Fenntarthatóság

A fenntarthatóság alapvető eleme „Együtt egy jobb jövőért” néven ismert célkitűzésünknek. Célunk, hogy vezető szerepre tegyünk szert a fenntarthatóság területén, és ügyfeleinkkel, beszállítóinkkal és a helyi közösségekkel együttműködve pozitív változásokat idézzünk elő.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kivegyük a részünket a környezetvédelem és egyéb jelentős problémákkal kapcsolatos intézkedésekből, mint például az éghajlatváltozás. Ezt nemcsak a saját működésünk lábnyomának csökkentésével érjük el, mint például a gyártási létesítményeink károsanyag-kibocsátásának redukálása, hanem azzal is, hogy olyan megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, melyek segítik őket abban, hogy kevesebből többet gyártsanak, és hogy megbirkózzanak a fenntarthatóbb világba való átmenettel.

Ahhoz, hogy hosszú távú értéket teremtsünk az egyre szűkösebb erőforrások világában, minimálisra kell csökkentenünk üzleti tevékenységünk környezetre és azon közösségekre gyakorolt hatását, amelyekben működünk.

A nettó zéró károsanyag-kibocsátás iránti elkötelezettségünk

A mérhető hatások elérésének egyik legfontosabb módja károsanyag-kibocsátásunk csökkentése. 2021 novemberében elköteleztük magunkat a 2050-es nettó zéró károsanyag-kibocsátási cél mellett, amelyet az SBTi (Science Based Target initiative - Tudományos alapú célkitűzések), egy olyan nemzetközi testület fog hitelesíteni és ellenőrizni, amely a klímatudományokkal összhangban meghatározza és támogatja a kibocsátáscsökkentés és a nettó zéró károsanyag-kibocsátási célok legjobb gyakorlatát.

  • A közvetlen (Scope 1), illetve az általunk vásárolt energiához kapcsolódó közvetett (Scope 2) kibocsátásokat 2028-ra 90%-kal fogjuk csökkenteni a 2019/20-as bázishoz képest.
  • Előzetes céldátumként 2050-ig 90%-kal tervezzük csökkenteni a szállítóink kibocsátásaihoz kapcsolódó kibocsátásokat (Scope 3).
  • A Scope 3 kibocsátások számszerűsítése 2023 márciusáig, hogy lehetővé váljon egy ambiciózusabb nettó zéró Scope 3 károsanyag-kibocsátási céldátum

ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok

Tudjuk, hogy a fenntartható vállalkozássá váláshoz sokkal több minden is szükséges, mint a nettó zéró kibocsátás elérése. Ezért az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait (SDG) is áttekintettük, és úgy találtuk, hogy három közülük különösen vonatkozik a tevékenységünkre, így ezeken a területeken tudjuk a legnagyobb hatást elérni.

Ügyfelek ikon félkövér

Segítünk ügyfeleinknek

Pontosan tudjuk, hogy ügyfeleink nagyra értékelik azt, ahogyan termékeink csökkentik a hulladékkeletkezést és javítják a hatékonyságot. Azzal is tisztában vagyunk, hogy szeretnék tudni, pontosan hogyan teljesít környezetvédelmi szempontból az adott termék. Ezért végezzük életciklus-vizsgálatok (LCA) egész sorozatát egy olyan mintán, amelyben már befutott népszerű és újonnan bevezetett termékek egyaránt jelen vannak. Ennek révén pontos és számszerű ismereteket szerezhetünk ezen termékeink környezetvédelmi teljesítményéről, amelyeket aztán ügyfeleinkkel is megoszthatunk.

Károsanyag-kibocsátás csökkentése ikon - Napelem Károsanyag-kibocsátásunk csökkentése

2020 decemberében bevezettük az új csoportszintű villamosenergia-beszerzési irányelvünket, amely előírja, hogy a vállalatcsoport valamennyi tagja kizárólag tanúsítottan megújuló forrásból származó villamos energiát használjon. Ez azt jelenti, hogy amikor a meglévő szerződések lejárnak, átállunk a megújuló villamos energiára. Természetesen addig sem maradunk tétlenek, és folyamatosan vizsgáljuk, hogyan gyorsíthatnánk fel még jobban a megújuló villamos energiára való áttérést. Ennek része a saját energiatermelés is, aminek jegyében nemrég napelemekkel szereltük fel az írországi Dublinban és a mexikói Apodacában található épületünket. És hogy a fejlődés üteme ne lassuljon, új fenntartható utazási alapelvek kidolgozása is folyamatban van, aminek révén a mindennapokban is nagyobb hangsúllyal jelenhet meg a fenntarthatóság.

Hulladék mennyiségének csökkentése ikon félkövér Hulladékaink mennyiségének csökkentése

Arra összpontosítunk, hogy a termék- és szállítási csomagolásunk a lehető legkisebb hatással legyen a környezetre. Tisztában vagyunk vele, hogy az általunk termelt hulladék jelentős része a gyártási folyamatainkból származik. Körforgásra tervezve címmel új eszmecsere-sorozatot indítottunk útjára, amelynek részeként a legkevesebb gyártási hulladékot termelő kollégáinkkal közösen tekintjük át, hogyan csökkenthetjük minimálisra a keletkező hulladék mennyiségét, és hogyan maximalizálhatjuk az újrafelhasznált, újrahasznosított és komposztált melléktermékek arányát.

Előre tekintve ikon félkövér

Előre tekintve

Miközben a nettó zéró károsanyag-kibocsátási céljaink elérésén dolgozunk, biztosítani fogjuk, hogy munkatársaink megértsék, mit teszünk, és hogyan tudják mindezt támogatni. A beszállítókkal és ügyfelekkel is együttműködünk a károsanyag-kibocsátások csökkentése érdekében, annak a kötelezettségvállalásnak a részeként, hogy legkésőbb 2023 márciusára számszerűsítjük a Scope 3 károsanyag-kibocsátások pontos mértékét.

Kapcsolódó dokumentumok