Forgótengelyek pontosságának tengelyen kívüli mérése

Hardverelemek és szoftver egyszerűsíti a forgótengely mérését azokon a berendezéseken, ahol a forgásközéppontra történő rögzítés nehézkes.

Tengelyen kívüli forgás mérésének áttekintése

A tengelyen kívüli forgáshibamérő szoftvernek köszönhetően a forgótengelyek pozicionálási pontossága immár akkor is mérhető az XR20-W egység segítségével, ha az XR20-W nincs a tengely forgásközéppontjába (forgáspontjába) szerelve. Ez számos öttengelyes szerszámgépen is lehetővé teszi az XR20-W használatát.

  • Off axis rotary software allows the XR20 rotary axis calibrator to be used to measure the rotary positioning accuracy of an axis, even when the XR20 isn't mounted on the centre of rotation (pivot point) of that axis. This extends the capability of XR20 to many five axis machine tools.

Tengelyen kívüli forgáshibamérést lehetővé tevő szoftver

A tengelyen kívüli forgáshibamérést lehetővé tevő szoftverrel a tesztelés ilyen alkalmazásokban könnyű egy alkalmazással, mely a következőket biztosítja:

  • korrekció kalkulátor
  • munkadarab programgenerátor
  • adattörlő
  • a tengelyen kívüli vizsgálatok minden területét átfogó, a felhasználót a folyamaton egyszerű lépésekben végigvezető kézikönyv.

Megjegyzés: csak a RotaryXL és LaserXL szoftverrel kompatibilis.

XR20-W 90° konzol

A mérés pontossága szempontjából kulcsfontosságú az XR20-W egység tengelyhez képesti rögzítése a vizsgálat során. A Renishaw az XR20-W 90° konzolt a gyártmány összetettségének megszüntetésére fejlesztette ki a felhasználó számára. Ez a kiegészítő a vizsgálati pontossághoz szükséges rendkívül kis tűrésekkel készült.

Tengelyen kívüli forgáshibamérő XR20-W kalibrátorral

A levehető mágneses lábak és a közvetlen csavarrögzítésre szolgáló különféle átmenő furatok rugalmas felfogatási lehetőségeket biztosítanak.

A konzol hasznos a tengelyen kívüli forgáshibamérés rögzítési követelményeinek történő megfeleléshez és a tengelyre történő rögzítési nehézségek megoldására forgócsapos típusú berendezéseken.

Az OEM felhasználók az egyedi rögzítőkészülékek gyártásához szükséges összes műszaki adatot megtalálják a Tengelyen kívüli forgáshibamérő szoftver kézikönyvében.

Termékinformációk