A Renishaw intelligens gyártási megoldásai a MachTech 2019

2019. április 25.

A Renishaw a precíziós műszaki tervezési és gyártási technológiákat kínáló, fejlett folyamatszabályozási megoldások egész sorát mutatja be a kiállításon (Kiállítás időpontja: 2019. május 14-17).

A Renishaw standján (G pavilon, 103H) egy olyan beépített, folyamatvezérlővel szerelt, szuperhatékony megmunkáló cella lesz látható, amely egyértelműen szemlélteti, hogyan automatizálhatók és integrálhatók intelligens hálózatokba a CNC-megmunkálási műveletek.

A Renishaw saját, jól kidolgozott módszert alkalmaz a folyamatban jelentkező, megmunkálás előtti, közbeni és utáni eltérések okainak megtalálására és ellenőrzés alatt tartására. Ennek révén a fémforgácsolási folyamatokban kiiktatható a minőség-, alak- és méretingadozás, fokozható az automatizálás, és javítható a termelékenység. A megelőző gépkarbantartástól, az automatizált szerszám- és munkadarab-beméréstől kezdve egészen a gyártásközi mérésekig és a folyamat közvetlen irányítását és ellenőrzését szolgáló gépen kívüli idomszeres vizsgálatokig bezárólag, a Renishaw technológiái az elejétől a végéig teljesen automatizált, a gyártás helyén vezérelhető megmunkálási folyamatokat tesznek lehetővé, kézi beavatkozás nélkül.

A MachTech kiállításon látható bemutatócella olyan zárt hurkos folyamatszabályozási alkalmazásokat szemléltet, amelyeket a Renishaw saját, egyesült királyságbeli gyártóüzemeiben használ a gépalkatrészek megmunkálására. Ezen üzemek egyike a 460 000 nm2 alapterületű, Miskin (Dél-Wales) területén lévő telephely, ahol a Renishaw technológiáinak integrált alkalmazása termelékeny, automatizált gyártást tesz lehetővé. Mindez, a különböző terméket, kis szériában előállító gyártási környezet ellenére kevesebb élőmunkát és kevésbé képzett munkaerőt igényel. A precíziós mérési és automatizált ellenőrzési technológiák különböző rétegeinek a gyártási folyamatokba integrálása révén a Miskinben működő üzem jól szemlélteti, hogy a ma technológiáival a holnap intelligens gyárai hogyan valósíthatóak meg.

Az Ipar 4.0 koncepció és a jelenleg tapasztalható mérnökhiány miatt előfordul, hogy a cégeknek létszámbővítés nélkül kell fokozniuk a termelékenységüket. Mindezért a gyártók figyelme a CNC-megmunkálás képzettségi és élőmunkaigényének csökkentése érdekében, az ipari automatizálás és az intelligens folyamatok felé fordul. A Renishaw kiterjedt szakértelemmel rendelkezik az ügyfelekkel szoros együttműködésben történő, automatizált folyamatszabályozás alá vont gyártási műveletek terén.Tapasztalt alkalmazástechnikai mérnökök globális hálózata révén műszaki támogatással és partnerséggel igyekszik segíteni az innovatív gyártást.

Az intelligens gyárakban olyan, hálózatba kötött vezérlőrendszerekre van szükség, amelyek könnyen használhatók, és azonnal szolgáltatnak elegendő mérési adatot az önkorrekció és a folyamatparaméter-ingadozást okozó tényezőkhöz való alkalmazkodás érdekében. Aki ellátogat a Renishaw standjára, az megismerheti, hogy a legújabb intelligens folyamatszabályozási technológiák hogyan igazíthatók és integrálhatók a legkülönbözőbb iparágak CNC-megmunkálási műveleteibe, világszerte felkeltve a gyártók érdeklődését a „jövő gyára” iránt.

A Renishaw intelligens gyártási megoldásairól a MachTech kiállítás G pavilon, 103H standján tudhat meg többet.

További információért kérjük, látogasson el ide: www.renishaw.hu oldalra.

 

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.