Okos gyártási adatplatform az ipari folyamatok vezérléséhez

A Renishaw Central egy okos gyártási adatplatform, amely pontos folyamat- és mérési adatokat gyűjt, jelenít meg és vesz figyelembe. Fedezze fel, miként segíthet a Renishaw Central a gyártási folyamatai optimalizálásában.

Aknázza ki az adatvezérelt gyártásban
rejlő lehetőségeket

Napjainkban a gyárak minden eddiginél több adatot gyűjtenek és dolgoznak fel. Az intelligens gyárak valódi előnyeit azonban csak azok tudják kihasználni, akik a megfelelő időben hozzáférnek a megfelelő adatokhoz.

A Renishaw Central egy olyan gyártási adatplatform, amely összegyűjti és megmutatja a gyártás helyéről érkező folyamat- és mérési adatokat. Csatlakozik a mérőeszközökhöz a teljes gyártási folyamat során, és felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújt a folyamatba. A gyártók ezeket az ismereteket felhasználhatják a folyamatok hibáinak elemzésére, azonosítására, előrejelzésére és kijavítására, mielőtt még azok bekövetkeznének.

Az eredmény egy rendkívül hatékony és termelékeny gyár, optimalizált folyamatokkal, rövidebb állásidővel és minimálisra csökkentett selejtmennyiséggel, ezáltal csökkentve a költségeket.

A hálózatba kapcsolt gépműhelyek előnyei

A hálózatba kapcsolt gépműhelyben a gépek és rendszerek az adatok és trendek megosztásával kommunikálnak egymással. A valós idejű nyomon követés lehetővé teszi a gyártók számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és az egész folyamatot teljesen kézben tartsák.

A Renishaw Central több gyárban lévő több (a Renishaw-tól és más beszállítóktól származó) eszközhöz is tud csatlakozni, így lehetővé téve:

  • Az egész folyamatra kiterjedően a folyamat- és mérési adatok gyűjtését és tárolását.
  • Szabályozott folyamatok kialakítását az automatizálás lehetővé tétele és az átbocsátási mennyiség növelése érdekében.
  • A folyamat hibáinak azonosítását, előre jelzését és kijavítását, mielőtt azok bekövetkeznének.
  • A megalapozottabb döntéshozatalt a folyamatok javítása érdekében.
  • A működési hatékonyság növelését és az emberi beavatkozás mértékének csökkentését.

Aknázza ki az adatokban rejlő lehetőségeket a Renishaw Central segítségével

Prospektus letöltése

Hogyan működik?

A Renishaw Central az egész üzemben összegyűjti a mérési, állapot- és riasztási adatokat a csatlakoztatott eszközökről. Az eszközök közé tartoznak az additív gyártási (AM) rendszerek, a gépi mérőrendszerek, a gyártóüzemi idomszeres mérőrendszerek és a koordináta-mérőgépek (CMM). Az egyes munkaállomások folyamatképességére vonatkozó információk birtokában a gyártók jobban megértik, hogy hol kell beavatkozniuk.

A felügyelet nélküli folyamatokban az eszközök állapota távolról is nyomon követhető. Ha bármilyen hiba jelentkezik, azt a rendszer észleli, és a Renishaw Central platform kezelőfelületein vagy más, harmadik féltől származó alkalmazásokon keresztül megjeleníti. Ennek eredményeképpen a hiba elhárítására a megfelelő személyt lehet mozgósítani.

Több gép és eszköz összekapcsolása a Renishaw Central segítségével: Okos gyártási adatplatform

A Renishaw intelligens folyamatirányító (IPC) moduljával összekapcsolva a Renishaw Central képes feldolgozni a mérési adatokat és automatikusan frissíteni a szerszámgép változóit. Valódi automatizált, zárt hurkú folyamatszabályozást tesz lehetővé.

A platform helyben működik, így gyors és megbízható folyamatirányítási visszajelzést biztosít. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák maguk rendelkezzenek az adatgyűjtésről, és biztosítja, hogy a folyamatvezérlés ne függjön az internetkapcsolatoktól.

A valós idejű adatok megjeleníthetők, rendezhetők, szűrhetők és elemezhetők az egyszerűen használható kezelőfelületeken.

A Renishaw Central kezelőfelületekkel kapcsolatos további információkért töltse le részletes kiadványunkat.

Jellemzők:

A Renishaw Central a jól használható adatok révén kellő önbizalmat ad az automatizálás bevezetéséhez, folyamatainak modernizálásához és a döntéshozatal következő szintre emeléséhez.

  • Egyszerűen használható kezelőfelületek, amelyeket egy központi helyről lehet figyelni.
  • Csatlakozás egyetlen vagy több, különféle fizikai helyen lévő, hálózatba kapcsolt géphez.
  • A Renishaw és más beszállítók eszközeihez való csatlakozásra tervezték.
  • Szerszámgép-változók automatikus frissítése.
  • Minden adat biztonságosan elküldésre kerül egy központi, helyben található tárolóra, amely archiválja azokat a nyomon követhetőség érdekében.
  • A platform az API-kat támogató, iparágvezető eszközökkel, például a Microsoft© Power BI alkalmazással való integráció előnyeinek kihasználására is képes.

A csatlakoztathatóság, az egységesség és az ellenőrzés növeli a bizalmat; a Renishaw Central lehetővé teszi, hogy a felhasználók kihasználják a digitális iker és a jövő gyárának koncepcióit.

Központi csatlakoztathatóság - fehér háttér

Csatlakoztathatóság

Több gép és eszköz csatlakoztatása, hogy automatikusan felismerje, mely gépek működnek, és meghatározza, miért álltak le a nem működő gépek.

Központi egységesség logó - fehér háttér

Egységesség

Gyűjtse össze a csatlakoztatott eszközök mérési adatait egy központi helyen, és növelje a minőséget végig a teljes gyártási folyamat során.

Központi vezérlés logó - fehér háttér

Vezérlés

Tartsa kézben a folyamatváltozók vezérlését, és ismerje meg idővel a folyamat működését. Az IPC segítségével automatikusan kiszámíthatja a beállításokat és frissítheti a szerszámeltolásokat vagy a változókat.

Központi bizalom - fehér háttér

Bizalom

Növelje a folyamatba vetett bizalmat, és élvezze a kezelői beavatkozást valóban egyáltalán nem igénylő megmunkálás előnyeit.

.

Fedezze fel, hogy nagy teljesítményű platformunk miként javíthatja gyártási műveleteit

Az adatlap letöltése

Renishaw Central működés közben

Zárt hurkú folyamatszabályozás lehetővé tétele gyártóüzemi szinten

A Renishaw Central összegyűjti a mérési adatokat az ellenőrző rendszerektől, CMM-ektől vagy CNC szerszámgépektől. A platform ezeket az adatokat használja fel az eltérések azonosítására, és automatikusan korrekciós frissítéseket küld a gyártási folyamatban használt megfelelő géphez. Ezeket a frissítéseket ezután alkalmazni lehet a megmunkálandó alkatrészre, így Ön teljesen megbízhat automatizált, zárt hurkú gyártási folyamatában.

Az alkatrész minőségének biztosítása a végső fázis mérési adataival

Hagyományosan a végső ellenőrzés méréstechnikai adatait helyben tárolják. A Renishaw Central segítségével az összes gép hálózatba csatlakoztatható és az adatok központilag tárolhatók, így olyan áttekintést tesz lehetővé, amely az egész gyárra kiterjed. Ez lehetővé teszi a tűréshatár túllépéséhez közel álló alkatrészek azonosítását. A platform ezután automatikusan frissíteni tudja a megfelelő CNC szerszámgépet, és a következő gyártott alkatrészre alkalmazza a korrekciókat, fenntartva ezáltal az alkatrész minőségét.

A Renishaw Central 79 órával növeli a gépek heti rendelkezésre állását

A munkatársak megvitatják a Renishaw Central bevezetésének eredményét

Okos gyártási platformunk kiváló példája annak az elkötelezettségünknek, hogy segítsük a gyártókat a folyamatok fejlesztésében, a minőség javításában és a hatékonyság növelésében. És mivel teljesen biztosak vagyunk a képességeiben, a saját létesítményeinkben is bevezettük.

„A Renishaw Central integrációjának mértéke lenyűgöző” - magyarázza David Miles, a Renishaw plc gyártástechnológiai vezetője. „Az Egyesült Királyságban található két fő gyártóüzemünkben 69 géphez csatlakoztattuk a platformot. A dél-walesi Miskinben található üzemünkben műszakonként mindössze négy munkatárs 43 gépet tölt be és működtet.

Az automatizálás ezen szintjén a CNC riasztások és egyéb nem tervezett leállások jelentős hatást gyakorolnak a gyártási folyamatokra. A Renishaw Central megoldotta ezt a problémát, ami váratlan hatékonyságnövekedést eredményezett.”

A platform integrálása óta azt tapasztaltuk, hogy az automatizálási leállások 82%-áért két fő probléma felelős. Azáltal, hogy ezeket a használható adatokat korrekciós intézkedésekké alakítottuk át, 79 órával tudtuk növelni a gépek heti rendelkezésre állását.

Az első jelek pozitívak. A testreszabott beállító darabok és az automatikus korrekciófrissítések bevezetésével jelentősen csökkentettük a beállítási időt. Kritikus szempont, hogy a beállítás már nem igényel szakképzettséget, és szükség esetén gyorsan felülvizsgálható és újra elvégezhető, ami egyre fontosabb a szűkülő munkaerőpiacon. Ugyanakkor az elvégzett frissítések naplózásra kerülnek a nyomon követhetőség és a folyamatos adatlekérdezés érdekében.

David Miles, gyártástechnológiai vezető, Renishaw plc

Több mint 50 évnyi innováció

Gyártóként mi magunk is értjük a gyártás során felmerülő kihívásokat.

  • Rendkívül termelékenynek és rugalmasnak kell lenni.
  • Egyenletesebb folyamatképességet kell elérni.
  • Növelni kell a folyamatok automatizálási szintjét.
  • Csökkenteni kell a költségeket, és versenyképesnek kell lenni a globális piacon.

Gyártási műveleteinkben saját termékeinket használjuk a gyakori termelési kihívások megoldására. Emellett alkalmazzuk a Productive Process Pyramid™ (Termelési folyamatpiramis) módszertanunkat. Ez rendkívül produktív és automatizált üzemvitelt tesz lehetővé a változók ingadozását okozó tényezők kiküszöbölésével vagy ellenőrzés alatt tartásával, mindezt minimális emberi beavatkozással.

Ennek az első kézből származó tapasztalatnak a segítségével alakítjuk innovációinkat és termékfejlesztésünk eredményeit olyan megoldásokká, amelyekről tudjuk, hogy ügyfeleinknek valóban szükségük van rájuk.

A Renishaw Central segítségével felügyelheti a hálózatba csatlakoztatott eszközök, például a CMM-ek adatait: Okos gyártási adatplatform

Támogatjuk Önt a digitális átalakulásban

Tartsa ellenőrzése alatt a változókat és szerezzen ismereteket a Renishaw Central segítségével: Okos gyártási adatplatform

A digitális átalakulás egyre gyorsabb. Ez az olyan technológiák gyors fejlődésének köszönhető, mint a mesterséges intelligencia (AI) és a dolgok internetének ipari alkalmazása (IIoT). A technológiai fejlődés és a csatlakoztatás után azonnal használatba vehető lehetőségek egyszerűbbé tették a gyártási rendszerekhez való kapcsolódást. A gyártóüzemi összekapcsolás használata azonban nem volt olyan sikeres, mint várták. Ezért a Renishaw Central-t úgy tervezték, hogy könnyen csatlakoztatható legyen a harmadik féltől származó rendszerek széles köréhez.

Ma is az innovatív és gyakorlatias gondolkodás áll a hozzáállásunk középpontjában. Nemcsak neves gyártó vagyunk, hanem öt évtizede intelligens gyártási elveket is alkalmazunk.

Ki más lehetne a legalkalmasabb, szakértői útmutatást és támogatást nyújtó partner az okosabb gyár felé vezető úton?

Válassza a zárt hurkú folyamatszabályozást
a Renishaw Central segítségével

Kezdjük

Gyakran ismételt kérdések

K: Mi az a Renishaw Central?

A Renishaw Central egy okos gyártási adatplatform. Úgy tervezték, hogy több gép, eszköz és szoftverrendszer összekapcsolásával egyszerűsítse a gyártási műveleteket. Valós idejű betekintést nyújt az adatokba, lehetővé téve, hogy a gyártók megalapozott döntéseket hozzanak a gyártóüzemi termelékenység és hatékonyság javítása érdekében.

K: Mi a különbség a fizikai gyári automatizálás és a folyamatautomatizálás között?

A fizikai gyári automatizálás növeli a működési hatékonyságot azáltal, hogy növeli a gépek üzemidejét és az összteljesítményt anélkül, hogy további gyártógépeket kellene üzembe állítani. A fizikai automatizálás egyik példája a robotok használata a munkadarabok megmunkálóközpontokba történő betöltésére.

A CNC megmunkálási folyamatok automatizálására szolgáló gyártóüzemi és gépen történő mérési megoldásaink lehetővé teszik a gépkihasználtság növelését és a hét minden napján napi 24 órás üzemelést. Megbízható folyamatautomatizálási technológiák alkalmazásával megvalósíthatja a fizikai automatizálást, ami növeli a termelékenységet, és ezáltal csökkentheti a hulladékot és az energiafogyasztást.

K: Milyen előnyökkel járnak az okos adatok a gyártásban?

Az okos adatok kifejezés olyan adatokra utal, amelyeket értelmetlen számokból használható információvá alakítottak át. Az okos adatok használata a gyártásban javítja a döntéshozatalt, ami nagyobb hatékonyságot, jobb folyamatirányítást és előrelátóan tervezhető, megelőző jellegű karbantartást eredményez.

Letöltések