Repülőgépipar

Szakterületünk

Teljesítmény

A gyártás kiszámíthatóságának növelése konzisztens és stabil eljárások érdekében, így növelve az ellátási lánc termelékenységét és teljesítményét.

MRO

Mérőberendezéseink képesek azt a különlegesen nagy pontosságot biztosítani, amely a lapátozások kopásának korrigálásához, illetve más, üzem során magas minőségű karbantartást igénylő komponensek javításához szükséges.


Biztonság

A komponensek biztonságának fokozása a minőséggel kezdődik. Folyamatosan dolgozunk a méretingadozást okozó tényezők kiküszöbölésén egyre pontosabb mérések kidolgozásával, így javítva a komponensek biztonságát, és a legmagasabb szintre emelve a nyomon követhetőséget.

Innovatív anyagok

Úttörőnek számítunk az additív gyártási (AM) megoldások terén, legyen szó rácsszerkezetek alkalmazásáról, a tömegcsökkentést elősegítő egy darabból álló alkatrészek tervezéséről, a folyadékáramlást optimalizáló komplex belső üregek kialakításáról, vagy éppen a topológia tökéletesítéséhez hozzájáruló AM-tervezési megoldásokról.

Kiemelt szakterületeink

Hajtóművek és lapátozások

Kalibrálás

Készülék és szoftver komplex, többfunkciós szerszámgépek és koordináta-mérőgépek pontos beállításához.

Gépen történő mérés a gyártásközi ellenőrzéshez

A szerszámgép-mérőfejek a munkadarabok pozicionálásához, a szerszámok beméréséhez, a ciklus közbeni méréshez, valamint a kész alkatrészek első vizsgálatához. Ez pontos megmunkálási folyamatokat tesz lehetővé.

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

Érintéses és érintésmentes szerszámbemérő rendszerek a forgácsolószerszámok állapotának és kopásának észleléséhez és kompenzálásához.

Idomszeres mérés 

Equator™ idomszeres mérőrendszerünk pontos és gyors mérést tesz lehetővé még komplex munkadaraboknál is, követhetővé teszi a megmunkálás tendenciaszerű változásait, és lehetőséget ad a folyamatok automatikus korrigálására olyan változók kompenzálásához, mint pl. a termikus elmozdulás.

Ellenőrzés

A világon számos gyártó szavazott bizalmat a Renishaw koordináta-mérőgépes mérőrendszereinek különböző alkatrészek visszakövethető vizsgálatához, beleértve a kifejezetten lapátozások ellenőrzéséhez használható szoftveres alkalmazásokat is.

Útmérőrendszerek 

Interferometriás lézeres útmérők és optikai útmérők, amelyek nagy távolságokon és szűk helyeken is kiemelkedő pontosságot biztosítanak.

Raman-spektroszkópia

Speciális alkatrészek anyagösszetételének ellenőrzéséhez, illetve az alkatrészen található felületi bevonatok minőségének ellenőrzéséhez.

Többet szeretne tudni arról, hogyan járulhatunk hozzá az Ön sikeréhez?

Repülőgépipari esettanulmányok