A szerszámgépeken használható mérőfejek jelentősége a precíziós gyártásban

Az üzemekben világszerte nő az igény a nagyobb pontosságú, egyre szorosabb és szorosabb tűrések szerinti gyártás iránt

Amikor a gyártók szűk tűréshatárokkal dolgoznak, a cél az ingadozás kiküszöbölése a teljes gyártási folyamatból, hogy amennyire lehetséges, minden munkadarab és alkatrész azonos legyen.

A szerszámgépeken használható mérőfejek segítenek kiküszöbölni a nem kívánt ingadozást a megmunkálási folyamat minden fázisából:

Forgácsolás előtt (Új oldal)

Forgácsolás előtt – a munkadarab helyének, a szerszámok méretének és a gépen alkalmazott korrekciós értékek elemzése, amelyek máskülönben nem megfelelő munkadarabok előállításához vezethetnek.

Forgácsolás közben (Új oldal)

Forgácsolás közben – az ingadozások olyan, a megmunkálási folyamat jellegéből fakadó okainak kezelése, mint például a szerszámkopás vagy a hőmérséklet ingadozása, továbbá intelligens visszacsatolás biztosítása a teljes megmunkálási folyamat során.

Forgácsolás után (Új oldal)

Forgácsolás után – a folyamat és a kész munkadarab összehasonlítása a megadott specifikációkkal.

A szerszámgépeken használható mérőfejek rendkívül fontosak ahhoz, hogy a fejlett iparágakban tevékenykedő gyártó cégek a lehető legszigorúbb elvárásoknak is megfelelő alkatrészeket és termékeket szállíthassanak, A mérőfejek képezik a precíziós gyártás alapját.

A mérés további előnyöket is kínál, amelyek közül sok olyan konkrét kihívásokat old meg, amelyekkel tevékenységeik nagyságrendjétől függetlenül minden gyártóvállalat szembesül.

Kattintson ide az Automatizált bemérés bővebb megismeréséhez.