A Renishaw grafikus felhasználói felületei

Grafikus felhasználói felületek munkadarab-beméréshez, ellenőrzéshez, szerszámbeméréshez és kalibráláshoz.

A Renishaw piacvezető szerszámgép-gyártókkal együttműködésben fejlesztette ki grafikus felhasználói felülettel (GUI) ellátott szoftvereit olyan alkalmazásokra, mint a munkadarab bemérése, a szerszámbemérés és a mérőfej-kalibrálás.

Mindegyik felhasználói felületet intuitív, felhasználóbarát környezet jellemzi, amelynek célja, hogy végigvezesse a felhasználókat a szerszámgépeken használható Renishaw mérőfejek használatának folyamatán. Az alkalmazások jelentősen csökkentik a hagyományos szerszámgép-programozáshoz szükséges oktatás mértékét, mivel egyszerűbbé teszik a ciklusok használatát.

GUI banner

A használhatóság fokozásával és a kézi beállítási műveletek kiiktatásával a GUI-k jelentősen megkönnyítik a használatot és végigvezetik a felhasználót a mérőfej-kalibrálási, munkadarab-bemérési, szerszámbemérési és mérőfej-ellenőrzési ciklusokon.

A GUI-k típusai

A GUI-k alapvetően két kategóriába sorolhatók:

azok, amelyeket a szerszámgép gyártója beépített a szerszámgép vezérlőegységébe (teljesen integrált), és azok, amelyeket a szerszámgép gyártója is telepíthet, vagy a telepítésük utólag is elvégezhető (utólag telepíthető*).

Az alábbi táblázatban felsorolunk néhányat az elérhető GUI csomagok közül. A teljes listát kérje a helyi Renishaw képviselettől.

Teljesen integrált GUI-kVezérlés/gép
Fanuc GUI-kDoosan, Hwacheon, Leadwell, TongTai, Victor, YCM és YouJi
Érintésmentes szerszámbemérő GUI-kSiemens
Utólag telepíthető* GUI-kVezérlés/gép
Set and InspectFanuc, Hartford, Kitamura, Matsuura, Mazak, Mitsubishi, Okuma
GoProbe iHMIFanuc Plus CNC és Fanuc ROBODRILL gépek iHMI interfésszel
Érintésmentes szerszámbemérő GUIHeidenhain
*Lehetséges, hogy szerszámgépvezérlő opciók és/vagy API szükséges. A részleteket lásd a termék adatlapján.

Fanuc GUI-k

Ezek a GUI-k olyan, Fanuc alapú vezérlőkhöz használhatók, amelyek nem támogatják a Windows operációs rendszert. A GUI-k a szerszámgép gyártója által teljesen integrálva vannak a vezérlésbe. A GUI-k munkadarab-beméréshez, ellenőrzéshez, valamint érintéses és érintésmentes szerszámbeméréshez biztosítanak ciklusokat.

Renishaw GUI Fanuc vezérlőegységen

Érintésmentes szerszámbemérő GUI-k

Az érintésmentes szerszámbemérő GUI-k felhasználóbarát felületet biztosítanak érintésmentes szerszámbemérő ciklusok széles köréhez, gyorsabbá és egyszerűbbé téve ezzel a gépen végzett szerszámbemérést.

Siemens és Heidenhain GUI

Set and Inspect

A Set and Inspect egy egyszerű, intuitív, gépen használható mérési alkalmazás olyan ügyfelek részére, akiknek könnyen használható mérési megoldásra van szüksége. Az alkalmazás Microsoft® Windows® alapú vezérlőegységre vagy a vezérlőegységhez ethernettel csatlakozó, Windows rendszerű táblagépre telepíthető.

A Set and Inspect lehet a szerszámgép gyártója által gyárilag, vagy más által utólag telepített is.

Set and Inspect gépen történő méréshez való alkalmazás a Hartrol Plus CNC vezérlőbe integrálva

GoProbe iHMI az iHMI interfésszel rendelkező Fanuc Plus CNC és Fanuc ROBODRILL gépekhez

A GoProbe iHMI a beágyazott Windows operációs rendszer, a Fanuc Picture technológia és a Fanuc iHMI érintőképernyős felület segítségével biztosít könnyen használható mérési megoldást, így tökéletes azoknak a felhasználóknak, akik nem vagy csak korlátozott mértékben jártasak a mérőfejes mérésben. A GoProbe iHMI lehet a szerszámgép gyártója által gyárilag, vagy más által utólag telepített is.


GoProbe iHMI Fanuc Robodrill megmunkáló központokhoz

A Set and Inspect a gyártási folyamatok fejlődésének motorja

Nézze meg, hogyan teszik vásárlóink egyszerűbbé gyártási folyamataikat szerszámgépes alkalmazásaink használatával.

Az új Hartrol Plus vezérlőt arra terveztük, hogy gépeink használatát egyszerűbbé tegye. A Set and Inspect tökéletes kiegészítő: grafikus felhasználói felületének köszönhetően a gépkezelők könnyedén beprogramozhatják a szerszámgép-bemérési rutinokat.

Hartford (Tajvan)