REVO 5 tengelyes mérőrendszer

A REVO® rendszer nagy teljesítményű szkennelést, érintésmentes ellenőrzést és a felület minőségi elemzését teszi lehetővé egyetlen koordináta-mérőgépen.

Többszenzoros 5 tengelyes mérőrendszer

A REVO rendszer szimultán 5 tengelyes mérési technológiát alkalmazva minimalizálja a koordináta-mérőgép mozgásának dinamikai hatásait nagy mérési sebességeknél.

Ez úgy lehetséges, hogy a nagy igénybevételt jelentő gyors mozgást a REVO-2 fej végzi, miközben a koordináta-mérőgép egyenes vonalú, lassú mozgást végez. A rugalmas tapintócsúcs-érzékelővel ellátott mérőfej alkalmazása tovább növeli a berendezés pontosságát és teljesítményét. Az eltávolítható mérőfejrendszer a kedvező árú cserélőegységgel további rugalmasságot kölcsönöz a rendszernek.

Sebesség, pontosság, gyorsaság

REVO sebesség + pontosság

Az újonnan vagy tanúsított bővítésként telepített REVO 5 tengelyes mérőrendszer a következőket kínálja:

  • Felületminőség-mérés és méretellenőrzés.
  • 15–50%-kal rövidebb ciklusidő.
  • Maximális teljesítmény minimális befektetéssel.
REVO 5 tengelyes mérés teljes körű megoldás

Új e-könyv: REVO 5 tengelyes mérési technológia

REVO 5 tengelyes mérés ePub

Nagy sebességű mérés

  • Akár 500 mm/s, ami megnövelt alkatrészátengedő teljesítményt eredményez
  • Adatgyűjtési sebesség akár 4000 pont/másodperc
  • A fokozatmentes pozicionálás és az 5 tengelyes mozgás csökkenti a funkciók közötti nem produktív átmeneteket
  • A minden pozícióból következő gyors kalibrálás több mérésre jutó időt jelent

Nagy rendszerpontosság

  • Az 5 tengelyes szkennelés minimalizálja a CMM mozgást és az abból fakadó dinamikus hibákat
  • A rendkívül alacsony szkennelési erők minimalizálják a tapintószár kopását
  • A fokozatmentes pozicionálás és az öttengelyes mozgás megkönnyíti a nehéz funkciók elérését
  • A csúcsérzékelés tovább növeli a rendszerek pontosságát és rugalmasságát

Nagyfokú rugalmasság

  • Maximális hatótávolság a fej forgásközéppontjától számított 800 mm-ig
  • Többszenzoros mérőfej és tapintószár váltási képesség
  • A Renishaw UCCserver szoftveralkalmazás (amely az I++ DME vezérlési protokollon alapul) adja a REVO-2 vezérlés interfészét
  • Az eltávolítható mérőfejrendszer a kedvező árú cserélőegységgel további rugalmasságot kölcsönöz a rendszernek
REVO-2

REVO többszenzoros rendszer

Vezérlőrendszer

Az 5 tengelyes mérési technológia szerves része a Renishaw UCC S5 koordináta-mérőgép vezérlőegységének, amely az 5 tengelyes (3 géptengely és a fej 2 forgástengelye) mérőrendszer alapját képezi. Az UCC S5 szabadalmazott technológiája egyedi mozgásparancsokat, szinkronizálást és 5 tengelyes méréstechnikai képességet biztosít.

A nagy szkennelési sebességek eléréséhez elengedhetetlen, hogy az 5 tengelyes mérőrendszer teljesen integrált szabályozókörrel rendelkezzen. Ez a Renishaw által kínált UCC S5 és SPA3 rendszerek segítségével valósítható meg.

További információk a vezérlőrendszerekről.

REVO rendszer cserélőállvány

REVO-2 cserélőállvány

A REVO rendszer cserélőállványa, a koordináta-mérőgépeken lévő automatikus mérőfej- és tapintószártartó-cserét biztosítja. A rendszer legfőbb célja, hogy hosszabb tapintószárak és nagyméretű csillagtapintós konfigurációk használatával és tárolásával további rugalmasságot biztosítson.

A méréstechnikai jellemzők igazi optimalizálása a REVO mérőfejtartók és tapintószártartók automatikus cseréje esetén lehetséges, ami REVO cserélőaljzatok (RCP TC-2, RCP TC-3 és RCP2), valamint egy moduláris, többfunkciós cserélőállvány (FCR25) segítségével oldható meg. Ezek az aljzatok a moduláris állványrendszerre (MRS2) vannak felszerelve.

További információk az RCP TC-2, RCP TC-3 és RCP2 cserélőaljzatokról.

Gyorsabb kalibrálás

REVO kalibrálása kalibrálógömbön

A hagyományos koordináta-mérőgépeknél a kalibrálás jelentős időt igényel, amit egyébként mérésre lehetne fordítani. Egy asztalra szerelt gömb segítségével a REVO-2 egyszerű és praktikus kalibrációs technika segítségével a fej és a mérőfej tényleges geometriai jellemzőit határozza meg, ezáltal lehetővé teszi, hogy a mérés bármely pozícióban egyetlen művelettel elvégezhető legyen.

Ha a koordináta-mérőgépet csak egy, vagy kevés számú munkadarabhoz használják, általában 10 pozíciót szükséges felvenni a fejjel. E pozíciók kalibrálása megközelítőleg 30 percet vehet igénybe. A REVO-2 készüléknek ehhez mindössze 20 percre van szüksége.

Ha a koordináta-mérőgépet több munkadarabhoz használják, akkor jellemzően akár 40 pozíciót is fel kell venni a fejjel, ami akár két órára növelheti a kalibráláshoz szükséges időt. Hangsúlyozzuk, a REVO-2 készüléknek ehhez is mindössze 20 percre van szüksége.

A minőségbiztosítási eljárásrendek által megkövetelt rendszeres vagy a mérőfej ütközését követő egyszeri kalibrálások során elért drasztikus időmegtakarítás összeadódva rendkívül meggyorsítja a mérési folyamatokat.

5 tengelyes mérési technikák

A Renishaw nagy sebességű és nagy pontosságú 5 tengelyes mérési technikái számos olyan előnyt biztosítanak, amelyek jelentős teljesítménynövekedést eredményeznek.

További információk a REVO mérési technikákról.

Esettanulmányok és alkalmazási megjegyzések

Meghosszabbított jótállás

A koordináta-mérőgépekhez tartozó új termékeinkhez a vásárlást követő 3 hónapon belül 3 éves garancia igényelhető, hogy Ön teljes nyugalommal használhassa őket. Vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes forgalmazóval.

Termékinformációk

Figyelmébe ajánljuk...

Jelenleg a REVO rendszerről olvas. Figyelmébe ajánljuk azt is, hogyan lehet meglévő koordináta-mérőgépeket korszerűsíteni a REVO rendszer utólagos felszerelésével