A Renishaw bővíti robusztus és megbízható szerszámbemérési megoldásait az esztergálási és multifunkciós megmunkálási alkalmazásokhoz

2019. május 9., csütörtök

A globálisan tevékenykedő, mérnöki technológiai megoldásokat kínáló Renishaw bemutatja az új APCS-45 szerszámbemérőt a 2019-es EMO Hannover kiállításon. Az ez év elején bemutatott APCA-45 kiegészítéseként az új APCS-45 alternatív tapintóvédő burkolószerkezettel rendelkezik, amely a korlátozott vezérlési opciókkal felszerelt gépeken történő beállítást teszi lehetővé.

Az esztergákon és többfunkciós gépeken előforduló igazán kemény igénybevételt jelentő megmunkálási környezetekre tervezett APCS-45 erőteljes, megbízható és automatizált megoldást kínál szerszámok széles választékának beállítására – például eszterga-, beszúró-, menetvágó és fúrószerszámokhoz.

A CNC-gépekkel szemben támasztott fokozott termelékenységi igények miatt az automatizált, intelligens folyamatszabályozás kulcsfontosságú a modern gyártók számára. Az olyan feladatok automatizálása, mint a szerszámbemérés és törésérzékelés csökkenti a kézi beavatkozások szükségességét és növeli a gép üzemidejét.

Az új APCS-45 szerszámbemérő lehetővé teszi a gyártók számára az automatizált szerszámmérés integrálását az esztergálási és multifunkciós megmunkálási alkalmazásokba. Ezek a mérések kezdeti szerszámbeméréshez, szerszámcsere-ciklusokhoz, valamint a szerszámkopás, szerszámtörés és hőtágulás megfigyelésére használhatók.

Az innovatív kialakítási jellemzők – többek között a tapintóvédő burkolat – biztosítják, hogy az APCS-45 a legkeményebb megmunkálási környezetekben is helytálljon. Az APCA-45 bemérővel ellentétben, amely pneumatikus hajtást használ a burkolat kijáratásához és behúzásához, az APCS-45 bemérőnél a burkolatot egy rugószerkezet húzza be, így eggyel kevesebb kimenet (M-kód) szükséges a CNC-vezérlőn. E tulajdonságot többek között a továbbiak egészítik ki: kompakt, rozsdamentesacél test, beépített légtelenítő és opcionális levegős lefúvó a szerszámtisztításhoz.

Ha kíváncsi rá, hogyan segíthet az APCS-45 szerszámbemérő a selejt csökkentésében, a minőség javításában és a teljesítmény fokozásában, látogassa meg a Renishaw-t a 2019-es EMO Hannover kiállításon (szeptember 16–21., 6-os csarnok, D48 stand).

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.