MODUS™ méréstechnikai szoftver

A Renishaw MODUS méréstechnikai szoftvere leegyszerűsíti a bonyolult mérési műveleteket.

A MODUS szoftver hatékony platformot biztosít a munkadarabok ellenőrzésére szolgáló programok fejlesztéséhez és futtatásához, és teljes körű támogatást nyújt a forradalmian új REVO 5 tengelyes mérési technológiához is.

  • MODUS valós idejű jegyzőkönyvezés nagy modell Teljes körű támogatás az I++ DME protokollnak megfelelő méréstechnikai vezérlőkhöz, beleértve a Renishaw koordináta-mérőgépekhez kifejlesztett UCC típusú univerzális vezérlőit is
  • Teljes kompatibilitás a REVO rendszerrel
  • CAD alapú offline programozás, az IGES, STEP, Parasolid® és VDA-FS semleges formátumok támogatásával
  • Kiválóan integrálható a CATIA® (v5 és v4), a Siemens® NX™ (korábban Unigraphics®), a Pro/E® és a Solidworks® CAD / CAM megoldásokkal
  • Teljes körű mozgásszimuláció még az 5-tengelyes mozgások esetében is
  • Natív DMIS támogatás
  • Hitelesített matematikai algoritmusok
  • Hatékony szöveges és grafikus jegyzőkönyvezés
  • Az eredményadatok rugalmas átvitele más berendezésekre, ideértve a hitelesített Q-DAS adatokat is

Hatékony méréstechnikai szoftver

MODUS képernyőfelvétel lapátsor mérésről

A Renishaw MODUS szoftvere hatékony platformot biztosít az 5 tengelyes mérésekhez. A konfigurálható felhasználói interfész lehetővé teszi a natív DMIS programok létrehozását kapcsolat nélküli állapotban, a CAD-ból származó geometriai adatok, beágyazott méretek és tűrésadatok berajzolásával, teljes körű szimulációval. A szoftvernek az egyes jellemzők mérésére, felépítésére és a munkadarabok beállítására szolgáló, hiteles algoritmusok is részei.

A programok kapcsolat nélküli módban is létrehozhatók közvetlenül a CAD-ból, a mérőfej mozgási pályáját a képernyőn ellenőrizve. A CMM környezet, a befogókészülék, továbbá a munkadarab gépen elfoglalt helyzete egyaránt meghatározható, ami az 5 tengelyes mérési programok teljes körű szimulációját teszi lehetővé. Ez minimálisra csökkenti a koordináta-mérőgép állásidejét, tekintve, hogy a programok azonnal futtatható állapotban érkeznek a géphez, így egyáltalán nincs, vagy csak minimális mértékben van szükség a tesztelésükre.

A szabványok elősegítik a programok együttműködését

Képernyőfelvétel a MODUS valós idejű jegyzőkönyv készítéséről.

A DMIS, I++ DME, DML és Microsoft® SQL szerver típusú ipari szabványokon alapuló MODUS a lehető legnagyobb kompatibilitást biztosítja a meglévő programokkal és jegyzőkönyvekkel. A jegyzőkönyvezés lehetőségei rendkívül rugalmasak: szöveges jegyzőkönyvek és grafikus kiértékelések egyaránt létrehozhatók, illetve az eredményadatok számos különféle fájlformátumba exportálhatók, így az átfogó SPC elemzés céljából hitelesített Q-DAS formátumba is.

A MODUS szoftver számos jegyzőkönyv-készítési opciót kínál; a koordináta-mérőgépeknél megszokott szöveges jegyzőkönyvek formátuma például széles körűen testre szabható a számos, felhasználó által meghatározható paraméternek köszönhetően. A grafikus kiértékelések készítése révén az eredmények a CAD-modellel összevetve is megjeleníthetők; sok jellemző mérési adatai dobozdiagramon és 3D formadiagramon is ábrázolhatók.

Időtálló

A MODUS méréstechnikai szoftver egy időtálló befektetés, amelynek köszönhetően a Renishaw legújabb érzékelő- és vezérlőtechnológiai fejlesztései garantáltan elérhetők lesznek vállalkozása számára.

Ide tartoznak a REVO 5-tengelyes mérési rendszerhez a későbbiekben elérhető érzékelők, mint például a felületi érdességet mérő fejek.

Fedezze fel koordináta-mérőgépei rejtett tartalékait!

Olvassa el az alábbi tanulmányt, amely bemutatja, hogyan javítható a meglévő koordináta-mérőgépek mérési képessége és teljesítménye a legmodernebb szoftver, vezérlőegység és érzékelős technológiák utólagos telepítése által.

  • Publikáció:  Fedezze fel koordináta-mérőgépei rejtett tartalékait!

    A méretellenőrzés minden gyártó cég számára létfontosságú, mert lényeges információkat szolgáltat a gyártási folyamatok ellenőrzéséhez és a termék minőségének vizsgálatához. A régebbi koordináta-mérőgépek azonban hátráltathatják a munkát, ha nem képesek lépést tartani a változó mérési követelményekkel. A szenzor technika, a méréstechnikai szoftverek és a vezérlési technológiák terén végzett fejlesztéseknek köszönhetően lehetőség nyílik a meglévő koordináta-mérőgépek átalakítására, ami nagyobb pontosságot, gyorsabb méréseket, több automatikus funkciót és új képességeket biztosít a CAD alapú programozás előnyeinek teljes körű kihasználásával. A jelen gazdasági helyzetben gazdasági és környezetvédelmi szempontból is a meglévő gép felújítása nyújt ésszerű megoldást.

.

Koordináta-mérőgépes ellenőrzési termékekkel kapcsolatos információk