Hírek és újdonságok

A CARTO gyorsan és könnyen használható. Kezdje el most.

A CARTO letöltése

Tekintse meg az útmutató videóinkat

A Renishaw rendszeres frissítést biztosít a CARTO szoftvercsomaghoz, amelyben időnként új funkciók is elérhetővé válnak. A legújabb szoftververzióink összefoglalása alább található.

A 4.9 verzió funkciói

Explore: Adatösszefűzés nagy tengelyhosszok mentén végzett mérésekhez

A CARTO Explore új, elemzésalapú adatösszefűzési funkciója révén az XM-60 és XL-80 lézerrendszerek felhasználói nemzetközi szabványoknak megfelelő módon elemezhetik ki az összefűzött adatokat. A CARTO Explore modult ezzel a funkcióval kiegészítve az XM-60 rendszerrel célalapú mérési módban rögzített adatok immár könnyedén összefűzhetők és elemezhetők a nagyobb tengelyhosszok esetén.

Ez a plusz funkció lehetővé teszi, hogy az XL-80 lézerrendszer felhasználói kisebb szakaszokra bontsák a nagyobb tengelyhosszok mentén végzett, zajos mérési környezetben rögzített adatokat, majd összefűzzék őket. Ezzel az egyes szakaszok mérési eredményeit kevésbé torzítják a környezeti behatások, ami javítja a teljes mérés pontosságát.

CARTO adatösszefűzés

A Capture főbb funkciói és jellemzői

Capture: Tengelyen kívüli forgáshibamérés mód

A Capture alkalmazás tengelyen kívüli forgáshibamérés módja egy külön licenchez kötött opció, amely lehetővé teszi, hogy az XR20 forgótengely-kalibrátor az XL-80 lézerrendszerrel vagy az XM-60 többtengelyes kalibrátorral kombinálva egyetlen munkamenetben végezze a tengelyen kívüli méréseket.

Fedezze fel a tengelyen kívüli forgásmérési módot

CARTO Capture tengelyen kívüli forgáshibamérés rögzítése

Capture: nagy távolságú mérések

Korlátlan mérési tartomány az XM-60, illetve XM-600 többtengelyes kalibrátorokhoz. Használjon dinamikus adatillesztési módot a Capture modulban alvizsgálati módszerek meghatározásához, munkadarabprogramok létrehozásához és adatkészletek rögzítéséhez. Az alvizsgálatok adatait az Explore modulban automatikusan összefűzi a szoftver az elemzéshez.

A CARTO immár támogatja a beavatkozás nélküli telepítést

Ez a funkció a beavatkozás nélküli telepítés parancssori opcióinak használatával lehetővé teszi a CARTO szoftver vállalaton belül osztott telepítését. Ezáltal a felhasználók egyszerűen elvégezhetik a CARTO vállalati hálózatukba való integrálását.

Capture: javított egyenességmérés

Az XM-60, illetve XM-600 többtengelyes kalibrátorok használatával történő egyenességmérés közben tapasztalt levegőturbulencia és rezgés hatásainak minimalizálása. A dinamikus adatillesztési nagyobb adatsűrűséggel rögzíti az egyenességi adatokat a tengely folyamatos pásztázása során.

Ez a módszer reprezentatívabban jelzi a mért alkalmazásban jelentkező hibát.

XM-60 dinamikus egyenességi adatillesztés

Capture és Explore: XR20 támogatás

A Bluetooth low energy (BLE) modullal rendelkező új XR20 forgótengely-kalibrátor hozzáadásra került a CARTO-hoz. Az XR20 a CARTO 4.6 vagy újabb verzióját igényli, és nem kompatibilis a RotaryXL szoftverrel.

Az Explore főbb funkciói és jellemzői

Explore: Csatorna szűrése

Az Explore képes szűrni az XM-60 rendszertesztben lévő hat hibacsatornát, amikor az adatokat .carto fájlba exportálja. A fájl importálása után, szűrés alkalmazása közben, az Explore megjeleníti a kiválasztott csatornákat az exportált fájlban.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók testre szabják az adatok megosztásakor megjelenítendő hibacsatornákat.

Explore: hibavizualizáció

A hibák megértése és a hat szabadságfok közötti kapcsolat nem mindig értelmezhető egyszerűen. Az Explore 3D grafikus diagramokat alkotó hibavizualizációs funkciója méretezhető animációt jelenít meg a mért tengelyről. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy jobban megértse a mérés eredményeit, és a hibavizualizációs módban könnyen szemléltethesse, milyen pozícióban mekkora hiba mérhető.


Explore – hibavizualizáció

Explore: a vizsgálandó pont lemérése

A vizsgálandó pontnál való mérés gyakran nem lehetséges. A pont helye ellehetetlenítheti a fizikai mérőeszköz felszerelését, vagy akadályozhatja a lézersugarat. Az Explore modul „adateltolás” funkciójával a vevőegység és a vizsgálandó pont közötti X, Y és Z irányú helyzeteltérések megadhatók a szoftverben. A rögzített adatokat a szoftver újraszámítja, hogy a forrásnál fennálló valós hibák értékét tudja megjeleníteni.

Adateltolás - vizsgálandó pont lemérése

Explore: exportálás CSV-fájlba

Azonnali hozzáférés az adataihoz egy vagy több adatkészlet pontosvesszővel tagolt fájlokba (CSV) történő exportálásával. Ez maximális rugalmasságot nyújt adatkezelési lehetőségeinek kibővítéséhez.

Explore: XK10 egyenesség- és párhuzamosságelemzés

Az XK10 beirányozó lézertől származó adatok immár elemezhetőek, lehetővé téve az Explore modulban az adatkezelést, az adatok összehasonlítását és a párhuzamos egyenességi funkció használatát. Személyre szabott PDF-jelentések révén történő adatmegosztás is elérhető.

A Compensate főbb funkciói és jellemzői

Compensate: szerszámgép hibáinak korrekciója

Immár a Mitsubishi M800 sorozat vezérlői is támogatottak. Térfogati korrekciós fájlokat biztosít a felhasználóknak az adott szerszámgép saját programozási nyelvén. Gépleállási idő minimalizálása, profit maximalizálása, forgácsolási teljesítmény optimalizálása. A Siemens 840D már támogatott.

Bővebben a Compensate modulról

Compensate volumetrikushiba-korrekció

Compensate: szerszámgép hibáinak korrekciója

Immár a Heidenhain iTNC 530 és a Fanuc 30i sorozatú vezérlők is támogatottak. Osztáshiba-korrekciós fájlokat biztosít a felhasználóknak az adott szerszámgép eredeti programozási nyelvén. Gépleállási idő minimalizálása, profit maximalizálása, forgácsolási teljesítmény optimalizálása. A Siemens 840D és a Heidenhain TNC 640 már támogatott.


Compensate osztáshiba-korrekció

Compensate: szerszámgép hibáinak korrekciója

A Heidenhain TNC 640 vezérlés már támogatott. Osztáshiba-korrekciós fájlokat biztosít a felhasználóknak az adott szerszámgép eredeti programozási nyelvén. Gépleállási idő minimalizálása, profit maximalizálása, forgácsolási teljesítmény optimalizálása. A Siemens 840D már támogatott.