Automatikusan cserélhető hosszabbítók

A mérőfej és a mérőfejtartó közé számos mérőfej-hosszabbító elem helyezhető, amely megnöveli a mérőeszköz kinyúlását, és csak minimális mértékben csökkenti a pontosságot.

Automatikusan cserélhető hosszabbítók Az Autojoint csatlakozós hosszabbító rudak egyik végén a Renishaw Autojoint rögzítés furatos fele található, a másikon pedig a mérőfejet fogadó tokmány. Az Autojoint csatlakozó csapos része a mérőfejtartókon található, és a hosszabbítók gyors manuális vagy automatikus cseréjét garantálja.

Az Autojoint csatlakozós hosszabbító rudak az ACR1 és ACR3 mérőfejcserélő állványokkal használhatók több mérőfejes berendezések mérőfejeinek automatikus cseréjéhez. Az egységek az összes lehetséges vezetékkel (mind a 13 pólus csatlakoztatásával) és csak 2 vezetékkel egyaránt használhatók. A rúd mérőfej felőli végén az Autojoint csapos csatlakozója vagy M8-as menet lehet.

A PHS1 fejadapterek speciális mozgatható rögzítése segítségével a PHS1 rendszer más típusú mérőfejek fogadásához átalakítható és hosszabbító rudakkal is használható.

Mindkét végükön Autojoint csatlakozós hosszabbító rudak

PEM1

Növelje az Autojoint csatlakozós mérőfejek kinyúlását többhuzalos hosszabbító rudakkal.

A PEM hosszabbító rudakat a többhuzalos mérőfejek összes típusával (TP7M, SP25M és SP600M szkennelő mérőfejek és az OTP6M optikai mérőfej), valamint – adapter közbeiktatásával – más kapcsoló típusú tapintó mérőfejekkel történő használatra terveztük.

Egyik végükön Autojoint csatlakozóval, a másikon M8-as hüvellyel ellátott hosszabbító rudak

PAA2 hosszabbító

Hosszabbító rudak M8-as menetes mérőfejek és Autojoint rögzítéses mérőfejtartó fejek összekapcsolásához.

A PAA sorozatú hosszabbító rudak segítségével a normál 2 vezetékes kapcsoló típusú tapintó mérőfejek olyan Autojoint csatlakozós mérőfejtartó fejekhez csatlakoztathatók, mint például a TP20, PH10M PLUS vagy a MIH.

Háromféle PAA hosszabbító rúd választható. A PAA1 egy 30 mm-es acél adapter, a PAA2 és PAA3 ezzel szemben alumíniumból készül, teljes hasznos hosszuk pedig 140 mm, illetve 300 mm.

PHS1 fejadapterek

HA-8

A fejadapterek segítségével a PHS1 csatlakozót más mérőfej-érzékelőkhöz használható csatlakozóvá alakítják.

A HA-M lehetővé teszi a többhuzalos mérőfejek használatát a PHS1 típussal.

A HA-8 lehetővé teszi a Renishaw M8-as hosszabbítóinak használatát az egyedi méretben gyártott PHS1 fejhosszabbítók helyett.

PHS1 fejhosszabbítók

PHS1 fejhosszabbító

PHS1 fejadapterek M8-as menethez való integrált hosszabbító rúddal és automatikus cserélési lehetőséggel az ACR2 egységen.

Ezekkel a hosszabbító rudakkal a PHS1 kinyúlása 330, 500 vagy 750 mm-rel növelhető meg (erre utal a nevük: HE330, HE500, HE750). A fejhosszabbítók egyenként vagy készletben vásárolhatók meg.