Additív gyártású tapintószárak

Az összetett alkatrészek gyártásához egyedi megoldásokra van szükség

Miért használjuk az additív gyártást egyedi tapintószárak gyártásához?

Az additív gyártás egy sokoldalú és kiváló teljesítményű technológia, mely segítségével olyan alkatrészek állíthatók elő, melyeket hagyományos módszerekkel nem lehetne legyártani. Ezek közé tartoznak a speciális belső szerkezetű és drótfonatos, bonyolult formájú alkatrészek, amelyek könnyűek és erősek, lehetővé téve az ismételhető méréseket. A kivitelezés nagyfokú rugalmassága azt jelenti, hogy az additív technológiával gyártott tapintószárak szinte bármilyen alkalmazáshoz létrehozhatók és testre szabhatók.

Gyors, egyedi tapintószár-tervezési szolgáltatás

A Renishaw saját gyártású tapintószárai átfogó egyedi tervezési szolgáltatást kínálnak az Ön méréstechnikai elvárásainak megfelelően. Egyedi tervezési szolgáltatásunk rövid átfutási idővel rendelkezik, így Önnek nem kell sokat várni a termelés folytatásához. Hagyományos vagy additív gyártással készült, egyedi tervezésű tapintószárainkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért lépjen kapcsolatba velünk.

Tervezési szabadság

Az alkatrészek tervezése a végfelhasználásuk szerint történhet, és nem kell figyelembe venni azok vizsgálati jellemzőit. Az additív gyártással készült tapintószárak használatával olyan feladatok végezhetők el, melyeket a hagyományos tapintószárakkal nem, így az alkatrészek tervezésének és kivitelezésének már nem kell igazodniuk a mérési képességekhez.

Bonyolult geometria

Az additív gyártással készült tapintószárak bonyolult geometriával állíthatók elő, így biztosítva a bonyolult alakú munkadarabokhoz való hozzáférést.

Nagy pontosságú méréstechnika

A lézeres porágyas fúzióval erős és könnyű szerkezeteket hozhatunk létre, melyek segítségével nagy pontosságú, megismételhető mérési eredményeket kapunk.

Egyedi kivitel

Az összes additív gyártással készült tapintószár a Renishaw saját tervezése és gyártása, így biztosítva a rövid átfutási időt és magas színvonalú minőséget.

Nagyobb tervezési szabadság, könnyebb vizsgálati hozzáférés

A méréstechnikai alkalmazásokhoz használt egyedi tapintószárak több mérési lehetőséget biztosítanak, mint valaha; az additív gyártás lehetőséget kínál arra, hogy bonyolult formákat hozzunk létre, így lehetővé téve a korábban elérhetetlen részek vizsgálatát. Az additív gyártással készült tapintószárak úgy lettek kialakítva, hogy növeljék a REVO® 5 tengelyen mozgó koordináta-mérőgép többérzékelős platformjának kapacitását, javítva az elérhető rugalmasságot a munkadarabokhoz való hozzáférés során.

Az additív gyártás és a REVO többérzékelős platformja rugalmas technológiáinak kombinálásával a gyártók nagyobb szabadságot élvezhetnek az alkatrészek tervezése során. Azokat az alkatrészeket, amelyeket korábban úgy kellett megtervezni, hogy lehetővé tegyék a hagyományos tapintószárak vizsgálati hozzáférését, mostantól ezen méréstechnikai korlátozások nélkül megtervezhetők.

Additív gyártású, egyedi, üreges titán tapintószár REVO 5 tengelyes ellenőrzőrendszerhez

  • AM Disc stylus

Additív gyártású 100 mm-es tárcsás tapintószár

Bonyolult geometria az összes terület eléréséhez

Az additív gyártással készült tapintószárakat bonyolult, összetett geometriával lehet ellátni, amely több előnyt kínál a hagyományos tapintószárakkal szemben, és a tervezési nehézségek az új és a már meglévő alkatrészek esetén is leküzdhetők.

A tárcsás tapintószárak megoldást kínálnak a nagyméretű elemek méréséhez, ezek tervezése azonban problémákat okozott a múltban. A tárcsákat csak kerámiából lehetett gyártani, ami korlátozta a lehetséges gyártási méreteket. Egy egyedi, additív gyártással készült tapintószár kellően merev és könnyű szerkezettel állítható elő, amely egyúttal nagyobb átmérőben gyártható le, mint egy kerámia tapintószár. A Renishaw által tervezett és gyártott, csiszolt külső felületű 100 mm-es titán tárcsa mindössze 13 gramm tömegű. 70%-os súlycsökkentést biztosít egy hasonló méretű, hagyományos tárcsás tapintószárhoz képest.

Additív gyártású eszközök alkalmazási példáinak galériája

Letöltések