Belső égésű motorok gyártása

Belső égésű motorok és erőátviteli rendszerek gyártása

Évtizedek óta biztosítjuk a szakértelmet és a technológiát a gyártók számára motorjaik, sebességváltóik és hajtótengelyeik elkészítéséhez.

Az eredmény: olyan erőátviteli rendszerek, amelyek gazdaságosabban gyárthatók, megbízhatóbbak és magasabb minőségi szintet képviselnek, így nagyobb teljesítményt nyújtanak, kedvezőbb a fogyasztásuk, kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki és hosszabb az élettartamuk.

A járműipari gyártás jövője

Legyen szó a megmunkált házak többérzékelős gyors szkenneléséről vagy az üzemanyagcellák anyagelemzéséről, mi támogatjuk járműgyártó ügyfeleinket a belső égésű motorokról (ICE) az elektromos járművekre (EV) történő átállásban.

Prospektus letöltése

Autóipari prospektusborító iPad-en

Sebességváltó- és villanymotorházak

  • Öttengelyes vizsgálati technológiák a ciklusidők csökkentéséért
  • A tapintószár-beállítás minimális időigénye általában felére csökkenti a sebességváltó-házak vizsgálatának ciklusidejét.

A megbízható és csendes működés érdekében a sebességváltó-házakat szigorú ellenőrzésnek vetik alá mérettűrések és felületminőség tekintetében. A megmunkálási műveletek minőségbiztosítását gyakran a gyártósorról időszakosan vett minták koordináta-mérőgépen végzett ellenőrzésével oldják meg. Ha a gyártási folyamatban több párhuzamosan üzemelő szerszámgép használatával többféle sebességváltó-változatot gyártanak egyidejűleg ugyanazon a soron, az komoly terhet ró a központi minőség-ellenőrző csapatra, és jelentős késéseket okozhat a specifikációktól való eltérések jelentésében. Ezért az adatrögzítés sebessége kulcsfontosságú a gyors eredmények biztosítása, valamint a szükséges koordináta-mérőgépek számának csökkentése érdekében.

Felületminőség ellenőrzése

  • Felületminőség automatizált ellenőrzése
  • Kézi folyamatok arányának csökkentése

A Renishaw REVO® öttengelyes koordináta-mérőgépes vizsgálati technológiája több érzékelő használatával egyetlen, integrált platformon teszi lehetővé az alkatrészek gyors szkennelését, ezáltal az alak és a felületminőség mérését. A felületminőség és a mérettűrések szigorú ellenőrzése minden sebességváltóház esetében elengedhetetlen minőségi követelmény. A felületminőség kézi ellenőrzésének automatizált SFP2 mérőfejjel történő kiváltása révén a kézi eszközök használatával járó munkaerő-, javítási és karbantartási költségek is kiküszöbölhetők.

A járműipari tervezés a belső égésű motorokról az elektromos járművekre történő átállás során

Az új járműipari technológiák további finomodásával a gyártás rugalmassága és alkalmazkodóképessége alapvető fontosságúvá válik a kereskedelmi sikerhez a hagyományos belső égésű motorokról a teljesen akkumulátorról üzemelő elektromos járművekre történő átállás során.

Gareth Tomkinson, a Renishaw járműipari üzletfejlesztési vezetője elmondja, miként biztosítják a Renishaw gyártási megoldásai azt a gyorsaságot, rugalmasságot és egyszerű használatot, amivel Ön könnyebben az elektromos jövőhöz igazíthatja gyártási folyamatait.

Elektromos járművekkel kapcsolatos prospektus letöltése

Szakterületünk

Minőség

A modern motorok bonyolultabb kivitele még szigorúbb követelményeket támaszt az alkatrészek méretpontosságára vonatkozóan. A hatékonyság és a működési szabványok szintén megkövetelik a megmunkálás felületek síklapúságának, hullámosságának és érdességének pontos ellenőrzését. Technológiáink segítségével pontosan megállapítható, hogy az adott darab megfelel-e ezen követelményeknek.

Vezérlés

A szerszámgépek helyes kalibrálásával és a végső ellenőrzés pontos beállításával gondoskodunk arról, hogy egyetlen tűrésen kívüli alkatrész se kerüljön a járműbe.

 

Hogyan segíthetünk önnek?

Idomszeres mérés

Equator™ ellenőrző rendszereink automatikusan összefogják a folyamatokat, és a gyártás helyéhez közel végezhető minőség-ellenőrzést garantálnak.

Kalibrálás

Készülékek és szoftver a szerszámgépek és koordináta-mérőgépek pontos beállításához, ami a kiváló minőségű, nagy ismétlési pontosságú és hatékony gyártási folyamatok alapja.

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

Érintéses és érintésmentes szerszámbemérő rendszerek a forgácsolószerszámok állapotának és kopásának észleléséhez és kompenzálásához.

Mérőfejek

A tapintó mérőfejek lehetővé teszik a munkadarabok helyes bemérését és a megmunkálás során bekövetkező változások (pl. termikus elmozdulás) ellenőrzését, hogy az alkatrészek megfeleljenek a specifikációjuknak és a tervezésükkor kitűzött céloknak.

Útmérők

Mágneses, lézeres és optikai útmérők, amelyek szűk helyeken is kiemelkedő pontosságú mozgásvezérlést tesznek lehetővé.

Ellenőrzés

3 és 5 tengelyes CMM mérőrendszereinkkel munkadarabok szkennelése végezhető az alak és a felületi minőség gyors vizsgálatához. Ez különösen praktikus olyan alakzatok vizsgálatánál, mint a szelepülékek és a hengerfuratok.