Egyedi jelek

Az EZ-IO szoftver része egy egyedi jelek létrehozására szolgáló funkció, külső készülékekkel folytatott adatátvitel megvalósításához.

Egyedi bemeneti és kimeneti jelek az Equator™ ellenőrző programokban

Az egyedi jelek létrehozására szolgáló integrált funkcióval egyedi igényekre szabhatók a digitális be- és kimeneti jelek, hogy a be- és kimeneteket közvetlenül a DMIS programból lehessen vezérelni. Ennek a különlegesen hatékony megoldásnak hála a programozó úgy állíthatja be az Equator rendszert, hogy az közvetlenül kommunikáljon az REN-IO digitális be- és kimeneti interfészre csatlakozó külső berendezésekkel.

Equator Conroe automatizált betöltőcella

Egyedi jelek sokféle alkalmazásban használhatók, a gyártórendszer igényeitől függően. Néhány példa:

  • Állapotjelző lámpák, amelyek arról tájékoztatják a gépkezelőt, hogy a munkadarab vizsgálata folyamatban van, az Equator ellenőrző készülék éppen nem vizsgál, vagy a munkadarab belül vagy kívül esik a tűrésen (megfelel/nem felel meg). A fényjelzések sorrendje, színe és állapota a különböző gyártási igényektől és folyamatoktól függően széles körben változhat, és a DMIS programmal vezérelhető.
  • Csatlakozás szerszámgéphez annak érdekében, hogy a szerszámgép-vezérlésben előre beállított növekménynek megfelelő mértékű, egyszerű digitális korrekciót végezhessen. Ez egy munkadarab egyetlen vagy több jellemzője esetén egyaránt lehetséges.
  • Hangriasztások az ellenőrzés vagy a munkadarab állapotának jelzéséhez.
  • Jelzés a betöltőrendszer számára a munkadarab helyzetének módosítására, hogy másik vizsgálatot lehessen végezni ugyanabban a DMIS programban

Miután a be- és kimeneteket beállították az EZ-IO szoftverben, olyan egyszerű online utasítások programozhatók a MODUS-ban, amelyek a bemenet állapotát figyelhetik vagy a kimenet állapotát módosíthatják, az adott alkalmazás igényeitől függően.