„Minőségügyi vezetőként elmondhatom, hogy ez az eszköz hamar a valaha volt legjobb befektetésünkké lépett elő.”

85%-kal csökkent a fröccsöntött munkadarabok ellenőrzésének időigénye

David Powell, az angliai székhelyű Euromould minőségbiztosítási menedzsere a Renishaw Equator™ flexibilis mérőeszközt használja, amely a vizsgálati kapacitás bővítésének és a hordozhatóság fokozásának hála 85%-kal csökkentette a fröccsöntött munkadarabok ellenőrzésének időigényét.

Látott már rögbimeccset, ahol a jutalomrúgást rúgókarikáról végezték, illetve használt már autója szélvédőjének jégtelenítéséhez jégkaparót a hideg téli reggeleken? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel ismer néhány olyan terméket – de korántsem az összeset –, amelyet az angliai (Buckinghamshire) Chesham városában működő, speciális fröccsöntött termékek gyártására szakosodott Euromould cég állít elő.

A Euromould gyártóüzemében gyakran jelentkezik magas hőmérséklet a két szinten elhelyezett fröccsöntő gépek miatt. Ez meglehetősen kedvezőtlen körülménynek látszik akkor, amikor az ember gyors és nagy ismétlési pontosságú módszer bevezetését tervezi a munkadarabok méréséhez, vendéglátónk viszont sikerrel küzdötte le ezt a kihívást a Renishaw Equator mérőeszköz segítségével. Az Equator hőhatásokkal szembeni érzéketlensége és hordozhatósága rendkívül hasznos az Euromould számára, mivel ennek köszönhetően a mérőkészülék bármelyik szerszámgép mellé elhelyezhető, és probléma nélkül képes kezelni a hőmérsékleti ingadozásokat. Ezen kívül nagy sebessége révén a mérőgép akár 21 perccel tudja csökkenteni a ciklusidőt, növelve ezzel az Euromould ellenőrzési kapacitását, és csökkentve a munkadarabok feltorlódását a cég koordináta-mérőgépénél (CMM).

Növelt kapacitás

A Euromould, amely az Egyesült Királyságban úttörő a kétszakaszos fröccsöntés terén, kitűnő példa azon vállalatok helyzetére, amelyeket sikerük ösztönzött arra, hogy új utakat keressenek kapacitásuk bővítésére. Ennek első lépéseként még több fröccsöntő gépet kellett specifikálniuk és beszerezniük, amihez persze több helyre volt szükség, és a minőség-ellenőrzési kapacitást is bővíteni kellett.

David Powell, a Euromould minőségmenedzsere így magyarázza: „Koordináta-mérőgépünk egyszerűen elérte teljesítőképessége határait, amikor heti termelésünk 15 000 darabról kb. 80 000 darabra nőtt. Ez a fejlődés olyan mérési kapacitást tett szükségessé, amellyel nem rendelkeztünk.”

Miközben más projektek során együtt dolgoztak a Trac Measurement céggel (amely egyedi gyártási alkalmazásokhoz fejleszt minőség-ellenőrzési megoldásokat), Powell elmondta nekik, hogy megoldást keresnek mérési kapacitásaik bővítésére. Erre a Trac a Renishaw Equator készüléket ajánlotta lehetséges megoldásként. Powell így folytatja: „A Trac képviselői hoztak össze minket a Renishaw-val. Miután átbeszéltük az igényeinket és az Equator nyújtotta lehetőségeket, ez megfelelő megoldásnak tűnt nekünk, az árát pedig igazán kedvezőnek ítéltük. Az Equator korábban teljesen ismeretlen volt számunkra, ezért azelőtt, hogy mellette döntöttünk volna, mindenképpen bizonyítania kellett.”

A Renishaw ezért referencia-teszteket végzett egy Euromould által gyártott munkadarabbal, amit követően Powell úr hamar az Equator megvásárlása mellett döntött, látva annak lenyűgöző sebességét és ismétlési pontosságát. „Ez az eszköz a valaha volt legjobb befektetésünk.” – teszi hozzá. „Sok ügyfelünk igényel fokozott pontosságot és a megrendelt alkatrészek gyors szállítását. Komplex fröccsöntött munkadarabjaink egyikénél a mérési ciklus idejét 25 percről mindössze 4 percre tudtuk csökkenteni az Equator használatával. Egy másik alkatrésznél a 8 perces ciklusidőt 1 percre faragtuk le. Nem kell többé aggódnunk a mérési kapacitásunk miatt.”

Process Monitor

A Euromould nemrég kezdett érdeklődni az Equator új Process Monitor szoftverfunkciója iránt, amely a felhasználó által előre beállítható feltételek alapján figyelmezteti a gépkezelőt, amikor a rendszer újrakalibrálására van szükség. Az etalonos újrakalibrálás határértékei a hőmérséklet-változás, a következő etalonos újrakalibrálásig hátralévő idő vagy a megmért munkadarabok száma alapján állíthatók be. A felhasználók saját folyamataik ismert trendjei alapján állíthatják be az egyes határértékeket, vagy a Process Monitor segítségével állapíthatnak meg különféle trendeket, amelyekkel később úgy állíthatják be a kalibrálási értékeket, hogy optimális újrakalibrálási eredményeket érhessenek el.

Az összegyűjtött adatok .csv fájlként vagy képként exportálhatók, ezáltal az eredmények egyszerűen oszthatók meg. „Ígéretesnek tűnik.” – véli Powell. „Sokat tudunk már arról, milyen trendek figyelhetők meg az általunk mért alkatrészek esetében, mivel kézzel feljegyeztem az eredményeket, és számos összefüggést ismertem fel. Az Equator mérőgéppel dolgozó mérnökök számára hatalmas előny lesz, hogy pontosan tudni fogják, mikor van szükség újrakalibrálásra, mielőtt még problémák jelentkeznének. Ez egyben azt is jelenti, hogy az újrakalibrálás eredményei állandóak lesznek, függetlenül attól, éppen ki dolgozik az Equator készülékkel.”

David Powell, a Euromould Ltd.minőségügyi vezetője az Equator készüléket használja a munkadarabok méréséhez

Sok ügyfelünk igényel fokozott pontosságot és a megrendelt alkatrészek gyors leszállítását. Komplex fröccsöntött munkadarabjaink egyikénél a mérési ciklus idejét 25 percről mindössze 4 percre tudtuk csökkenteni az Equator használatával.

Euromould Ltd. (Egyesült Királyság)

A hőmérséklet ingadozásának kezelése

A Euromould üzemében a hőmérséklet jelentősen ingadozik. A fröccsöntő gépek által termelt hő miatt a hőmérséklet általában magas, ám a gépek termikus ciklusai önmagukban is előidézhetnek néhány fokos ingadozásokat. Emellett az évszakok váltakozásának hatására a hőmérséklet nyáron 28 °C-ra nő, télen pedig 20 °C-ra csökken.

Az Equator készülék még ilyen ingadozások mellett is kiválóan teljesít a Euromould üzemében, köszönhetően annak, hogy széles hőmérsékleti tartományban képes hatékonyan működni, a Process Monitor szoftver pedig gondoskodik arról, hogy az újrakalibrálás soha ne maradjon el.

Hordozhatóság

Az Equator megvásárlása előtt minden mérés egyetlen, temperált helyiségben elhelyezett koordináta-mérőgépen történt. Ahogy a Euromould üzeme terjeszkedett, úgy nőtt a távolság a fröccsöntő gépek és a koordináta-mérőgép között is. Emiatt előfordult olyan eset is, amikor egy mérnöknek nem kevesebb mint 3 perces sétába telt, mire eljutott a munkadarabbal a koordináta-mérőgéphez, ami kedvezőtlen hatással volt a mérés ciklusidejére és a termelékenységre.

A jelenleg a Euromould üzemének felső szintjén elhelyezett Equator mérőgép két darab V-2 kétszakaszos fröccsöntő géptől 30 másodpercnyi távolságra van. A két gép által legyártott munkadarabokat korábban le kellett vinni a földszintre a koordináta-mérőgéppel történő méréshez. Hordozhatóságának hála az Equator bármikor, minimális fáradsággal és konfigurálási idővel áthelyezhető az üzemben oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, sőt, szükség esetén akár át is szállítható a Euromould másik üzemébe.

Két présgép precíziós öntvényeinek mérése

A Euromould által készített fröccsöntött minták

A Euromould az Equator mérőgépet jelenleg két présről lekerülő, komplex fröccsöntött alkatrészek mérésére használja; a vizsgálat keretében a mérőgép egy központi furat tetejének és aljának egytengelyűségét méri a külső átmérőhöz képest. Maga a furat kivitele egy csaptól függ, amelyet fröccsöntés közben a formába helyeznek, majd később eltávolítanak. A csap bizonyos esetekben kissé elmozdulhat a fröccsöntés során, ám ez a művelet rendkívüli állandósága miatt igen ritka. Az Equator használatával garantálható, hogy amennyiben ilyen történik, a probléma gyorsan észlelhető és kijavítható.

„Óránként végezzük munkadarabok mérését” – meséli Powell. „Ha az eredményekben ingadozás jelentkezik, akkor ennek megfelelően gyakrabban mérünk.” Majd így folytatja: „Általában gyakrabban használom az Equator készüléket, mint a koordináta-mérőgépet, mert ez sokkal gyorsabb. Nemsokára újabb mérési feladattal bővül a palettánk, amely hasonló az Equator géppel végzett többi munkákhoz, ám különböző egytengelyűségi méréseket kell végezni a furat tetején és alján.”

„A cserélhető lemezek szintén hatalmas előnyt jelentenek gyártás közben, mivel lehetővé teszik, hogy minimális átállítással váltsak másik projektre (termékre). Csak kicserélem a rögzítőlemezt, és már folytathatom is.”

Az Equator géphez egyedi kivitelű M6, M8 vagy ¼ “ rögzítőlemezek használhatók. Ezek sok CMM-lemez esetében is gyakori méretek, amelyekkel a koordináta-mérőgépekhez tervezett rögzítőkészülékek egyszerűen áthelyezhetők az Equator mérőgépre. „Már voltak olyan rögzítőkészülékeink, amelyekkel a koordináta-mérőgépre helyezhettük az alkatrészeinket, és az, hogy ezeket az Equator készüléken is tudjuk használni, jelentős költségmegtakarítást jelent a számunkra, hiszen nem kell újabb rögzítőkészülékeket gyártatnunk. Ennek ellenére feltett szándékom, hogy néhány rögzítőkészüléket karos szorítóval tökéletesítsek.” – osztja meg velünk terveit Powell.