Automatikusan cserélhető hosszabbítók

A mérőfej és a mérőfejtartó közé számos mérőfej-hosszabbító elem helyezhető, amely megnöveli a mérőeszköz kinyúlását, és csak minimális mértékben csökkenti a pontosságot.

PAA és PEM tartomány

Az Autojoint csatlakozós hosszabbító rudak egyik végén a Renishaw Autojoint rögzítés furatos fele található, a másikon pedig a mérőfejet fogadó tokmány. Az Autojoint csatlakozó csapos része a mérőfejtartókon található, és a hosszabbítók gyors manuális vagy automatikus cseréjét garantálja.

Az Autojoint csatlakozós hosszabbító rudak az ACR1 és ACR3 mérőfejcserélő állványokkal használhatók több mérőfejes berendezések mérőfejeinek automatikus cseréjéhez. Az egységek az összes lehetséges vezetékkel (mind a 13 pólus csatlakoztatásával) és csak 2 vezetékkel egyaránt használhatók. A rúd mérőfej felőli végén csapos Autojoint csatlakozó vagy M8-as menet lehet.

PHS speciális mozgatható rögzítése PHS rendszer más típusú mérőfejek fogadásához átalakítható és hosszabbító rudakkal is használható.

Mindkét végükön Autojoint csatlakozós hosszabbító rudak

PEM Mindkét végükön Autojoint csatlakozós hosszabbító rudak

Növelje az Autojoint csatlakozós mérőfejek kinyúlását többhuzalos hosszabbító rudakkal.

A PEM hosszabbító rudakat a többhuzalos mérőfejek összes típusával (TP7M, SP25M és SP600M szkennelő mérőfejek és az OTP6M optikai mérőfej), valamint – adapter közbeiktatásával – más kapcsoló típusú tapintó mérőfejekkel történő használatra terveztük.

Egyik végükön Autojoint csatlakozóval, a másikon M8-as hüvellyel ellátott hosszabbító rudak

PAA Autojoint csatlakozó M8 hosszabbító rúdhoz

Hosszabbító rudak M8-as menetes mérőfejek és Autojoint rögzítéses mérőfejtartó fejek összekapcsolásához.

A PAA sorozatú hosszabbító rudak segítségével a normál 2 vezetékes kapcsoló típusú tapintó mérőfejek olyan Autojoint csatlakozós mérőfejtartó fejekhez csatlakoztathatók, mint például a TP20, PH10M PLUS vagy a MIH.

Háromféle PAA hosszabbító rúd választható. A PAA1 egy 30 mm-es acél adapter, a PAA2 és PAA3 ezzel szemben alumíniumból készül, teljes hasznos hosszuk pedig 140 mm, illetve 300 mm.

PHS fejadapterek

HA-8 TP200-zal, modullal és tapintószárral

A fejadapterek segítségével a PHS csatlakozót más mérőfej-érzékelőkhöz használható csatlakozóvá alakítják.

A HA-M lehetővé teszi a többhuzalos mérőfejek használatát a PHS típussal.

A HA-8 lehetővé teszi a Renishaw M8-as hosszabbítóinak használatát az egyedi méretben gyártott PHS fejhosszabbítók helyett.

PHS fejhosszabbítók

HA-330 TP200-zal, modullal és tapintószárral PHS fejadapterek M8-as menethez való integrált hosszabbító rúddal és automatikus cserélési lehetőséggel az ACR2 egységen.

Ezekkel a hosszabbító rudakkal a PHS kinyúlása 330, 500 vagy 750 mm-rel növelhető meg (erre utal a nevük: HE330, HE500, HE750). A fejhosszabbítók egyenként vagy készletben vásárolhatók meg.