CARTO

Gyorsan és egyszerűen használható szoftver az XL-80 és XM-60 rendszerrel végzett lézeres mérésekhez.

A CARTO szoftver végigvezeti a felhasználót a mérési folyamaton, a vizsgálat előkészítésétől kezdve egészen az adatok elemzéséi.

Az intuitív felhasználói felület és a szoftver működése összhangban van az XM-60 többtengelyes kalibrátor és az XL-80 lézer egyszerű beüzemelési műveletsorával.

Mivel termékeink folyamatos továbbfejlesztésére törekszünk, a jövőben a CARTO-nak számos új, további méréstípusokkal és funkciókkal bővített, az XM-60 és XL-80 rendszert támogató kiadása fog megjelenni. A CARTO kiadásainak összehasonlító táblázatában tudhat meg többet a CARTO szoftver XL-80-as lézerrel együtt használható funkcióiról.

Jellemzők és előnyök

A CARTO csomagot három alkalmazás alkotja: a lézeres interferometriás adatok gyűjtésére szolgáló Capture, a nemzetközi szabványok teljesítésének hatékony ellenőrzését kínáló Explore és a Compensate, amelynek segítségével a gép összes geometriai hibája könnyedén minimalizálható.

A CARTO része egy adatbázisrendszer, amely automatikusan tárolja és rendszerezi az adatokat a felhasználó számára. Ez egyszerűbbé teszi a kezelést, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen hasonlíthassák össze az egyes gépekről származó, különféle időpontokban felvett adatokat.

Capture

 • Válasszon a „célalapú üzemmód” és a „szabad üzemmód” (az utóbbi csak XM-60 rendszerrel használható) közül az adott alkalmazás igényei szerint.
 • A dinamikus adatillesztő funkció segítségével az XM-60 felhasználói dinamikusan rögzíthetik az egyenességre vonatkozó mérési adatokat.
 • Automatikus jelérzékelés. A mért hibák irányát a program automatikusan állapítja meg a géptengelyekhez képest, csökkentve az emberi hiba esélyét.
 • Az intuitív felhasználói felület lehetővé teszi az új felhasználók számára az adatrögzítés gyors megkezdését a legkevesebb gonddal.
 • Lépésről lépésre haladó folyamat a hatékony navigáláshoz.

Explore

 • Egyéni igényekre szabott vizsgálati jelentések készítése csupán néhány kattintással a jelentéskészítő modul révén.
 • Több eredmény is egymásra helyezhető, így az összehasonlítás jól látható.
 • Mind a hat hibacsatornát tartalmazó kombinált PDF eredmények létrehozása és megjelenítése a kívánt nemzetközi szabványoknak megfelelő formátumban (csak az XM-60 rendszernél áll rendelkezésre).
 • Régebbi fájltípusok egyszerű importálása az adatbázisba a fájlimportáló funkcióval.
 • Az XK10 egyenesség- és párhuzamosság-elemzési funkció lehetővé teszi az egyenességmérési fájlok elemzését és összehasonlítását a kijelzőegység használatával.

Szabad üzemmód (csak az XM-60 esetén)

 • Két egyenesvonalúsági hiba és három szöghiba kerül leképezésre a lineáris pozícióhoz képest.
 • Adatrögzítés azonnal, a célobjektumok pozícióinak vagy akár számának megadása nélkül. Üzem közbeni vizsgálatokhoz ideális.
 • Az aktiválás történhet manuálisan (gombnyomásra), automatikusan (a pozíció stabilitása alapján) vagy folyamatosan (mozgás közbeni adatgyűjtés a felhasználó által megadott gyakorisággal).
 • A vizuális beállító műszerek az egyes hibacsatornákat valós időben megjelenítve adnak visszajelzést, miközben beállításokat végez a gépen

Képgaléria

Szoftverletöltés

4.1 SP1 kiadás – 2020. június: Kombinált telepítő a Capture, Explore és Compensate alkalmazáshoz. A fájlimportáló funkció révén a felhasználók fájlokat másolhatnak át a LaserXL-ből a CARTO-ba.

Számítógépes rendszerkövetelmények

Windows 10 64 bites (1607 vagy újabb verzió), legalább 2 GB szabad hely a merevlemezen, legalább 2 GB RAM, 1024 x 768 vagy jobb képernyőfelbontás, PDF-olvasó. A telepítőprogram, ha még nincs, a következőket is telepíti: .NET 4.7.2 és Visual C++ keretrendszer 2019-es verziója.

Megjegyzés: Ez a verzió nem kompatibilis a Windows 7/8-cal vagy a 32 bites PC-kkel. Meglévő felhasználóknak CARTO 2.2 SP1 vagy újabb verzió szükséges a legújabb verzióra történő frissítéshez.

A CARTO letöltése