Gyorsabb kalibrálás a REVO rendszerrel

A hagyományos koordináta-mérőgépeknél a kalibrálás jelentős időt igényel, amit egyébként mérésre lehetne fordítani.

A REVO segítségével elért időmegtakarítás tovább növelhető, ha a minőségbiztosítási előírásoknak történő megfelelés céljából a kalibrációs folyamatot rendszeresen megismétlik; így maximalizálható a koordináta-mérőgép rendelkezésre állási ideje a különféle munkadarabokon végzett mérések céljából.

REVO kalibrálása kalibrálógömbön

A hagyományos koordináta-mérőgépeknél a kalibrálás jelentős időt igényel, amit egyébként mérésre lehetne fordítani. A REVO rendszerhez kifejlesztett egyedülálló kalibrációs technika meghatározza a fej és a mérőfej tényleges geometriai jellemzőit, ezáltal lehetővé teszi, hogy a mérés bármely pozícióban egyetlen művelettel legyen elvégezhető, így drasztikusan lerövidíti a kalibrációs időt.

Amikor a koordináta-mérőgépet több munkadarabhoz használják, akkor a jellemzően 40 fejpozíció kalibrálása kb. két órát igényel, míg a REVO ugyanezt a műveletet mindössze 20 perc alatt elvégzi, bármilyen körülmények között.

Az egyes esetekben elért időmegtakarítás összeadódik, ha a minőségbiztosítási eljárásrendeknek történő megfelelés céljából a kalibrációs folyamatot rendszeresen megismétlik. Ilyen módon maximalizálható a koordináta-mérőgép rendelkezésre állási ideje a különféle munkadarabokon végzett mérésekhez.