Fém alkatrészek 3D-nyomtatása az egészségügyi ellátásban

A 3D-nyomtatás, vagy más néven additív gyártás egy izgalmas, új technológia, amelynek előnyeit készséggel veszik át a mindennapi életünket megkönnyítő, napról napra után kifejlesztett alkalmazások.

A fém alkatrészek 3D-nyomtatása kiküszöböli a hagyományos megmunkálási módszerekkel járó számos megkötést, mint a forgácsolás, öntés vagy összeszerelés. Ez az összetett geometriai formák és az alkatrészek reális költség melletti tömeges testreszabásának olyan új lehetőségeit nyitja meg, amelyek korábban kivitelezhetetlenek voltak.

Az additív gyártásban rejlő lehetőségek

A fém alkatrészek 3D-nyomtatása kiküszöböli a hagyományos megmunkálási módszerekkel járó számos megkötést, mint a forgácsolás, öntés vagy összeszerelés. Ez az összetett geometriai formák és az alkatrészek reális költség melletti tömeges testreszabásának olyan új lehetőségeit nyitja meg, amelyek korábban kivitelezhetetlenek voltak.

A komplex alakzatok és pontos alkatrészek előállításának lehetőségével a fém alkatrészek 3D-nyomtatása tökéletesen megfelel az orvosi és fogászati eszközök gyártásához mind kobalt-króm, mind titán alapanyagból.

Az additív gyártás alkalmazható az egyedi orvostechnikai eszközök gyártásában a craniofacális implantátumok és sínek előállításához is. Az ortopédiai és fogászati eszközök csak példák az additív gyártás felhasználási területére, számos további alkalmazási lehetőséggel. A Renishaw készséggel együttműködik ügyfeleivel a jelenlegi egyedi eszközök továbbfejlesztésében vagy új, még feltárandó alkalmazások kifejlesztésében.

3D-nyomtatott orvosi implantátumok 10

3D-nyomtatott orvosi implantátumok 2

Fém alkatrészek 3D-nyomtatása – áttekintés

A Renishaw lézeres szinterezési technológiája úttörő jellegű additív gyártási folyamat, amellyel teljesen tömör alkatrészek gyárthatók közvetlenül a 3D CAD tervből, nagyteljesítményű üvegszálas lézer segítségével. Az alkatrészek finom fémporokból készülnek, amelyek rétegről rétegre teljesen megolvasztva rakódnak le 20–100 mikronos rétegenként szigorúan szabályozott, semleges atmoszférában. Szeretne többet megtudni?

Milyen méretű az AM fémpor?

3D modelling and printing

  • A patient who suffered cancer of the lower jaw required removal of the affected region coupled with reconstructive work.

Misson to Nepal

  • A young mother received ground-breaking surgery at the expert hands of consultant Oral and Maxillofacial surgeon Shakir Mustafa during an aid and education mission visit to Nepal. See how pre-planned processes created a perfectly fitting implant with excellent surgical results.

Arcrekonstrukció 3D fémalkatrész-nyomtatás segítségével

  • See how Renishaw custom made cutting and placement guides helped to return a customer's smile. By using 3D printed cobalt chrome cutting and placement guides, surgeon Mr Adrian Sugar was able to streamline the operation. Mr Sugar was very pleased with result saying "I think it’s incomparable - the results are in a different league from anything we’ve done before."

Letöltések

Képgaléria

A weboldalon szereplő márka- és terméknevek a megfelelő vállalatok tulajdonát képező kereskedelmi megnevezések, szolgáltatási védjegyek, védjegyek és bejegyzett védjegyek.

Előfordulhat, hogy a termékek esetleg nem minden régióban kaphatók, további információért vegye fel a kapcsolatot a forgalmazójával.