Hírek és újdonságok

A Renishaw rendszeres frissítést biztosít a CARTO szoftverhez, amelyben időnként új funkciók is elérhetővé válnak. A legújabb szoftververzióink összefoglalása alább található. Látogasson el a CARTO támogatás weboldalára, ha további információkra vagy bemutatóvideókra kíváncsi.

CARTO támogatás

A 4.2 verzió funkciói

Capture: nagy távolságú mérések

Korlátlan mérési tartomány az XM-60, illetve XM-600 többtengelyes kalibrátorokhoz. Használjon dinamikus adatillesztési módot a Capture modulban alvizsgálati módszerek meghatározásához, munkadarabprogramok létrehozásához és adatkészletek rögzítéséhez. Az alvizsgálatok adatait az Explore modulban automatikusan összefűzi a szoftver az elemzéshez.

CARTO adatösszefűzés

Explore: a vizsgálandó pont lemérése

A vizsgálandó pontnál való mérés gyakran nem lehetséges. A pont helye ellehetetlenítheti a fizikai mérőeszköz felszerelését, vagy akadályozhatja a lézersugarat. Az Explore modul „adateltolás” funkciójával a vevőegység és a vizsgálandó pont közötti X, Y és Z irányú helyzeteltérések megadhatók a szoftverben. A rögzített adatokat a szoftver újraszámítja, hogy a forrásnál fennálló valós hibák értékét tudja megjeleníteni.

Adateltolás - vizsgálandó pont lemérése

Explore: exportálás CSV-fájlba

Azonnali hozzáférés az adataihoz egy vagy több adatkészlet pontosvesszővel tagolt fájlokba (CSV) történő exportálásával. Ez maximális rugalmasságot nyújt adatkezelési lehetőségeinek kibővítéséhez.

Explore - exportálás CSV-fájlba

Compensate: szerszámgép hibáinak korrekciója

A Heidenhain TNC 640 vezérlés már támogatott. Osztáshiba-korrekciós fájlokat biztosít a felhasználóknak az adott szerszámgép eredeti programozási nyelvén. Gépleállási idő minimalizálása, profit maximalizálása, forgácsolási teljesítmény optimalizálása. A Siemens 840D már támogatott.


Compensate osztáshiba-korrekció

A 4.2 verzió funkciói

Capture: javított egyenességmérés

Az XM-60, illetve XM-600 többtengelyes kalibrátorok használatával történő egyenességmérés közben tapasztalt levegőturbulencia és rezgés hatásainak minimalizálása. A dinamikus adatillesztési nagyobb adatsűrűséggel rögzíti az egyenességi adatokat a tengely folyamatos pásztázása során.

Ez a módszer reprezentatívabban jelzi a mért alkalmazásban jelentkező hibát.

XM-60 dinamikus egyenességi adatillesztés

Explore: XK10 egyenesség- és párhuzamosságelemzés

Az XK10 beirányozó lézertől származó adatok immár elemezhetőek, lehetővé téve az Explore modulban az adatkezelést, az adatok összehasonlítását és a párhuzamos egyenességi funkció használatát.

Személyre szabott PDF-jelentések révén történő adatmegosztás is elérhető.

Explore - XK10 elemzés