Forgótengelyek pontosságának tengelyen kívüli mérése

Hardverelemek és szoftver egyszerűsíti a forgótengely mérését azokon a berendezéseken, ahol a forgásközéppontra történő rögzítés nehézkes.

Tengelyen kívüli forgás mérésének áttekintése

A tengelyen kívüli forgáshibamérő szoftvernek köszönhetően a forgótengelyek pozicionálási pontossága immár akkor is mérhető az XR20-W egység segítségével, ha az XR20-W nincs a tengely forgásközéppontjába (forgáspontjába) szerelve. Ez számos öttengelyes szerszámgépen is lehetővé teszi az XR20-W használatát.

  • Off axis measurement works by synchronising movement of rotary and linear axes so that the laser measurement beam is aligned throughout the test. Because the linear axis is moving, the measurements made by the XR20-W may include additional angular errors (eg. pitch) from the linear axis. These contributory angular errors are then measured separately (using XL-80 and angular optics) and removed from the initial rotary axis results. The end result is a set of data reflecting the errors from the rotary axis alone.

Tengelyen kívüli forgáshibamérést lehetővé tevő szoftver

A tengelyen kívüli forgáshibamérést lehetővé tevő szoftverrel a tesztelés ilyen alkalmazásokban könnyű egy alkalmazással, mely a következőket biztosítja:

  • korrekció kalkulátor
  • munkadarab programgenerátor
  • adattörlő
  • a tengelyen kívüli vizsgálatok minden területét átfogó, a felhasználót a folyamaton egyszerű lépésekben végigvezető kézikönyv.

Megjegyzés: csak a RotaryXL és LaserXL szoftverrel kompatibilis.

XR20-W 90° konzol

A mérés pontossága szempontjából kulcsfontosságú az XR20-W egység tengelyhez képesti rögzítése a vizsgálat során. A Renishaw az XR20-W 90° konzolt a gyártmány összetettségének megszüntetésére fejlesztette ki a felhasználó számára. Ez a kiegészítő a vizsgálati pontossághoz szükséges rendkívül kis tűrésekkel készült.

Tengelyen kívüli forgáshibamérő XR20-W kalibrátorral

A levehető mágneses lábak és a közvetlen csavarrögzítésre szolgáló különféle átmenő furatok rugalmas felfogatási lehetőségeket biztosítanak.

A konzol hasznos a tengelyen kívüli forgáshibamérés rögzítési követelményeinek történő megfeleléshez és a tengelyre történő rögzítési nehézségek megoldására forgócsapos típusú berendezéseken.

Az OEM felhasználók az egyedi rögzítőkészülékek gyártásához szükséges összes műszaki adatot megtalálják a Tengelyen kívüli forgáshibamérő szoftver kézikönyvében.

Termékinformációk