A Renishaw bemutatja a FixtureBuilder 3D-modellező szoftvert, ami a munkadarabok befogásának megtervezésében, dokumentálásában és az off-line programozásban nyújt segítséget

April 2016

A Renishaw a FixtureBuilder szoftvert a Control 2016 kiállításon mutatja be, amely a németországi Stuttgartban kerül megrendezésre április 26. és 29. között.

A FixtureBuilder 3D-modellező szoftvercsomagot munkadarabok befogásának off-line tervezésére és dokumentálására fejlesztették ki.

A szoftver a mérendő munkadarab CAD-modelljét használja, amit importálhat a FixtureBuilder programba, így a rögzítést meg lehet tervezni. A munka végeztével a teljes beállításkészlet a munkadarabbal együtt exportálható az ellenőrzés programozására szolgáló szoftverbe, amelyet olyan univerzális fájlformátumok használata tesz lehetővé, mint pl. az IGES, a SAT, a STEP stb..

A FixtureBuilder számtalan előnyt kínál az ügyfelek számára, amelyek kivétel nélkül a Renishaw legjobb méréstechnikai gyakorlatok és munkadarab-ellenőrzés terén felhalmozott rendkívüli szaktudásából adódnak.

Az alábbi jellemzők révén a FixtureBuilder páratlanul egyszerű használatot tesz lehetővé:

Áttekinthető, rendezett alkatrészkönyvtárak;
- Intelligens „Drag and drop (áthúzás)” funkció
- Alkatrészek gyors kezelése;
- Egyszerűen használható határolószerkezet.

A szoftver teljes körű CAD-kompatibilitása és az egyedi könyvtárak létrehozásának lehetősége tovább fokozza a felhasználói élményt.

A FixtureBuilder egyik fő előnye a ‘Build it' (Létrehozás) funkció, ami a szoftvercsomag összes felhasználójának rendelkezésére áll. Minden egyes befogási művelet megtervezésekor automatizálja a műveleti utasításokat és az anyagjegyzéket, elősegítve a minőségügyi szabványok betartását és a termékrendelést.

A szoftver révén a Renishaw összes meglévő és új ügyfele tovább fokozhatja a Renishaw befogókészülékek és egyéb mérőeszközök hatékonyságát. A szoftver a Renishaw forgalmazói hálózatának tagjaitól és a Renishaw webáruházából egyaránt beszerezhető. Kérésre 7 napig működő próba verzió is elérhető.

A Renishaw befogóeszközeiről itt olvashat bővebben: www.renishaw.hu/fixtures

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.