A gépen végezhető szkennelési megoldások fokozzák a termelékenységet és javítják a folyamatok hatékonyságát

2019. június 11., kedd

A globálisan tevékenykedő, mérnöki technológiai megoldásokat kínáló Renishaw a 2019-es EMO Hannover kiállításon mutatja be a szerszámgépeken végzett szkenneléséhez használható legújabb megoldásait. A gépen végezhető szkennelés a Renishaw által bemutatott számos olyan intelligens gyártóüzemi folyamatszabályozási megoldás egyike, amely többféle iparágban is bizonyítottan segítséget nyújt a gépüzemek gyártási kapacitásainak átalakításához.

A ciklusidők csökkentése, a termelékenység javítása és a keletkező selejt mennyiségének mérséklése számos ipari területen a gyártók folyamatos törekvése. A feladatokat több helyen az ún. kapcsoló típusú tapintó mérőfejes megoldásokkal végzik, azonban ez a rendszer nem feltétlenül jelent jó alternatívát ott, ahol a ciklusidők minimalizálása és az adatsűrűség maximalizálása egyaránt fontos szempontnak számít.

A gépen végezhető szkennelési megoldások, így például a SPRINT™ technológiával működő Renishaw OSP60 mérőfej tökéletesen teljesíti ezeket a speciális követelményeket, ezáltal a mérőfejes mérés olyan területeken is bevethető, ahol alkalmazása korábban még szinte elképzelhetetlen volt. Más gépen végezhető szkennelési megoldásokkal szemben, amelyek csak 1D-ben szolgáltatnak adatokat, az OSP60 mérőfej szabadalmaztatott 3D érzékelőtechnológiája 1000, valóban 3D-s adatot (X, Y és Z pozícióval) mér egyetlen másodperc alatt, aminek köszönhetően eddig soha nem tapasztalt előtolási sebesség mellett hajtható végre a valós formaelemzés és a hibák észlelése.

A Renishaw különféle hatékony szoftveres eszközeivel kombinált OSP60 mérőfej valós felületmodellezési műveletek végrehajtását teszi lehetővé, amely számos különféle területen és a gyártás utáni műveletekben is használható a gyártási folyamatok jellemzőinek drasztikus javítása érdekében. A 3D szkennelőrendszer által nagy gyakorisággal rögzített adatoknak köszönhetően a rendszer alkalmazható a gépek megmunkálás előtti állapot-ellenőrzésére, munkadarabok bemérésére és alakzatok mérésére, sík tömítőfelületek minőségének ellenőrzésére, bonyolult geometriájú alkatrészek, például lapátok gyártási célú 3D felületmérésére, valamint különféle alkatrészek, többek között változó formájú öntvények adaptív megmunkálására.

A szerszámgépgyártók és a végfelhasználók több iparágban is egyre nagyobb ütemben alkalmazzák a gépen végezhető szkennelést, mert az új megoldás eddig nem ismert funkciókkal rendelkezik, fokozza a gyártási folyamatok hatékonyságát, és számos előnnyel jár a mindennapi műveletek során.

Ha többet szeretne megtudni a gépen végezhető szkennelésről, látogasson el a Renishaw standjára a 2019-es EMO Hannover kiállításon (szeptember 16–21., 6-os csarnok, D48 stand).

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.