, profit maximalizálása, forgácsolási teljesítmény optimalizálása. A Siemens 840D már támogatott.


Compensate osztáshiba-korrekció

A 4.1 verzió funkciói

Capture: javított egyenességmérés

Az XM-60, illetve XM-600 többtengelyes kalibrátorok használatával történő egyenességmérés közben tapasztalt levegőturbulencia és rezgés hatásainak minimalizálása. A dinamikus adatillesztési nagyobb adatsűrűséggel rögzíti az egyenességi adatokat a tengely folyamatos pásztázása során.

Ez a módszer reprezentatívabban jelzi a mért alkalmazásban jelentkező hibát.

XM-60 dinamikus egyenességi adatillesztés

Explore: XK10 egyenesség- és párhuzamosságelemzés

Az XK10 beirányozó lézertől származó adatok immár elemezhetőek, lehetővé téve az Explore modulban az adatkezelést, az adatok összehasonlítását és a párhuzamos egyenességi funkció használatát.

Személyre szabott PDF-jelentések révén történő adatmegosztás is elérhető.

Explore - XK10 elemzés