AxiSet™ Check-Up szoftver

Többtengelyes szerszámgépek gyors, automatizált állapot-ellenőrzése.

A gépképesség mérése és jegyzőkönyvezése mindössze néhány percet vesz igénybe.

A teljesen automatizált mérési tesztek pontos és összehasonlítható eredményeket biztosítanak.

Az előzmény- és összehasonlítási funkciók nyomon követik a teljesítmény időbeli alakulását.

Többtengelyes gépekhez

A többtengelyes gépek piaca jelentősen nőtt. Az AxiSet Check-Up könnyű és megbízható módszert kínál a forgótengelyek teljesítményének kiértékeléséhez és a helytelen gépbeállítás, ütközések vagy kopás által okozott problémák megállapításához.

AxiSet Check-up videó

Az AxiSet Check-Up szoftverről

Az 5-tengelyes és többfunkciós gépek leggyakoribb típusaival kompatibilis AxiSet Check-Up a forgótengely forgáspontjainak gyors és pontos állapot-ellenőrzését teszi lehetővé a gépek felhasználói számára. Mérőfejvezérlő makrószoftver és egy speciálisan erre a célra kifejlesztett kalibráló gömb segítségével az eszköz gyorsan elvégzi a beállítási és pozicionálási ellenőrzéseket, ily módon biztosítja az összetett gépek állapotának ellenőrzését és folyamatos figyelemmel kísérését.

A mérőfejvezérlő makrószoftverek és egy speciálisan erre a célra kifejlesztett kalibráló gömb révén az AxiSet Check-Up programmal a többtengelyes gépek gépképességi jellemzői grafikus formában jeleníthetők meg, ami segít a meghatározott tűréshatárokon alapuló MEGFELELT vagy NEM FELELT MEG döntések meghozatalában; a program előzmény- és összehasonlítási funkcióival pedig nyomon követhető a teljesítmény időbeli alakulása. Ez segít meghatározni a gép pozicionálásával kapcsolatos problémákat, illetve a helytelen gépbeállításból, ütközésből vagy kopásból fakadó geometriai hibákat. Az AxiSet Check-Up lehetőséget kínál a paraméterek automatikus frissítésére és a forgótengelyek forgásponti hibáinak kompenzálására.

A gépképesség elemzéséről grafikus, Microsoft® Excel® formátumú jegyzőkönyv készül, ahol a rendszer a felhasználó által meghatározott tűréshatárok szerint végzi el az összehasonlítást, majd eltárolja az eredményeket az idősoros összevetés céljából. Valamennyi eredmény szabványos jegyzőkönyv-formátumban nyomtatható ki a Microsoft® Word® programból.

Jellemzők és előnyök

  • Többtengelyes gépek teljesítményének mérése és jegyzőkönyvezése.
  • Forgásponti hibák érzékelése és jegyzőkönyvezése.
  • Teljesen automatizált tesztek a pontos és összehasonlítható eredmények érdekében.
  • A felhasználó által beállított tesztszögek a kritikus irányokban végzett tesztekhez.
  • Tűrésbeállítási funkciók a megbízhatóság növeléséhez a kritikus jellemzők megmunkálása előtt.
  • Előzmény- és összehasonlítási funkciók a teljesítmény időbeni alakulásának nyomon követéséhez.
  • A grafikus kiértékeléseknek köszönhetően gyorsan azonosíthatók a gépképességben az ütközések vagy beállítási hibák miatt bekövetkező változások.
  • Nyomtatott jegyzőkönyvek az adatok dokumentálásához és terjesztéséhez.
  • Automatikus frissítési lehetőség a forgásponti hibák automatikus kompenzációjához.
  • Telepítő varázsló az egyszerű telepítés és konfigurálás érdekében.

AxiSet Check-up – szakirodalom

Képek

Az AxiSet Check-Up rendszer elemei

Makrók

A különféle CNC-vezérlőkhöz írt mérési makrók gépspecifikusak, és 5-tengelyes megmunkáló központokhoz valamint többfunkciós gépekhez is elérhetők. Ezek a makrók vezérlik a gépet, és mérési adatokat gyűjtenek.

PC-szoftvercsomag

A Microsoft® Excel® alatt futó szoftver elemzi a mérőfej által gyűjtött adatokat, és különböző, könnyen leolvasható grafikus formátumokban jeleníti meg az eredményeket. 

Fizikai mérőeszközök

A mérések során egy egyszerűen használható, mágneses talpra erősített kalibrálógömb használható referenciaként. Ennek a könnyen használható etalon darabnak köszönhetően a beállítási idő minimalizálható, és a legtöbb esetben nincs szükség a rögzítőkészülékek vagy munkadarabok eltávolítására.

Az AxiSet Check-Up ellenőrző rendszerhez ajánlott kiegészítők

Nyúlásmérő bélyeges mérőfej – A maximális pontosság érdekében a Renishaw nyúlásmérő bélyeges mérőfejek használatát javasolja a CNC megmunkáló központokhoz. Ez a RENGAGE™ technológiás mérőfejek legújabb generációja.

Kalibrált tesztrúd – Biztosítja az AxiSet segítségével végzett mérések nyomon követhetőségét és a különböző szerszámgépgyártók beállításaival való összehasonlíthatóságát.

AxiSet Check-up – szakirodalom