A Renishaw gépbe integrált Reporter alkalmazásának új verziója – intelligens alkalmazás intelligens gyáraknak

2019. május 31., péntek

A globálisan tevékenykedő, mérnöki technológiai megoldásokat kínáló és az MTConnect Standards Committee tagjaként tevékenykedő Renishaw bemutatja a gépbe integrált Reporter mérési alkalmazásának továbbfejlesztett és MTConnect adatátviteli képességgel kiegészített verzióját a 2019-es EMO Hannover kiállításon.

A Reporter egy valós idejű folyamatfelügyeleti alkalmazás, amely a mérési adatok erősen vizuális, grafikus megjelenítését biztosítja. Kijelzi minden mérés megfelelési vagy figyelmeztetési állapotát, így ideális eszköz az alapvető trendjelentésekhez. A szerszámgépek vezérlőjében tárolt, archivált mérési adatok is megjeleníthetők és megtekinthetők, ami segítséget nyújt a hosszabb távú trendek és termikus hatások azonosításában, valamint a megelőző karbantartási feladatok tervezésében.

Az alkalmazás más Renishaw szerszámgépes szoftveralkalmazásokkal rögzített és számos szerszámgépgyártó mérési ciklusaiból származó adatok megjelenítésére is használható.

Adatok exportálása jelentések készítéséhez vagy további elemzéshez

Az intelligens gyárakban gyakorlattá vált a gyártási műveletekre vonatkozó adatok gyűjtése, majd az információk problémamegoldásra vagy gyártási folyamatok optimalizálására történő felhasználása. A Reporter megkönnyíti a gépbe integrált mérési adatok rögzítését és megosztását az új adatexportálási opcióval. A felhasználók a Reporter alkalmazásból egy csv-fájlba exportálhatják az alkatrész-ellenőrzési és szerszámmérési adatokat, vagy folyamatosan továbbíthatják az adatokat a szerszámgépből a szerszámgépes adatcsere terén standardnak számító MTConnect segítségével.

Az exportált alkatrészadatok a nyomonkövethetőség érdekében tárolhatók, vagy a felhasználó minőségelemző szoftveralkalmazásaiba importálhatók, így értékes betekintést nyújtanak a gyártók számára a megmunkálási folyamatokba.

A szerszám hosszának és átmérőjének mérési jegyzőkönyve

A munkadarabok mérése és ellenőrzése mellett a Renishaw szerszámgépeken használható mérőrendszerei a gépen lévő forgácsolószerszámok hosszának és átmérőjének beállítására is alkalmasak. A Reporter alkalmazás legújabb verziója rögzíteni tudja a szerszámeltolási frissítéseket, és grafikusan megjeleníti a forgácsolószerszám hosszának és átmérőjének időbeli változását. A kezelők figyelemmel kísérhetik a forgácsolószerszámok kopását, és látják, mikor szükséges a csere, így megelőzhető a túlzottan kopott szerszámok okozta selejt és pénz takarítható meg az idő előtti szerszámcsere elkerülésével.

Továbbfejlesztett felhasználói felület

Mostantól lehetőség van az adatok alkatrész-azonosító, jellemzőnév vagy dátumtartomány szerinti szűrésére a Reporter alkalmazásban, így a kezelők a szükséges adatokra összpontosíthatnak. Az exportálási opcióval a felhasználók a szűrt adatokat is exportálni tudják további elemzés céljából. Emellett a felhasználók egy új, kompakt táblázatos, valamint a szokásos ellenőrződiagramos nézet között is választhatnak.

Intelligens alkalmazás intelligens gyáraknak

A Renishaw méréstechnikai tudására és tapasztalatára támaszkodva a Reporter alkalmazás értékes információkat biztosít a gyártók számára a munkadarabok méréséről és a szerszámméretekről. Így a kezelők magabiztosan irányíthatják a megmunkálási folyamatokat, és hozzáférhetnek az állandó folyamatfejlesztéshez szükséges adatokhoz.

Ha többet szeretne megtudni a Reporter alkalmazásról, látogassa meg a Renishaw-t a 2019-es EMO Hannover kiállításon (szeptember 16–21., 6-os csarnok, D48 stand).

További információk a Reporter alkalmazásról a www.renishaw.hu/reporter weboldalon találhatók.

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.